Toyota Tundra tuonti Suomeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tuhkanen, 4.10.2011.

  1. tuhkanen

    tuhkanen 1st gear

    Miten onnistuisi? Onko valojen sun muiden kanssa ongelmia ja verot yms. Entä jos ite käy ostamassa ja laivaus suomeen? Paljonko maksaa ja mitä muuta täytyy huomioida? [​IMG]
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Vastaavuustodistuksen saatavuus kannattaa selvittää
     
  3. tuhkanen

    tuhkanen 1st gear

    Voitteko selvetää aloitelijalle mitä tämä käytänössä tarkoitaaa? Entäs sittenn valot, ikkunat sun muut katsastuksessa, kun ei ole CE-hyväksyttyjä? Entäs muuta viellä`?
     
  4. sepi 74

    sepi 74 1st gear

  5. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

  6. Ruutihattu

    Ruutihattu 3rd gear

  7. samiharju

    samiharju Gearhead

    helmikuun lopulla 2012 tulee lievennys valojuttuihin; USA standardit valojen kanssa kelpaavat (dot) vuosimallista riippumatta, samoin ANSI lasit. valojen värit pitää stemmata meidän sääntöihin (vilkut oranssit 1.1.1984-> jne). kaikki pakolliset valaisimet pitää toki olla (takasumuvalo, sivuvilkut jne). ja tämä siis Helmikuun loppupuolelta 2012 ->.
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Eipäs tule vaan 29.10
     
  9. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Ei kai noita auton pilaavia oransseja takavilkkuja vielä 84 alkaen tarvita??
     
  10. samiharju

    samiharju Gearhead

    Ettei olis ollu niin, että koskee uusia ajoneuvotyyppejä 29.10.2011 alkaen, ja vanhoja vasta helmikuun loppupuolella 2012?
     
  11. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Miten ison tankin tuollaiseen saa?
     
  12. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

  13. Antti P

    Antti P Gearhead

    Re: Tundra

    Jos etupenkillä 3 ja takapenkillä 3 niin kuus paikkaa? Hondalla taitaa olla kuus paikkanen tila-auto jossa samoin. Eupenkille saa 2 paikkaa kuskin viereen kun leveyttä riittävästi ja niskatuet.
     
  14. ford59

    ford59 1st gear

    ex työpaikalla kävi uudehko muutto Toyota Tundra 09 tai 10? Oli hieno ja iso laite verrattuna hiluxiin tai johonkin muuhun pickariin.
     
  15. samiharju

    samiharju Gearhead

    jenkki / japsiautojen valomuutoksen helpotus astuu tuontiautoilla voimaan 26.2.2012 alkaen.

    siitä eteenpäin tuontiauton DOT hyväksytyt valot ja ANSI lasit kelpaavat myös suomessa vuosimallista riippumatta. jos valoja pitää muokata / lisätä, on uusissa valoissa oltava e-hyväksyntä. valojen värit (vilkut, etuparkit) pitää olla oikeanlaiset, eli kun niistä DOT valoista ei löydy oranssia vilkkua (1.1.1984-> oltava oranssit) joutuu ne siihen laittamaan ja laitetuissa siis oltava e-hyväksyntä eli mitään DOTteihin itse kairattuja polttimoita ei kelpuuteta. lisäksi ajovalosta pitää löytyä meidän sääntöjen mukainen epäsymmetrinen valokuvio. katsastajan valtuudet eivät riitä em. valojen hyväksymiseen, vaan ajoneuvon valoista on tehtävä hyväksytyn asiantuntijan lausunto. osa konttoreista kuitenkin omaa kyseisen statuksen.

    älkää ampuko sanansaattajaa :)
     
  16. Hezuz

    Hezuz 3rd gear

    Pieni täsmennys.

    Autoasetuksen uusi liite 8 astuu voimaan 29.10.2011 ja siinä tunnustetaan mm. Dot-valaisimien osalta vastaavuus eurovaloihin M1, N1 ja N2 luokille. Trafin on lupaillut soveltamisohjeen julkaisun 28.10 perjantaille aiheesta.
    26.2.2012 astuu voimaan EU asetus yksittäishyväksynnöistä M1 ja N1 luokille ja se on suoraan velvoittava eli kaikkien EU maiden on noudatettava sitä.

    Elämme mielenkiintoisia aikoja :eek:
     
  17. samiharju

    samiharju Gearhead

    tuota länsinaapuriamme kun aina kehutaan kuinka siellä on kaikki niin upeeta ja mitään harrastajia rajoittavia säädöksiä ei ole, niin miksi sieltä käytettynä tuotavissa jenkeissä on "ruotsimallin" oranssit vilkut? :lol:
     
  18. Mitähän tuo eu-määräys pitää sisällään noin niinkuin selkokielellä yksittäiselle autontuojalle? ,Helpotuksia vai vaikeutuuko ,ja kuinka pitkän siirtymäajan Suami taas saa vängättyä :rotfl: :poff:

    Tekishän se itellekkin ostaa joku uudempi auto usasta ,mutta yli kymmenen vuotta vanhoilla joutuu ajelemaan kun uudempien kilvitys on liian kalliiksi saatu laki ja verotuskiemuroilla säädetty.

    Minkäsikäisissä dot valoissa on epäsymmetrinen valokuvio? vai onko tämä tarkistettava aina tapauskohtaisesti? millä? Seinää vasten valokuviota kattomalla? Ostotilannetta lähinnä aattelen....
     
  19. ata

    ata Gearhead

    Tuo pitää varmaan tarkistaa tapauskohtaisesti. Esimerkkinä mulla on 2004-mallisessa Pontiacissa alkuperäiset DOT-valot joissa ei ole tuota epäsymmetristä valokuviota, jotka on hyväksytty osana muuttoautopoikkeuksia. Seinää vasten se ainakin näkyy. Tossa mun autossa on jopa modernit linssiumpiot, mutta valokuvio seinässä on tasan suora ja tasainen ja siis symmetrinen. Kun taas toisessa autossani joka on eurooppalainen on vastaavantapaiset linssiumpiot joista voi vivulla vaihtaa ne oikean- tai vasemmanpuoleiseen liikenteeseen sopiviksi, eli vaihtaa epäsymmetrisyyden puolta. Siinä yli 10 vuotta vanhemmassa euroautossa on toki myös sähkömoottorilla säädettävä valojen korkeus, jota DOT-valoissa ei myöskään ole, niissä on vain ruuvimeisselillä suoritettava säätö.
     
  20. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja niin kauan kun tuo trafin soveltamisohje antaa odottaa itseään tämä kaikki on spekulointia, kukaan ei tiedä tarkasti miten nuo uudet säännöt tulee menemään.
    Mut onhan se kiva leikkiä asiantuntijaa..... :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!