Mitä tehdä yön päristelijöille

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Antti Asukas, 23.4.2011.

  1. Antti Asukas

    Antti Asukas 1st gear

    Terve vain kaikille.

    Pohdin tuossa viime yönä kello kolmen aikaan, että meissä on jotain vikaa. Ei nyt kaikissa meissä, mutta joissain, tässä tapauksessa auroharrastajissa. Ei varmasti kaikissa heistäkään, mutta jotain on jäänyt kasvatuksesta puuttumaan kun jotkut eivät näytä ymmärtävän normaaleja käyttäytymissääntöjä. Kuten sitä, että jos pirssistä lähtee infernaalinen, ikkunalaseja uhkaava jyrinä niin kello kolmelta yöllä ei todellakaan ajella Tampereen keskustassa. Tuntomerkit: pinkin mustatöhryinen jenkkiavo, paikka: Tammelan puistokatu.

    Tekisi mieleni esittää kysymys, että onko metelin taso joku myöhäisteinien ihanne vai liittyykö se yleisimmin autoharrastukseen. Onko kyseessä Teiskon takaa tuleva tollo joka ei ole ymmärtänyt, että toisin kuin pelloilla niin kaupungissa ihan oikeasti asutaan vai eikö sitä ymmärrä muutkaan? Asiaan perehtymätön tekee nimittäin äkkiä koko skeneä koskevan yleistyksen. Jotain kavereita tälläkin kuulovammaisella näytti siinä omine autoineen olevan, eli eikö muusta harrastajapiiristätule opetusta vai eikö sitä katsota tarvitsevan?

    Soitin sitten poliisille. Jatkossa teen niin pienemmästäkin häirinnästä. Hieno saavutus vai miten se nyt meni?
     
  2. J.M

    J.M 1st gear

    no,eikös ne poliisit vie tollaset rakkarit linnaan jos sillä tavoin yötä häiritsevät.tartteeko tätä sit enenmpää ihmetellä? :rotfl:
     
  3. cuda69

    cuda69 Gearhead

    tuo on ikuisuuskysymys.Minun kotikaupunki on kuuluisa pillu"rallista,se alkaa perjantaina 19.00 ja jatkuu koko viikonlopun aamuyöhön asti.näin on ollut minun nuoruusajoista lähtien(70 luvulla)eräät keskustan asukkaat valitti asiasta ja vaativat että keskusta pitää sulkea kokonaan liikenteeltä ennen puoltayötä,tähän nimismies vastasi että meteli kuuluu kaupunkiin ja jos sitä ei kestä ni muuttaa pois keskustasta.asuin ite vielä reilu vuosi sitten oulun keskustassa ja ei sitä kesäistä varsinkaan teinijump pimp meteliä kestäny kuunnella,samoin jotkut moottoripyörät(täälä ei kukaan ajele jenkeillä,ni niitä ei voi syyttää) :rotfl: .Ratkaisin asian myymällä asuntoni ja muutiin vuokralle kaupungin laidalle,nyt on hiljasta.
     
  4. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Ittestä on mukava kuunnella kutosten, kasien, prätkien ym soundeja mitä tuosta maantielle lähtevästä risteyksestä tähän kotiin kuuluu, mut tosiaan kaikki kun noista ei tykkää ni se on käyny mielessä et millonhan alkaa tulemaan jotain uusia rajotuksia. Prätkien ääniähän ne vissiin jo koittaa alkaa kyttäämään katsastuspakolla.

    Ei haittaa miuta suorien putkien sävelet, mut tulevaisuus huolettaa mitä säännöksiä kukkahattutädit saa aikaseks.. :odroll:
     
  5. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    ääni

    Osta Ana itelleski joku kiva pöristin tai soittele vaikka musaa muille.
     
  6. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    asuin kerrostalossa suositun teinirallikurmuutus-raitin vierellä aikani ja nyt keskustan ulkopuolella umpikujan päässä viimeisenä 8) eikä oo enään ikkunasta mummot huutanu että "vie se helvetinkone vittuun täältä" kun lähtee aamusella sportsterilla töihin. samoin kerrostalossa aiheutti närää kun parkkipaikalla hitsasi valovirta invertterillä ja laulatti rälläkkää, kukaan ei ole sanonut että siitä tolpasta saa ottaa sähköä vain lämmityskäyttöön :rotfl:
     
  7. Naula

    Naula 3rd gear

    Ymmärrän kyllä aiheen alottajaa siinä mielessä, että jos ei ole aivan pakko jyristää menemään sillä pakovuotoisella, öljyä polttavalla lintan paskalla aamuyöstä, niin jättäis ajamatta. Tässä maassa ei muutenkaan autoharrastus ole aina helppoa, niin ei sitä tarvii ehdoin tahdoin tehdä vaikeemmaks. Mutta joillekin on pahennuksen aiheuttaminen tärkeempää, kun ite harrastaminen. Harrastusta tuntemattomat tosiaan tekee muutenkin aika helposti niitä yleistyksiä..
     
