Mistä bensaputkea

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Ville1600gt, 25.4.2004.

  1. Ville1600gt

    Ville1600gt 1st gear

    Ei viittis millään vetää bensaletkua koko auton alle. Mistä pitäis tehdä bensaputki? Saako jostain metritavarana suunnilleen 8-millistä bensankestävää putkea, joko metalli tai muovi?
     
  2. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Saapastele vaikka lvi-alan liikkeeseen ja pyydä sopiva määrä 8-10 mm kupariputkea.
    Tai hydrauliikkaputkesta tulee hyvä myös,on mukavaa taivuteltavaa.
     
  3. Moppepepe

    Moppepepe Gearhead

    Tai Etolasta Nylon- putkea, samaa mitä käyttävät uusissa autoissa. Vesijohtoliikkeestä tai Motonet/Biltemasta helmiliittimiä ja muoviputkelle tarkoitetut helmet. Tämä toimii myös ruuttakoneessa.
     
  4. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Mä olen käyttäny semmosta mustaa taipuisaa muoviputkea, ilmaputkena sitä meillä töissä käyttävät kuorma-autojen varusteluissa. Hyvin on tuntuneet bensaa ja sääolosuhteita kestävän, vaikka tokko sitä bensaputkeksi on suunniteltu..?
     
  5. Arska

    Arska 1st gear

    8mm jarruputki taipuu myös mukavasti ja siihenkin saa tehtyä sopivat päät itse.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kandee muistaa, että kupariputkea ei sit kande käyttää (vesijohto). Tollanen jarruputki (sotkettu eri metalleja) on sit asia erikseen.
     
  7. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Mitäs ongelmia siinä vesijohtokupariputkesta sit tulee? en ainakaan ole 2 vuoden käytössä havainnut vielä mitään.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä kupariputkea voi käyttää, ja on käytetty vuosia, ainoo mikä kuparissa on huonoo että se kovenee aikaa myöten, ja toinen on hinta, ja juuri tämä on syynä miksi autotehtaat käyttää niitä ruostuvia putkia autossa. Kannattaa tietenkin ostaa sitä taipuisaa kuparia, eli kieppitavaraa.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Piti viellä sanoa, että kupari kovenee tärinästä... mutta harvemmin bensaputkia mikään tärisyttää.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sähkökemiallinen pari syntyy kun "jolometallia" asentelee bensaputkistoon. Tietysti jos ei pidä autoaansa muutamaa vuotta pitempää niin kupari on materiaali ihan pätevä ja pehmennettynä helppo taivutella. Jos ei titysti tykkää vaihella kaasaria ruiskun tms. osia.
     
  11. HEPAC

    HEPAC 1st gear

    Joo toi on ihan huomion arvoinen juttu! Mulla oli käyttis audissa bensalinja kuparista ja ruisku vähänväliä tukossa. Vaihettiin linja(t) sinkittyihin ja johan helepotti.
    Linjat myös "söi" pohjaa kannakkeiden kohdalta (edellisen omistajan huolimaton kannakointi myös osa syyllinen).
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaa, mulla on ja ruiskuautossa kuparista putket tulo että paluu, en ole kyllä huomannut mitään oireita, ei syöpymistä ei tukkentumista?? ollut noin 4 vuotta, pelaa kun Buickki. Kupari kyllä syöpyy jos se on kosketuksissa epäjalon metallin kanssa, eli aina messinkiosia väliin.
     
  13. Mosse

    Mosse Gearhead

    Ite taivuttelin 10 mm hydrauliputkesta... Tuskin ruostuu, jos ei oo vettä sisällä, ulkioa sinkattu ja maalattu.
     
  14. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Kattelin vanhaa dsl-ford ohjekirjaa ja siinä sanottiin että naftaa ei kannata säilyttää galvanoidussa kanisterissa kun reagoi sinkki ja gaso. Entäs bensa ja galvanoitu putki? tai niin joo jos sinkitty vaan ulkopuolelta...
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaikki muu syöpyy kuparin ympäriltä. Siis kupari jolompi kuin korin osat, ruiskun/kaasarin osat (paitsi messinki), ja tietysti metallinen bens.tankki. Jarruputki systeemi lienee viisain ratkaisu.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaikki tietämättömät ja helpolla luulevat laittavat kuparista. Kaikki muu materiaali kuin kupari, ovat parempia pitemmän päälle.

    Nimerkillä: Syöpynyt Holley
     
  17. MJF

    MJF Double Gearhead

    Itse vääntelin ruisku-volkkariin putket 8mm ruostumattomasta putkesta, jatkoksi hydrauliikkaletkua ja hydr. liittimillä. Putki oli pirun lujaa taivutella, mutta hyvä tuli. Tavallista bensaletkua ei jäänyt kuin 10cm pätkä tankilta bensapumpulle.
    Edellinen käyttöauto paloi, ilmeisesti bensalinja petti (Vw ruisku, kupariputkea ja normaali bensaletkua). Enää ei tee mieli tinkiä bensalinjoissa...
     

Kerro tästä muillekin!