Lapsille autokirjoja, huono ja hyvä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Holley, 22.6.2011.

  1. Holley

    Holley Gearhead

    Kylläpä pisteet tipahtivat Mauri Kunnaksen suhteen. Siltä koirakirjan piirtäjältä. Hurjan hauska autokirja oli "tosi hauska". Hänen ideansa oli tehdä perinteisiä satuja, joissa olikin autoja. Hurjan hauskaa oli mainita suunnilleen jokaisen laitteen kohdalla co2-lukemat, tehdä tietenkin punahilkan susi-pahis-autoksi '59 Cadillac ja todellakin perheen pienimmille selväksi, että autot saastuttavat ja tuhoavat maailman. Onneksi tuli vain luettua kirja, eikä summamutikassa ostettua. Olisi voinut laittaa esim. joulutarina-kirjaansa joulupukin ja -muorin talon energiakertoimet ja mainita tuhlaavat lämmitysmuodot samalla pikku pilteille tiedoksi ja vähän sivussa isommillekin, jos maailmanparantaminen on elämäntehtävä. Kylläpä ottaa pannuun tuollaiset muka-hauskat propaganda-teokset.
    Sen sijaan toisenlaisen kirja oli "Myyrän auto", Zdenek Miler. Teoshan on tehty alun perin 1962, löytyi alunperin kirjastosta, mutta on jo 7.painos menossa ja sitä myydään yhä. Piirrosjälki ei ole tarkkaa, mutta kuitenkin kaikki kirjan autot ja yksityiskohdat ovat suoraan '50-luvun lopusta. Nimihän viittaisi Tsekkoslovakiaan, mutta autokalusto kirjasta esittää enemmän aikansa länsimaista kalustoa. Tästä kirjasta tuli ainakin hyvä mieli itsellekin.
    Pitää toki samalla mainita kolmaskin, joka on mp-aiheinen, mutta erittäin hauska teos: Kalervo Järvensivun "Karhujen kokoontumisajo", jossa on mp:t ja pari autoakin piirretty todella hyvin ja tarina on lennokas. Sitä ei tosin löydä uutena enää mistään.
     
  2. CTS

    CTS Gearhead

    Pahiksethan ajoivat Kunnaksen kirjassa "rämisevällä amerikanraudalla".
    Muakin sieppas aavistuksen jotkin kohdat siitä, ja lapsille lukiessa joudunkin hiukan muuttelemaan tekstiä.

    Mutta onhan siinä myönteistäkin, Tuhkimo-satu on sijoitettu drag racing-ympyröihin, ja jossain kehutaan kiiltelevää hot rodia ym.

    Paljon sieltä kuvista kyllä jenkkejä löytää, ja ihan tunnistettaviakin.
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    ...jossa voittajaksi nousi auto, joka käytti polttoaineenaan vettä tms. realistista eli siinäkin oli ympäristöseikat huomioitu.
     
  4. '82 Le Sabre

    '82 Le Sabre 1st gear

    Mitäs jos tehtäisiin vastaavalla tyylillä vaikkapa Pokemon-ohjelmia hahmot autoiksi muutettuna? Ei olis ainakaan Cadejä :rotfl: :rotfl:
     
  5. '82 Le Sabre

    '82 Le Sabre 1st gear

    Jahas, "AAM-testit" palvelee taasen potentiaalista kuluttajaa, eipähän tarvi tommostakaan kirjaa sit aikanaan ostaa .;)
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Propagandasta aihetta sivuten. "vieläkö sulla on se jenkkiromu pihassa" autonkierrätysmainos pyöri radiossa. Eikun paaliin vaan!
     
  7. madsin

    madsin 3rd gear

    Jää kyllä meidänkin listalta tuo pois, vaikka Kunnaksen kirjat muuten hyviä onkin. Tarvii kait lukee Monacon korjausopasta penskalle, kuhan syksyllä putkahtaa esille :D
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Meidän pojan lempparifilmejä on Milerin myyrät. Niissä on tosiaan mageita autoja. :wink:
     
  9. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    mauri kunnas sucks :poff: :rotfl:
     
  10. -TH-

    -TH- Gearhead



    Huh, miltä kuulostaa....eikö tuolainen aivopesu jos ole laitonta? no, en enempää jaksa kiinostua, paitsi että mainitsen tästä kyllä jos tulee puheeksi jossain, eli boikottiin tuollaiset samantien.