  8. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Päristely on lapsellista, tosin teen sitä itsekin jos 45v vanhaa sattuu lapsettamaan.

    Jos haluaa hipihiljaisuutta, ei pidä asua kaupugissa. Tosin joku raja olis kiva, mutta ite läksit. Näin ajattelen itse.

    Asuin itse pari vuotta tienristeyksen vieressä missä kaikilla stop merkit ja taloja joka reunalla. Noh, siitä sitte paikallinen nuoriso, mikä suosi vanhoja pickuppeja ilman mitään vaimennuksia (ei vaatimuksia/katsastusta), tykkäs oikeen sikapolkee joka suuntaan ja vähän väliä. Pidinkö siitä? En. Muutinko pois? Kyllä. Tuliko edes mieleen soitella poliisille? Ei. Mennä tien varteen urputtamaan? Get a life, olis vastaus.
     
  9. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    onko sitä pakko asua siellä?

    MUUTA MAALLE!

    hienoa että rakkarikulttuuri elää! toivottavasti vilkkuu myös paljas penaali!!! :rotfl:

    no ei vaan... mutta oikeesti: olisko syytä harkita asuinpaikan vaihtoa, jos ympäröivä meteli häiritsee?
     
  10. rötvä

    rötvä 1st gear

    Mielensäpahoittaja :rotfl:
     
  11. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Joku saatanan räkyttävä rakki ottaa päähän paljon enemmän, se on lisättävä.
     
  12. M

    M Gearhead

    TERVE vaan antille... jos kysymys ei ole muusta kuin äänestä ohiajaessa, niin luulisi poliisien nauravan tälle ilmoitukselle. ja niille lukuisille tuleville häirintäilmoituksille.

    virkavallalla on varmasti järkevämpääkin tekemistä viikonloppuna kello 3 yöllä kun mitata ääniä. samaan aikaan saa jossain joku nainen mieheltään turpaan ja poliisia ei saada paikalle jonkun kukkahattusedän takia...
     
  13. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Itsekin olen joskus miettinyt tätä. Omalta kohdaltani vuorotyöläisenä päädyin sitten siihen että lähdin kaupungista ja asun nyt taajaman reunoilla. Erityisesti kun asuin takavuosina Puijonkadulla aivan ruutukeskustassa otti joskus kupoliin kun porukka lähetti carinoillaan liikennevaloista, erityisesti kun piti mennä aikaiseen aamuvuoroon. Mieleenkään ei tullut kyllä ilmoittaa poliisille mutta joskus kyllä tuntui siltä että olisi voinut heittää kusella täytetyn muovipussin auton katolle. No, jäi kuitenkin tekemättä.

    Mutta olen tullut siihen tulokseen että turhapa sitä on itse ehdointahdoinkaan pahennusta herättää. Suorat putket on hieno juttu mutta jos ne joka kerta herättävät naapurit aamukuudelta ja pihaan jää öljyläikkä perään niin kyllä minä ihan hyvin ymmärrän jos tunnelma on hieman viileä rappukäytävässä.

    Sivukommenttina sanottakoon että itsekin majoitan aina sillointällöin varsin epäsosiaalisillakin kaksi- ja nelipyöräisillä liikkuvia kavereita mutta onneksi ovat osanneet käyttäytyä niin fiksusti että naapureiden kanssa ei ole mennyt suksia ristiin.
     
  14. hara64

    hara64 1st gear


    no huh huh,ei voi muuta sanoa :eek: :eek: :eek:
     
  15. Antti Asukas

    Antti Asukas 1st gear

    Kaupungissa on hyvä asua, näinhän se toki on. Paikkansa pitää myös, että pieni hälinä kuuluu aina asiaan. Pieni. Hälinä.

