Firebird ´89 etuvilkut ja -parkit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Koukku, 14.7.2011.

  1. Koukku

    Koukku 1st gear

    Moro!

    Onko kenelläkään hyviä vinkkejä, miten 89 Firebirdin etupään parkkien ja vilkkujen "Suomi-virityksiä" voisi muuttaa laillisesti asiallisempaan suuntaan? Esim. minkä ajoneuvon valot käyvät näihin aikanaan Suomeen tuotaessa tehtyjen reikien tilalle. Tarviiko eteenpäin näyttää kirkasta parkkivaloa vai riittääkö nykyään nuo alkuperäiset oranssit? Etulokasuojiin löytyi jo siistit Opelin kirkkaat sivuvilkut, mutta kun sais tuon keulan vielä asiallisemmaksi...

    Jukka
     
  2. wolfvan

    wolfvan 1st gear

    Millaiset ne ooppelin sivuvilkut on, onko kuvaa? Pitäs itsekkin vaihtaa ne rikkinäiset pois.
     
  3. wolfvan

    wolfvan 1st gear

    Vielä lisään että mulla on kelvannut katsastuksessa nuo alkuperäiset valot. Sivuvilkut rikki sisäpuolelta poltin kannat teipattu paikalleen mackaiver teipillä :)
     
  4. Koukku

    Koukku 1st gear

    Käyn tänään hakemassa vasta ne vilkut, voin laittaa sitten kuvan.

    Tarkoitko aluperäisillä niitä oransseja parkkeja? Ja niissähän on tainnut alunperin olla vilkutkin? Eli ei mitään "suomivalovirityksiä" keulassa? Jos noin on, niin tuohan olis paras systeemi...
     
  5. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Oranssit parkit ei ole lailliset, jos jollekin katsurille joskus kelpaa niin jees mutta lailliset ne ei ole.
    Aikoinaan räpelsin sillä tavalla että ostin suorakaiteen muotoisen parkkivalon, sellaisen joita saattaa nähdä esim. peräkärryjen etupäässä. Alkuperäisen vilkun ulompaan laitaan leikkasin "kolon" johon tuon parkin asensin. Siinä lampun ulommassa laidassa on vielä jonkun verran sellaista osaa joka on musta valmiiksi. Alkup. vilkkulasin pinta-alasta jäi n. 2/3 käyttöön ja vieressä oli tämä valkoinen parkki. Kelpasi jokaisessa katsastuksessa ja tuli siistit kun jaksoi väsätä, kuvaa ei ole.
    Muistaakseni kuitenkin pilkulleen tulkittuna se alkup. vilkku on liian kaukana auton ulkoreunasta. Mutta nykyään kun on myös näitä E-hyväksyttyjä LED-parkkeja ja vilkkuja niin noista voisi hyvinkin löytyä siisti ratkaisu tuohon alkup. paikalle tai sitten puskuriin (lähes) nollatasoon upotettuna.
     
  6. bathory

    bathory Gearhead

    En tiedä mitä tässä noilla suomi-valoilla tarkoitetaan?
    Mutta juu ne oranssit eivät saa olla parkkeina ainoastaan villkuina. Mutta niitä normaaleja lamppuja saa mm. motonetistä mihin saa parkkivalon kanssa 5"x7" ja maksaa alle 20e/kpl
     
  7. epsu81

    epsu81 1st gear

    Ja paskat, itellä on ihan jenkki mallin valot ku autokin on sieltä tuotu. Ja niin oli edellisessäkin suomi autossa.


    Mikään ei ole hienompaa ku ne keltaiset parkit kesäillan hämärässä cruisatessa. Etenkin mustassa autossa todella hienot.

    Ainakaan Oulu-Kemi-Rovaniemi alueella ei ole poliisitkaan valittanut, eniten on ollu haittaa valopoliiseista jotka räpsyttelevät töyötänsä tms.. valoja ku ajelee parkeilla :poff:
     
  8. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Ei kai ne voi (siis tottakai voi, mut ei pitäis) enää hylätä niitä oransseja parkkeja eteenpäin, kun samanlaisia virityksiä on uusissa Volvoissa ja muissa rieskoissa? Vai meneekö tää taas vaan siihen piikkiin, että laki ei oo sama kaikille? :odroll:
     
  9. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Tarkkaan ottaen muistaakseni on niin että oranssia _saa_ näkyä eteen mutta varsinaisten parkkien on oltava valkoiset.
    Tarkastakaa katsastajan käsikirjasta mistä vuosimallista lähtien jne jne. Ja jos jonkun muuttoauton valot on otteessa hyväksytty "...valot hyväksytty sen ja sen päätöksen nojalla..." niin asia voi olla eri.
     
  10. bathory

    bathory Gearhead

    Nii mutta jos katsuri sanoo jotain niin silloin se on niin.
     
  11. tw

    tw 1st gear

    Kaverin muuttoautona tulleessa sai olla keltaiset parkit, luki oikein otteessakin, mut mun suomiautossa ei saa.
    Vain valkoiset E merkityt käy jos ei erikseen ole hyväksytty muita.
     

Kerro tästä muillekin!