Extreme Car Show & Petrol Circus 24.-25.9.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Chevy ´53, 1.9.2011.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Näytteilleasettajan näkövinkkelistä huomasi kyllä sen, että ns. perinteinen jenkkiautoharrastajakunta loisti poissaolollaan, lienee juuri tuon tuning-näyttelyleiman syytä.

    Kaluston monipuolisuus ja taso olivat aikalailla sitä mitä vuosien varrella muihinkin näyttelyihin on toivottu messujen käytäväparlamentissa, samoin Messukeskuksen uuden hallin tuoma väljyys esillepanossa sekä uuden 7-hallin valoisuus, mutta siinä missä American Car Showssa ja Hot Rod & Rock Showssa osastolla pällistellessä tapaa keskimäärin 200 tuttua niin nyt X-treme Car Showssa taisi tutut naamat yleisön joukossa olla yhden käden sormin laskettavissa :eek:

    Messukeskuksen tilat ovat nyt remontin jälkeen hienot ja se varmasti näkyy myös seuraavassa American Car Showssa. Jos rakentava kritiikki tasokkaan näyttelyn jälkeen sallitaan, niin nyt X-Treme Car Showssa pientä parantamisen varaa olisi ollut vanhemman 6-hallin valaistuksessa, joka oli liian hämärä, etenkin kun hallissa oli useita näyttelyautoja, joita ei oltu valaistu lainkaan valospotilla tai sitten valaistuksena oli vain yksi spotti. Hämäryys luo toki tunnelmaa, mutta sitten pitäisi kalustoa valaista riittävästi spotein. Mutta tämäkään pikkuseikka ei näyttelyä latistanut, ehkäpä tuo 6-hallin hämäryys vaan nyt korostui uuden 7-hallin rinnalla.

    Jos X-Treme Car Showta ja American Car Showta vertaa näytteilleasettajan näkökulmasta, niin selkeästi ACS:ssa näkyy positiivisella tavalla vuosikymmenten aikana tullut rutiini eli asiat sujuu hieman erilaisella varmuudella ja otteella. Enkä tarkoita, että nyt olisi erityisempiä ongelmia ollut, mutta tämän seikan monet jututtamani näytteilleasettajat nostivat esille. Kaikki kuitenkin toimi hyvin!

    Kaiken kaikkiaan oli mainio näyttely, monipuolista ja tasokasta kalustoa ja ajankohtakin oli mukava. Nyt reissu sujui huomattavasti mukavammin kuin kevään näyttelyrumba, jossa on lähes joka viikonloppu jossain jotain ja huhtikuu kuluu melkeinpä putkeen messuja kiertäen.

    Ensi vuonna kannattanee yleisönkin unohtaa ennakkoluulot ja suunnistaa X-treme Car Showhun!
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Ne jotka on käynyt niissä toteamassa tuon tuningin muistavat ja se vaikuttaa edelleenkin.
     
  3. Putte

    Putte 1st gear

    Maiononnassahan on aina yritetty antaa se kuva, että näyttelyssä olisi mukana myös jenkkejä. Oikeasti jenkkien osuus tuolla kasvoi Helsingin Jäähalliin siirryttäessä joskus vuosikymmenen puolivälissä. Enen sitä kyseessä oli puhdas tuning näyttely höystettynä parilla katsojia houkuttelevalla jenkillä.
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  5. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Onkos muuten katsojamääristä mitään tietoa ?
    Ainakin sunnuntaina oli nimittäin miellyttävän väljää kävellä ja katsella sekä kuvata kalustoa.
    Niinikään "Suomen eteenkävelijät ry":kin loisti lähestulkoon kokonaan poissaolollaan, mikä näin kameran kanssa liikkuvan henkilön taholta positiivisena asiana esiin tuotakoon.
    Mietin vaan, että johtuiko asia yleisökadosta vai paremmista tiloista sekä pienemmästä määrästä krääsäkauppiaita ?
    Aamulla 10:n jälkeen ainakaan ei jonossa ollut kuin pari ihmistä edellä.
    Toivottavasti hyvä näyttely ei mennyt taloudellisesti persuksilleen tms, joka uhkaisi tulevaisuutta.

