Mercruiser 4.3 v6 thunderbolt IV -92 ei käynnisty

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja JCE, 30.4.2011.

  1. JCE

    JCE 2nd gear

    Terve, tommonen laitos ja ei tahdo käynnistyä. Kone kävi nätisti pari kk sitten. Nyt sitten tehty remonttia:imusarjan tiivisteet vaihdettu (pinnat putsattu huolella jne ja tiivisteet oikeanmalliset. Kaasuttimen ja imusarjan välinen tiiviste uusittu. Makeavesisarja asennettu, jonka takia laitoin uudet tiivisteet.
    Kaasuttimeen ei ole koskettu, muuta kuin irroitettu kaasuvaijeri ja irti imusarjasta.
    Sytkää ei ole vielä säädetty täysin, mutta on perussäädetty käsin. Eli kone 10 ennakkoon ja käännän jakajaa kunnes tulee kipinä. Sytkä oli aluksi puolikierrosta pielessä. Tarkistin asian ottamalla venttiilikopan pois ja tarkistamalla venttiileistä koneen asennon.
    Kokeilin startata silloin kun jakaja oli puolikierrosta pielessä, se hiukan pölläytti kaasuttimeen päin, ei mikään poksahdus vaan vaimea pöllähdys vaan. Onko tämä voinut tehdä vahinkoa esim imusarjan tiivisteelle?
    Kaasuttimen läpät näyttää olevan ihan ok ja kaikki liikkuu ja toimii.
    Tankissa on bensaa ja kaasuttimelle tulee myös.
    Sain muutaman kerran käymään puolella kaasulla ja heti kun päästi kaasun kone sammui...Olen kohta menossa hakemaan sytkälamppua, että saan sytkän varmasti kohilleen.
    Ideoita??? Joku suht simppeli vika varmaankin.
    Hiukan jäänyt noi kaasarit pois kuvioista, mutta perus toiminnan tiedän ja että täytyy olla täysin tiivis imusarja jne
    Näin se vappu taas vietetään :rotfl:
     
  2. skiko

    skiko 1st gear

    arvausta

    Muuttuiko sytkäpiuhojen järjestys ... ihan vaan varmistusta ....ei pottuilua
     
  3. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Ei sen imusarjan tiivisteen pitäs tollasesta ottaa itteensä yhtään, mulla ampu joskus pari vuotta sitten ihan kunnolla imusarjaan, eikä mitään ongelmia. Nyt otin kannet irti niin ei niissä tiivisteissä ollu mitään jälkiä mistään.
     
  4. JCE

    JCE 2nd gear

    Tarkistin kaikki piuhat jne. Ostin sytkälampun ja ajoitus oli joitan 30-40 astetta myöhäsellä :oops: :oops: Säädin sen 10 ennakkoon (ohejarvo 8 lämpimällä koneella, säädän sitten kun saan sen vesille ja lämpimäks) Pienen sahaamisen jälkeen hörähti käymään, vastasi kaasuun ja kävi tyhjäkäyntiä. Ei vaan voi kauaa käyttää kun merivesipumpun siipipyörä ottaa muuten vahinkoa...eikä jaksa veden kanssa lotrata... Eli on taas toivoa päästä veneilemään tänävuonna :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!