caprise sammui varoittamatta kesken ajon ja ei käynnisty.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja malaz, 31.3.2011.

  1. malaz

    malaz 1st gear

    Joo elikkäs auto Caprise vm.-84. Ja eilen kun tuossa ajelin niin yht äkkiä auto sammui liikennevaloihin eikä enää lähde käyntiin. Polttoaineen saanti on kunnossa joten luulisin että on sytytyspuolella nyt jotain häikkää. Osaiskos joku avittaa mistä kannattais vikaa lähteä etsimään?
     
  2. Stance

    Stance Gearhead

  3. malaz

    malaz 1st gear

    Kiitos. Täytyypi lähteä moduli ostoksille jos se olis siitä sit kiinni :)
     
  4. malaz

    malaz 1st gear

    No ei sit vieläkään vaikka sytkämoduli vaihdettu. Mistä saisi mitattua että tuleeko jakajalle asti virta? Tai mitä tossa nyt mittailin niin siihen yksinäiseen pinkkiin johtoon mikä on edestä katottuna jakajan oikealla puollella ja menee puolalle niin siiheen tulee virtaa. Ja sitten johdot jotka tulee jakajan takaa sisään (4kpl) niin siitä liittimestä mitattuna reunimmaisiin johtoihin tuli jotain ihan olematonta virtaa, tyyliin 0,5V.
    Apu olisi tarpeen :) varsinkin kun on ensimmäin kyseinen auto ja tekniikka kyseessä.
     
  5. malaz

    malaz 1st gear

    Niin ja vielä sitä piti kysyä että voiko/pitääkö startatessa mitata jostain noista piuhoista tuleeko virtaa? Ja pitäisikö johonkin tulla virtaa startatessa?
     
  6. ilu

    ilu 1st gear

    Joo se riittää kun pinkkiin tulee virta, se liitin missä neljä johtoa on tietoliikennettä varten tietokoneelle eli sieltä ei tarvi mitata mitään, jakaja tekee kyllä kipinää vaikka se nelinapanen liitin olis irti.
    Tarkista ohmimittarilla et puolan ensiö ja toisio käämit on ok ja sit se akselin ympärillä oleva pick-up coil on myös kela eli ohmimittarilla et on ok, eipä siinä muuta ole pitäs toimia jos kaikki ok.
     
  7. KALE

    KALE Gearhead

    Vetäse joku tulpanjohto irti ja laita siihen tulppa, sitten laitat startaten
    jos tulpalle tulee kipinä jakaja ehjä. Niin se tulpan runko toki maihin.
    Mulla Caprice toimi hyvin ja jätin parkkiin, aamulla ei lähteny enää
    käyntiin. En viittiny raplata jakajaa vaan laitoin uuden Hei:n paikalleen
    ja hyvin pelitti sen jälkeen. Tuonkin ikäisessä vehkeessä jakaja on jo muutenkin kulunut niin laittaisin uuden. Vanhan korjaaminen on vähän
    sama asia kuin oksentais lasiin ja jois sen sitten uudestaan :rotfl:
    Uusi Hei maksa alle satkun ja tulee puolakin mukana.
     
  8. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  9. ka.va

    ka.va 1st gear

    Tuos Alakiveslahden liikennevaloissa oli jalkakäytävälle eilen viiden kuuden väliin caprice pelti pystys ja kaveri raapi kaljuaan....
    Taisit olla sinä?
     
  10. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Mie vaihtaisin sen puolan ensin ja sitte alkaisin raapia vasta muita osia.. :odroll: Nimimerkillä "Kahdesti auttanut" :wink:
     
  11. KALE

    KALE Gearhead

    Joko Caprice pelittää?
     
  12. Jasca

    Jasca 1st gear

    Re: caprise sammui varoittamatta kesken ajon ja ei käynnisty

    Tais hyytyy Vihdintielle Lassilaan? Ihme jos ei sattunu mitään siinä takana ku jengi vaihteli kaistaa miten sattuu.

    Eiku äh. Ei se sun Caprice voinu olla. Jollaki toisella hyyty kans, mut se tapahtu eilen ja oli uudempi. Vihdintien ja Kaupintien valoihi.
     
  13. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    pick uppi puola/eristeet happanee parinkymmenen vuoden aikana ja voi vaikka jossain pompussa ottaa maihin ja meno seis.halpa osa.
     
  14. Torino69

    Torino69 3rd gear

    Eihän mikään jakajalle menevistä piuhoista ole ottanut kiinni mihinkään kuumaan, lohkoon tms? Itsellä käynyt niin että risteykseen jarruttaessa yksi piuha tapasi lohkoon, eriste päältä suli ja tartutti pari säiettä kiinni lohkon kulmaan. Seurauksena välitön sammuminen.... Hienosti pyöritti mutta ei tietysti starttaa. Vihdoin viimein pitkän tuijottelun tuloksena tuo huomattiin, uusi reitti piuhalle ja erkkaa ympärille ja laakista käyntiin.
     

Kerro tästä muillekin!