Kiillotuskoneen kierrosten säätö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja textex, 3.6.2011.

  1. textex

    textex 1st gear

    Joku luultavasti tätäkin asiaa tutkinut ja kenties keksinyt parannuksen :D

    Ostin halpis kiillotuskoneen (horse power) sellaisen rälläkkämallin, no tuossa päivänä eräänä aloin moparia tuolla pyöritellä ja kappas! Kierrosten säätö pienimmällä ja oikein kauniisti toimiikin hetken,mutta koneen lämmettyä nostelee kierroksia mielivaltaisesti?! Olisiko vika tuon masiinan katkaisijassa vai tuossa kierrosten säätimessä? Tiedän tiedän,ei kannattais ostaa halpista,mutku tarvetta kerran pari vuodessa.... takuu ei voimassa,vaikkei konetta olekkaan käytetty aiemmin.
    Itse joskus vuonna 1900 :) törmäsin porakoneessa samaiseen vikaan,mutten alkanut tutkia asiaa vaan heitin porakoneen mäkeen tai olikohan lampi...
     
  2. audiq

    audiq Gearhead

    Eikös se kierrossäädin säädä kierroksia ja katkaisin on on/off. Jos kierrokset nousevat, niin kierrossäädintä veikkaisin.

    Monessa halpiksessa on useamman vuoden takuu, että kannattaa sekin vielä tarkistaa.
     
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Riippuen sen koneen nopeussäätimen toteutuksesta, tuo vika voi olla vaikka
    huonosti liikkuviksi jumittuneissa hiilissä.
     
  4. textex

    textex 1st gear

    njoo

    Hiilet voisikin olla ongelmana tai siis hiilien huono liikkuvuus,koska tuntui toimivan paremmin kylkiä hangatessa ja vaakapinnoilla herkemmin alkoi oikutella....
    en ole perehtynyt,että kuinka säätö toteutettu eli kai olisi masiina avattava?
     
  5. rasse

    rasse 1st gear

  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

  7. mke77

    mke77 Gearhead

    vanhemma(vanhemmis ompelu koneis ku o ylensi ilman vaihteistoo , ja helverin iso ja vahva moottori) ompelu koneen kaasu poljin sihi virrta kaapeli väliin...ja jos oikeen hifistelee niin laittaa viel siipivuuri pika niinnituksel et voi jättää sen "hiljalleen kahnaa" kun oikeen mattaa alottaa kahna!!


    toisn ei toimi joka vehkees jos on "elektroneine kierrosten nosto" eli niin sanottu "pehmeä käynnistyvä" mootori säädin...voip tulla sauhu ulos jos viran ja jännitteen syhdet rupiat säätää ompelu koneen kaasupolkimel!!

    mut ylensä ja painotussanalle YLENSÄ nois halvois rälläköis sun muis halvois sähkö vimpulois ei oll mittää "hifihifi" laittei sisäll!!!

    ..samalla kaasu poilkimel jos oikeen haluu rakentaa niin laitat sihe iha pöpsölin lähtevään johtoon ni saat käytettyy sitä myös rälläkäs, kosk eri materiaalei leikates täytyy olla iri nopeuksii, esim. alumiini, rosteri, lasi, ...tahi terästä ohuel 0,7mm laikal....
     

Kerro tästä muillekin!