DOT-valot hyväksytään jatkossa....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja vilit, 4.10.2011.

  1. freeride

    freeride Gearhead

  2. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Miten niin tulee ongelma..? :eek: -Ei ole Jeepissäni korkeussäätöä..
    Jamantilla oli 1 DOT-umpio, tilaamalla lisää. Luulen -96 olevan samat umpiot kuin mun -95, tai sitten ei... :oops:
     
  3. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Kävin kuittaamassa adressin, jos vaikka järki voittaisi... :wink:
     
  4. misi

    misi 3rd gear

    Tosta olisi hyvä saada jotain dokumenttia,kuka on tehnyt ja määritellyt valot vaarallisiksi ja miksi.Jenkeissä kuolee varmaan paljon porukkaa teiden varsille...tai jos ne ajaakin vain valoisaan aikaan.. :rotfl:
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    On se hienoa kun yksityisten yritysten etujärjestöllä on sorkkansa pelissä kun säädetään lait, verot ja päätetään mikä on turvallista ja mikä ei. No totta helvetissä tosi turvallista ja kaikin puolin lainmukaista on juuri se mitä nää mulqvistit kauppaa. Mun mielestä tässä on niin törkeä eturistiriita että tähän pitäis saada toppi vaikka jonkun EU instanssin avulla. Tässähän on jäänyt kokonaan sivuseikaksi mikä on kansalaisten kannalta parasta.

    Vastaavaa on kyllä muuallakin maailmassa, mutta ei se sillä reiluksi muutu.

     
  6. Uoti

    Uoti 2nd gear

    En oikein ymmrrä kun aina väitetään että automaahantuojat ry tms. järjestöt päättäisivät esim. autoverotuksen tässä maassa...
    Voitte olla 100% varmoja että autoista ei perittäisi veroa senttiäkään jos maahantuojat sen saisi päättää, verotus siirtyisi autonkäyttöön heti!


     
  7. Mopar Suomi

    Mopar Suomi 1st gear

    En tiedä mistä joku keksi, että tämä on Autotuojista kiinni. Käsittääkseni sieltä ei ole mitään vastustusta ollut tähän.

    Esimerkiksi tälle yritykselle sopii oikein hyvin että autoja voi tuoda DOT -umpiolla.
     
  8. Mopar Suomi

    Mopar Suomi 1st gear

    Ja normisti hyllyssä Ram -95 dot umpiot.
    156,-/176,-
    Tilapäisesti loppu ensiviikolla lisää.
     
  9. mike-79

    mike-79 1st gear

    Kyllä ainakin aikaisemmin on näissä asioissa automaahantuojien edustus ollut harvinaisen hyvin mukana lobbaamassa/torppaamassa kulissien takana. Autontuojat ry. antaa lausunnon, jonka mukaan asetusten muutokset esim. vaarantava autoalan työllisyyttä (monopolia). Maahantuojat eivät halua vapaita markkinoita edes eu:n sisälle, eikä varsinankaan eu:n ulkopuolista tuontia.

    Virkamies tekee työtä käskettyä ja asetuksiin jää mm. tyyppihyväksyntä tms. vaatimuksia ja poikkeuslupia ei myönnetä. Trafi sitten vetoaa liikenneturvallisuuteen, jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa niin kauan kun muuttoautoja kohdellaan eri tavalla vain sen takia, että paluumuuttaja tuo mukanaan usein vuosikymmenten aikana ulkomailla hankitun omaisuuden, jonka auto siis menee läpi heittämällä ja saa vielä mukavan veroedun.

    Veron poisto varmaan kävisi maahantuojillekin, yksittäintuonti on se, mistä kenkä puristaa.
     
  10. Mopar Suomi

    Mopar Suomi 1st gear

    markkinat Eu:n sisällä ovat täysin avoimet! Saksalainen dealeri voi avata myyntipisteen suomessa koska vaan.
    Jälkimarkkinapuolella voit vaikka sinä avata jälleenmyyntipisteen jos haluat, kunhan täytät kriteeri!
    Voiki vapaampaa olla??
    Koitappa samaa elektroniikkapuolella!! Tai koitappa liittyä tarvikeliikeeketjuun!! - eipä onnakkaan jos heitä ei huvita...
     