    Sen sijaan tuo "myyrän auto" on huippuklassikko, itsekin sitä kuulemma aikoinaan tavasin/luetutin lähes joka päivä :D silloin joskus niitä myyräkirjoja oli 2 kpl, toinen oli myyrän housut tms. mutta se ei ollut niin kiinnostava kuin autokirja.
     
  11. JKF

    JKF Gearhead

    Heh, muistu juuri elävästi mieleen muutamia kohtia tuosta myyrän auto kirjasta vaikka siitä on jo liki 35v kun tuota viimeksi pikkunassikkana selaillut.
    Täytyypi melkein hommata se itselle :D
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Tulipa itsellekin vähää aikaa sitten vastaan "Upeita autoja" tms. lapsille tarkoitettu A5 kokoinen kuvakirja. Ihan jees kirja muuten, mutta amerikkalaisten autojen kohdalla oli aina maininta suuresta polttoaineen kulutuksesta ja päästöistä.

    Onkohan joku korkeammalta taholta tullut määräys, ettei lapsille voi vahingossakaan antaa myönteistä kuvaa jenkkiautoista? :odroll:
     
  13. onre

    onre 3rd gear

    Juttelin tuossa jokunen vuos sitten jenkkiautosta talvikäytössä parin '90-luvulla syntyneen kanssa. En tiedä mistä niiden tiedot olivat peräisin, mutta suurta hämmennystä aiheutti esim. se, että vanhassa jenkissä ylipäätään on lämmityslaitetta, tai että niihin voi laittaa nastarenkaat alle.
     
  14. 7ups

    7ups 1st gear

    '62 Linnun sähköikkunoita ja ilmastointia ei eräs 80-luvulla syntynyt mieshenkilö uskonut tehdasasenteiseksi, koska ei silloin vielä oltu niitä keksitty piste
     
  15. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Katsokaas jos löydätte jostain Gummeruksen julkaisemaa Autot, Maailman parhaat menopelit-kirjaa. Kuvia ja tarroja erilaisista autoista ja varmasti positiivis sävytteinen. Paljon jenkkejä ja jopa oma osio Custom autot, jossa rodeja, kustomeita, kisapelejä..........on kuulkaas tutkittu ja askarreltu kannesta kanteen sen tuhannen kertaa.

    Ja kyllähän noi Autot-leffan kirja julkaisut on myös ihan mukavia iltasatu kirjoja.
     
  16. hezekiel

    hezekiel 1st gear

    Noi Z. Milerin myyräkirjat ja filmit on kyllä aivan parhaita. Jostain syystä meni minulta ohi lapsena mutta omalle jälkikasvulle noita on jonkin verran hankittu. Toinen eepos jota meidän tytöille ahkerasti luetaan, on Richard Scarryn Iloinen Autokirja. Piirrosjälki on aika tarkkaa ja kirjassa on aikuisillekin hauskoja koukkuja.
     
  17. twelve

    twelve 3rd gear

    Lasten kanssa luetaan veekasia ja mobilistia, erityisesti mobilisti on kaksvuotiaan suosikki (syö ruokansa!) kun siinä on traktoreita, linja-autoja, panssarivaunuja ym kiintoisaa.
     
  18. silver8streak

    silver8streak 2nd gear

  19. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    tuota luettiin meilläkin! tais tosiaan kaikki olla internationalia mitä näytettiin. mahtava kirja, varmasti luetaan omalle jälkikasvulle jos sellaista sattuu siunaantumaan
     
  20. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    mitä helevettiä.. täällä haukutaan mauri kunnasta!!!????
    :soosoo: :soosoo:
    meirän likoilla on cadillac club of finlandin t-paidat joissa itse Maurin piirtämä 50's avo-cadillac, kuskilla asianmukaisesti "luu-ulkona"..
    olette ostaneet joitain vihreät - de gröönä ry:n sensuroimia kirjoja??? :poff: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!