    Se, että joku virittelee ladansa helvetinkoneeksi on vähän jotain muuta. "Muuta maalle?" Ai, että reppu selkään naapurin kaksivuotiaalle - sori, oot vaan liian huono kaupunkiin? Sä kans, mummo. Ja sä ja sä ja sä ja sä ja sä... Oikeasti ihmiset. Jos tuo on argumentti niin vähemmillä muuttokuormilla päästäisiin jos kärrätään ongelmatapaukset tuntureille kurvailemaan. 50% ihmisistä kokee yli 65 desibelin melun haitaksi ja viimeöinen meni muutamalla kymmenellä pinnalla yli.

    Prätkiähän tässä suhaa kesäyöt läpeensä, muttei niistäkään ihan tuolllaista volyymiä lähde. Todellisuudentaju on tietysti joissain tapauksessa hukassa mp-pojillakin, se nyt on selvää mutta ei yhtään vähennä meluajien vastuuta.

    Miksi korostaa vastakkainasettelua? Täytyy sanoa, että aika ikävä maku tulee tämän piirin touhusta. Ymmärrättehän toki. Monet meistä pitävät kaupunkiasumisesta ja lienee vain yleisen oikeustajun mukaista, että pieni vähemmistö sopeuttaa harrastuksensa niin, että se ei tarpeettomasti keitä toisten kuuppaa?

    Niin, jatkossa teen ilmoituksen niistä prätkäpojistakin.
     
  16. GMies

    GMies Gearhead

    Vanha totuus: Muita et voit muuttaa, mutta itseäsi voit !, koskee myös viherpiipertäjiä!

    Edellä on tullut sinulle jo hyviä vinkkejä, eli jos oikeasti häiriinnyt melusta, niin tee asialle jotain, esim. hanki korviisi kuulosuojaimet.
    Mitä tulee tuohon "Teiskon takaa tulevaan tolloon" purkauksestasi päätellen se olet sinä itse.
     
  17. Maria

    Maria 1st gear

    Mulla on nyt erään ihmisen suosiolla eräs auto hoidossa ja naapurin duunarisetä vittuuntu auton merkistä siihen malliin, että valitti sitten auton kovasta äänestä..
    No minä kun muutenkin olen hyvin hiljainen ihminen, niin kuin kaikki minut tuntevat tietävät, niin kerroin sedälle muutaman elämän tosiasian ja hiljenihän tuo.
    En siis sen kanssa ole kaasutellut pihalla tms. eli ihan normiajoa.

    Turussahan oli vanha "ränni" nykyisen Hansakorttelin ympäri ja "varikko" Foijaa vastapäätä..
    Yliopistonkadulla asuvat kansalaiset oli kettuuntuneet autoista, metelistä ja pakokaasuista sen verran, että ko reitille tuli ajokielto ja ympyrä sitten laajeni Aurakatu-Humalistonkatu-Puutarhakatu-Aurakatu linjalle ja Kissalan pojat valvoivat kovinkin tarkkaan että meneekö tietty auto ohi montako kertaa.
    Kolme kertaa puolen tunnin sisällä taisi olla se huomauttamisen aihe.
    Nykyisin ei ole hajuakaan, että miten ja missä jengi siellä ajelee mutta keskusta on vissiin aika hyvin blokattu liikenteeltä.
     
  18. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Kaksipiippuinen juttu.
    Otetaan 2 esimerkkiä,
    -rauhallisella rivarialueella eräs pöljä joka on sahannut vakio 305 tms chevyvanista putken poikki ja rääkkää tuota tehotonta paskaansa korttelin ympäri aamusta iltaan,jopa harakat nauraa tuolle idiootille,saati sitten normi ihmiset,itseni mukaanlukien,
    -Itsellä ollut Buick 455 avarilla putkilla 15 vuotta(lasken silti itseni ns, normi ihmisiin) mutta yritän lähteä mahdollisimman sukkasillaan aamuisin jottei häiritsisi tarpeettomasti muita ihmisiä.(metsän keskellä sitten voi polkaista)

    Teiniangstiajat käyty läpi jo aikoja sitten,en ole viherpiipertäjä,täti,eikä ole edes kukkahattua
    Järkeä peliin,pliis,tolloa touhua tarkoituksella tuottaa vaan melua...
     
  19. Savo

    Savo 1st gear

    Kevät tuli. Joillakin on jäänyt pipo vielä päätä kiristämään.
     
  20. FastEkiBeast

    FastEkiBeast 3rd gear

    Komppaan!

    Antti Asukkaalle vinkki: Osta korvatulpat, ei sen jälkeen pörinät haittaa.
    Alkuun on toki hieman hankala nukahtaa, mutta tottuu yllättävän nopeasti...kokemuksesta tiedän :wink:
     

Kerro tästä muillekin!