  11. mike-79

    mike-79 1st gear

    Viikon vitsi!
    :lol:
     
  12. vilit

    vilit 1st gear

    Soitin tänään (17.10.11) Trafiin tarkastusinsinöörille ja hän kyllä vahvisti että tuo aikaisemmin mainittu "asetus on ministeriön allekirjoittama ja tulee voimaan ja vaikka siitä olisi valitus tehty, niin voimaan se tulee joka tapauksessa."

    Tosin lähietuvalojen osalta vaaditaan epäsymmetrinen valokuvio (valaisee enemmän ojan puolelle), eikä asennukseen tulisi helpotuksia joten lähietuvalojen korkeudensäätö vaadittaisiin edelleen (tai todistus että alusta on niin jäykkä ettei tarvi).

    Tuon mukaan vähän parempaan suuntaan menisi vaikka helpolla ei pääsisi vieläkään.

    Sitten odotellaan vielä Trafin soveltamisohjetta katsastuspisteisiin....

    Lisätty kommentti 25.10.11:
    Nyt se säädös on netissä: :D

    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=224634
     
  13. Jimi

    Jimi Gearhead

    Ohjeet tuli ja tais tulla taas vastapalloon :mad: LINKKI

    Ei nyt ainakaa turhan helpoksi tehty ja nämä koskee vain 1.1.2010 ja sen jälkeen käyttöönotettuja
     
  14. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Öö, missä tuossa niin sanotaan? En mä vaan löytänyt vai enks mä osannu kattoa. Siinähän sanotaan:"1.1.2010 alkaen vaatimustenmukaisuuden osoittamisessa yksittäishyväksyn-nässä, rekisteröintikatsastuksessa ja muutoskatsastuksessa voidaan soveltaa autojen ja perävaunujen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen 1248/2002 liitettä 8." Ei siinä käyttöönotosta mitään sanota.
     
  15. Jimi

    Jimi Gearhead

    Koska 31.12.2009 ja aikaisemmin käyttööotetuissa käytettään liitettä 6 ja uudemmissa liitettä 8.

    Seuraavassa lomakkeessa on sekä liitteen 6 että 8 tiedot rinnakkain. Se saadaanko nyppiä rusinat pullasta eli voidaanko liitteitä käyttää sekaisin selviää ehkä joskus tulevaisuudessa.

    P.S. Tällä sivulla on muutkin maahantuotikatsastuksissa käytettävät lisäpöytäkirjat.
     
  16. vilit

    vilit 1st gear

    Tuossa Linkin aukaisemassa lomakkeessa sanotaan: "Kunkin kohteen osalta valitaan liite, jonka perusteella vaatimustenmukaisuus tarkastetaan. Valittu osoittamistapa (sarakkeet liite 6 tai liite 8 ) ympyröidään."

    Eli ymmärtäisin että voi rusinat poimia: kussakin kohteessa voi valita liitteen (6 tai 8 ) kumpaa noudatetaan.

    Helpotus on tuo liitteen 8:n soveltamisohjeessa oleva lausunto koskien valaisima (kohta 20) : "Ajovalaisimien tasonsäätölaite ja pesulaite sen sijaan edellytetään ainoastaan kaasupurkausvalaisimien yhteydessä."
     
  17. Batman

    Batman Gearhead

    Semmonen pikku lisäys että toi korkeudensäätö juttu koskee siis vaan asiantuntija lausunnon perusteella hyväksyttyjä DOT-valoja, jos laitetaan e-valot pitää korkeudensäätökin löytyä 95 vuoden puolivälin jälkeen käyttöönotetuista.
    Pienellä kantavuudella ja jäykällä alustalla voidaan joskus hyväksyä ilman säätöäkin.
     
  18. Springer

    Springer Gearhead

  19. johan78

    johan78 3rd gear

    Toi kapulakieli taittuu sen verran heikosti että saisiko suomennoksen..?

    Tarkoittaako tämä nyt, että saan 2000-luvun amerikantuonnin rekisteröityä ilman valojumppaa ajovalojen suhteen? Itsellä mielessä kuorma-autoksi tuleva.
     
  20. Ck

    Ck Gearhead

    No mikäli dot valossa on epäsymmetrinen kuvio niin sitten saa ilman suurempaa jumppaa. Tosin en tiedä onko missään dot valossa sellaista kuviota?? Ja tietysti lausunto pitää olla valoista joka maksaa jotain.
     

Kerro tästä muillekin!