    Eli kannatti käydä, vaikka todistetusti tuuninki onkin perseestä:

    [​IMG]

    :poff: :poff:
     
  6. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Harrasteajoneuvo parkki ACS tapaan olisi ollut bonusta.. Ei jaksanut näyttelyn jälkeen lähteä laukkaamaan parkkihallia ympäri pongattakseni lisää nähtävää.
    Näyttely oli HYVÄ. Kiitos.
     
  7. spinneri

    spinneri Gearhead

    Reilut 12 000 maksanutta kävijää, joista karkeasti 2/3 kävi lauantaina ja 1/3 sunnuntaina.


    Numerotietoa pöytään pläjäytti

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  8. Squarebird

    Squarebird 1st gear

    No huh huh, nyt taisit laukaista suustasi aikamoisen ankan :eek: Jos "Chevy ´53" pitää perinteistä jenkkiautoharrastajakuntaa edellä mainitsemiensa kriteereiden mukaisena, niin aika suppea näyttää olevan ajatusmaailmasi tai tietämyksesi jenkkiautoharrastajakunnasta :oops:
     
  9. Otto

    Otto Gearhead

    Oukei, sitten oon vaan saanut väärää tietoa.
     
  10. musse27

    musse27 3rd gear

    Kylläpä oli hieno näyttely, harmi että porukka missasi näin näyttävän ,hienon näyttelyn.

    Suurkiitokset Mikaelile&Kirsille, ja muille järjestäjille.

    Oli kalustoa laidasta laitaan, huipputasokasta kalustoa, ja arvoisat maailmanluokan näyttelyvieraat.

    Halliuudistus hyvä.
    Valot 6-hallissa aika kehnot.

    Kyllä yli 30-v kokemuksella, parhaita näyttelyitä kokonaisuudessaan. :D :D :D
     
  11. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Kuka ny niin KÖYHÄ on että kehtaa edes piilofarmarilla ajella saati sen katolla istua..tahi kehtaa? Paljon hienompaa nojata tosijenkkiin. Eihän ne lankkujamekset oo edes oikeita jenkkejä "tosiharrastajalle", ainakin monelle.

    Miksi?

    Koska niitä sattuu Suomessa olevan huomattavasti enemmän kun missään Pohjoismaassa veroteknisistä syistä ja niiden hinta on pohjamudissa tällä hetkellä.
     
  12. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Hehheh. Pitipä kokeilla kuka ensin tarttuu trolliin, onnittelut voittajalle... Mutta siis nämä "harrastajat" puuttui tästä näyttelystä kokonaan. Eipä tainnut näkyä yhtään känniääliötä! :rotfl:
     
  13. ata

    ata Gearhead

    Tosiaan silloin kun tämä näyttely oli Hartwall-areenalla, niin pääpaino oli muistaakseni "tuning"-kalustossa ja sitten oli muutama jenkki siellä mausteena, Jäähalliin siirtymisen myötä taas oli ensin niin, että päähallissa oli tuning-autoja ja harjoitushallin puolella pelkkiä jenkkejä ja sitten nuo vaihtuivat toisinpäin, eli jenkit päähallissa ja tuningit harjoitushallissa ja viime vuonnahan näyttely siirtyi tuonne Messukeskukseen ja siellä viimeistään oli kaikkia runsaasti, sekä jenkkejä että euroja ja japseja. Eikä ne kaikki eurot ja japsit nyt mitään tuningeja ole, miten tuon tuning-sanan nyt sitten haluaakaan ymmärtää.

    Itse kun pidän sekä euroista ja jenkeistä (einä ne japsitkaan näyttelyissä haittaa), muiden maanosien tuotteitakin toki voisi olla enemmän, niin minulla kyllä kelpaa.

