Takaveto Transitin jurinat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Kylänvanhin, 3.10.2011.

  1. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Meillä tuommoinen asuntoauto jossa 2002 Transit 350L 2,4 tdci alustana. Kyseessä siis paripyöräversio joten takavetokin. Nyttemmin on alkanut kuulua hankauksenomainen krahina, joka vaihtelee luultavimmin kardaanin pyörimisen mukaan/tahdissa. Ääni kuuluu vain moottorilla jarrutettaessa, vedätyksen aikana ei kuulu mitään vastaavaa. Samoin kun polkasee kytkimen pohjaan rahina lakkaa. Öljyt vaihdettiin juuri perään ja looraan, vanhoissa litkuissa ei ollut mitään mainittavaa. Eikä ääni öljynvaihdosta kummentunut. Eikä korjaamo raportoinut nivelistä ym. niitten piti kyllä tarkastaa ne. Kaveri kuunteli pihalla kun ajoin ohi ja ääni kuuluu enempi auton takapäästä.
    Onko kellään tietoa että mikä tuon äänen aiheuttaa?
     
  2. hara64

    hara64 1st gear

    ettei ääni tulis kytkimestä
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kardaani, ristikot ois hyvä tsekata.
     
  4. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Äänen "pyörimistahti" on sen verta hidasta että viittaisi kardaaniin tai perään. Löytyisiköhän jostain perän räjäytyskuvaa?
     
  5. M-ajuri

    M-ajuri 3rd gear

    pinion rattaan laakeri paskana. on kokemusta transiitin perästä jonka pinion laakeri oli kaput. oireili täysin kuvailemallasi tavalla. rikkoo yleensä myös sen pinjoonin stefan.(peräöljyt valuu ulos)
    laita vaihevapaalle ja mäne nuijjuuttammaa kartaania eestaas, ei pitäs heilua yhtää peräpäästä.
     
  6. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Sade lakkas ja ryömin auton alle ravistelemaan sitä perimmäistä niveltä. Pyörivää välystä oli niin, että nivel pääsi pyörimään liki sentin. No ainakin puoli senttiä. Päittäistä ehkä ihan pikkusen, kympän-pari? Sivuttaista välystä en saanut tuntumaan, siinä asennossa selällään ei oikeen ollut voimaa.
    Koko perä on ollut tähän asti ihan kuiva, ei vuotoa missään.
     
  7. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Tietääkö joku että jos oheisen linkin osat tilaisikin toisella välityksellä, tarvitaanko jotain muita osia lisäksi? Autossani on tiheämpi välitys noista kahdesta mitä tuolla tarjotaan. Vaihtaisin harvempaan välitykseen samalla jos se on mahdollista.
    http://www.ebay.in/itm/TRANSIT-REAR-AXL ... 0261036416
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Vaiha ensin ristikot. Tulee halvemmaksi. Ei perä sais noin äkkiä hajota.
     
  9. Razorass

    Razorass 1st gear

    Tuskinpa on tuon ikäisen transitin perässä vielä vikaa.
     
  10. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Ei ristikoissa ole vikaa, diagnoosi olisi löystynyt pinionakseli joka ehkä kiristämälläkin korjautuisi??
    Mutta jos perään vaihtas kaikki hilut harvemmalla välityksellä, tulis miellyttävämmäksi kun vehkeellä saa ajaa sataa ja kone huutaa lähes täysillä.
    Aikasempi osalinkki ei näköjään toimi, tämä vielä tänään: http://www.ebay.co.uk/itm/TRANSIT-REAR- ... 0261036416
    Siellä lukee että "not for Dana" Mulla ei ole hajuakaan mikä se on että kysyisin kohteliaasti sopiiko nuo osat tuohon Transittiin?
    Kuvalinkki: https://picasaweb.google.com/1073746996 ... ansit2002#
     

Kerro tästä muillekin!