Rälläkkää pienempi leikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Holley, 5.9.2011.

  1. Holley

    Holley Gearhead

    Kuulin juttua jonkinlaisesta "yleiskoneesta", Bosch, joka ei ole siis nakerrinkaan. Ostan plasmaleikkurin heti kun on varaa, mutta jotain halvempaa siis tarvis nyt. Ei käy puukkosahakaan, kun ei ole takana tilaa niin paljoa. Ideoita? On siis kyse Buickin pyöränkotelon sivussa olevasta kohdasta, jonne sopisi hitsauskolvi, mutta sinne ei sovi mikään pikkurälläkkä, edes klassisesti ilman teräsuojaa...
     
  2. W201

    W201 3rd gear

  3. Panze

    Panze 3rd gear

  4. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  5. Holley

    Holley Gearhead

    Joo, toi Bosch olinimeonmaan se mistä kuulin, mutta nythän huomaan, että onhan mulla vielä muitakin vaihtoehtoja. Jälleen kannati kysyä OD:ltä. Kiitoksia teille kaikille! Ei tartte tehdä tökeröä ratsupaikkaa, vaan voi ihan oikeasti leikata palan pois ja hitsata korvaavan palan, ja tehdä vastaavia korjauksia muihinkin kohtiin.
     
  6. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Itse suositan tuota kulmavinkua myös jos kompura on. Lisäksi paineilmasaha on erittäin näppärä myös. Sahasta ei tule edes kipinää.. :lol: Bilteman vinkukin yllättävän laadukas,hyvin on kestänyt. Ja vinkuun mahdollisimman ohut laikka,nykyään saa jo vissiin 0.8mm laikkaa.
     
  7. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Tuli joskus sorvattua vinkuun sellanen työkalu johon käy rälläkän laikat ja kyllä se silloin tällöin on käytössäkin ollut. Nopeushan on hidasta vaikka käyttäskin millin laikkaa, tai nollakasia kun vinguissa ei paljoo puhtia ole.... Kuitenkin hyvä vehje moneen ahtaaseen paikkaan ja ei tarvi hommata erikseen pienellä keskireijällä olevia laikkoja vaan voi käyttää jämiä mitä rälläkästä jää :wink:
    Työturvallisuusseikat jätän jokaisen omaksi huoleksi, peruslaikathan kestää jotain 10000rpm ja vingut pyörii normaalisti 15000-25000rpm eli ilman kuormaa ei auta huudattaa :soosoo:
     
  8. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  9. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Itellä ei kovin hienoja laitteita ole ton rahapulan takia tullut hommattua, mutta itse kyllä yllätyin tässä kesällä, kun omistan sellaisen dremelin halpiskopion. Piti tehdä pientä leikkuuhommaa ja tulikin siinä eteen paikka, mihin rälläkkä ei sopinut. Olin vähän aikaisemmin hommannut tohon minihiomakoneeseen dremelin katkaisulaikkoja ja kiinnityskaran, jos sattuis vaikka joskus tarvitteen... Hiukan varauksella viritykseen suhtauduin, aluks, mutta vaikken täysillä kierroksilla sitä konetta huudattanut, niin sehän leikkas nopeemmin, kun mun perusmallin hitachin pikkurällä :eek: Kummassakin oli millin vahvat laikat. Ps. noi halpis dremelkopioiden omat katkaisulaikat on sitten ihan surkeita, ovat niin ohuita, että ihme on jos pari senttiä saa leikattua, ennen kun hajoovat ja lentävät palasina minne sattuu :mad: . Noi Dremelin laikat vaikuttas ihan erilaisilta ja pikakiinnitys karaan on ihan kätevä. Itse ainakin tämmöistä ratkaisua voisin suositella, jos ei riittävän isoo kompuraa paineilmakoneille omista, eikä leikattavaa oo monia metrejä.
     
  10. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Niin kestääkin, tullut todettua käytännössä mutta silti halusin laittaa varoituksen sanan, ettei joku kaasuttele uutta laikkaa ja sit on naamassa laikka pystyssä....
     
  11. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  12. A.J.

    A.J. Gearhead

  13. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

  14. transport01

    transport01 3rd gear

    Periaatteessa kehänopeus on suoraan verrannollinen halkaisijaan, eli halkaisija puoliksi, kierroksia tuplat. Silti kannattaa olla kunnon suojukset, jos meinaa noin paljon kierrättää. Niitä laikan siruja ei ole kivaa kaivaa ihon alta, saatikka silmistä.

    Ite olen ajanut ison rälläkän laikat pikkurälläkässä loppuun ongelmitta. siinäkin kierrokset ylitetään aika reippaasti.
     
  15. Tuomo_

    Tuomo_ 1st gear

    Ainakin Lahden Kärkkäiseltä löytyy tollasia. Melko hengetön, mutta ohkasia peltejä kyllä leikkaa. Laikkoihin kannattaa tosiaan panostaa...
     
  16. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Toi vibraleikkuri on kyllä ihan loistovärkki silloin kun täytyy varoen katkoo jotakin nurkkaa vasten! Pyörivät laikat vaativat aina säteensä/halkaisijansa verran tilaa jos perille täytyy pyrkiä! Vibralla katkoo paikan kuin paikan melko kapeastakin raosta!
     
  17. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Tuota boscin multi-cutteria on sitten saatvana myös edullisempana, ns. vihreän sarjan laitteena. Jälleenmyyjänä esim. Motonet :odroll:
     
  18. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Batmobile, mitä tuo multicutteri maksaa Motonetissä? On hyvityskuitti, jonka voisin käyttää, koska vaikuttaa hyvältä kamppeelta.
     
  19. VesQ

    VesQ 1st gear

    Itsellä kans tollanen, hengetön ainakin niillä tolkuttoman paksuilla alkuperäisillä laikoilla. Ostin nipun jotain alle millin laikkoja tohon (oliko 50mm vai 75mm halk. ?) niin aika pieneen paikkaan pääsee. Samaten joku laakerikoolin halkaisu käy kätevämmin kuin normaali pikku-lentävällä
     

Kerro tästä muillekin!