    Kävipä tuolla lauantaina niinkin että tuntui hienoa kalustoa olevan niin paljon että sitten yhdelle vanhalle tutulle sanoin ettei esimerkiksi kuplia tainnut olla paljoa... niin kaveri sitten osoitti että tuollahan niitä on useamman osaston verran ja hienoja olivat tosiaan nekin, vaikken itse mikään erityinen kuplafani ole. Oli vain oma mielenkiinto siinä kohtaa osunut muihin siinä niiden lähellä olleisiin autoihin. Muutenkin aika loppui kun en mennyt heti aamusta paikalle ja jotkut autot ja etenkin mp:t jäivät hyvin nopean ohikävelyn uhreiksi.

    Ruotsalainen Volvo poliisiauto LS1:llä oli hauska, ja sen lähellä ollut "formulatyylinen" todellakin "erilainen rodi" myös mielenkiintoinen nähtävä, vaikka makuasioista varmaan sen kanssa on monta mielipidettä...
     
  14. Power

    Power 1st gear

    Juuri näin. Fiksua porukkaa liikkeellä. Hieman jopa kansainvälinen tunnelma, joka on mahtavaa!!
     
  15. studio57

    studio57 Gearhead

    Tulipas ajettua Chargerilla reilut 1000km ees taas ja viikonlopun auto oli siellä näytillä. Oli hieno tapahtuma ja autojen taso korkea. Kiitos vielä järjestäjille.
    Ai niin pyttykin irtosi muskeli luokasta :)
     
  16. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Chevy'53 sen kyllä ymmärsi alunperinkin, mutta selvennetään muillekin että mä nyt en kuitenkaan tarkoittanut perinteisillä jenkkiautoharrastajilla ns. känniääliöiden puuttumista, joka sekin oli erittäin positiivinen huomio tapahtumassa, vaan lähinnä tätä tällaista joskus 80-luvulla harrastuksensa aloittanutta jenkkiautoharrastajaryhmää, jota känniääliöiden lisäksi ACS:ssa runsaasti käy. Tosiaan ACS:ssa osastolla palloillessa näitä tuttuja vuosien varrelta riittää jonoksi asti, mutta nyt ei tuttuja naamoja juuri näkynyt.

    Ja sehän ei toki ollut näyttelyn vika, vaan pikemminkin harmi ettei tämä porukka nyt löytänyt tietään näyttelyyn, joka todellakin vastasi sitä mitä samainen porukka vuodesta toiseen on näyttelypalautteiden perusteella kaivannut: enemmän tilaa, monipuolista ja tasokasta kalustoa ilman ruuhkaa ja känniääliöintiä ;)

    Niin ja kyse ei myöskään ollut piilofarmareiden halventamisesta tai nuorempien harrastajien leimaamisesta känniääliöksi :poff: ;)
     
  17. jknR

    jknR Gearhead

    Hirveesti ihmiset täällä valittaneet, että ovat pitäneet tota tuning näyttelynä, niin ei tullut mentyä. Mitä mä nyt olen katsellut noita kuvia, niin noi pussihousujen entisöimät tarkalleen alkuperäisessä kunnossa olevat autot ja muut kulkuneuvot ovat ihan selkeänä vähemmistönä, että eikös toi ollut sitten semmoinen tuning-näyttely? :poff:

     
  18. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joo mulla ei ole oikein muistissa että minkälainen tuning-näyttely tuo on n.1800-vuotta sitten ollut mutta jos se on muuttunut tuning-näyttelystä jenkkiautonäyttelyksi niin sehän on vaan hyvä kun ACS:lle on käynyt vähän niin kuin toisin päin. :poff:
    Ja ilokseni huomasin että siitä ACS:stä tutusta bassojen jumputksesta ei juurikaan tarvinnut kärsiä... hyvä sekin.
    Nythän ACS vois jatkossa olla pelkkä Tuning Car Show ja tästä tulis AXCS
    eli American X-treme Car Show.

    Ellei ACS sitten ensi vuonna todista että ansaitsee pitää nimensä...
    :odroll:
    - Jani -
     
  19. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

  20. debner

    debner Gearhead

    Kai nyt peruslauantaivieras neljä tälläistä ehtii vetäistä :)
    http://jaridebner.kuvat.fi/kuvat/X-trem ... 7.JPG/full
     

Kerro tästä muillekin!