Auton tuonti USA:sta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja downtown, 21.1.2007.

  1. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Re: PETTYMYS TULEE JÄLLEEN

    Toi on puhdas poliitinen päätös, ei mitään muuta. Kyllähän nämä kaikki kiusanteot perustuu vain ja ainoastaan siihen että on virkamiehiä jotka tekevät kaikkensa että Amerikan autoja ei Suomeen tule. Ruotsissa noi tyypit olis jo savustettu ulos.
     
  2. Slowspeed

    Slowspeed 1st gear

    Uusi käyttäjä löysi foorumille joten tervehdys vanhoille jäsenille.

    Soittelin dot-valojen hyväksymiseen liittyen eilen A-katsastuksen tekniseen neuvontaan. Kaveri siellä sanoi pykälän todellakin muuttuvan lokakuun lopulla.
    Ja kuulemma ei tarvitsisi enää esim.2007 mallista Dodgea varustaa korkeussäätömoottoreilla. Edelleen mun auton kohdalla muutoksia tarvittaisiin tietysti mm.valkoiset parkkivalot eteenpäin ja sille muutokselle pitäisi saada joku tekninen hyväksyntä ja tätä palvelua tietysti tarjoaa kukas muu kuin a-katsastus ja "muutama muu" fima..

    Mut kaikenkaikkiaan mä ymmärsin sen perusteella, että aika paljon tuo helpottuu ehkä halventuukin etuvalojen osalta.

    Kysymys siis kuuluu, onko noilla tuolla vanhentunutta tietoa ja elääkö tuo säädös vielä ennen lokakuun loppua?

    Säädösmuutos nro.1064/2011 on kuulemma ton asian pohjana. Löytyy kyl pdf:nä mm.googlella, mutta aikamoista kapulakieltä.
     
  3. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Tällätietoa täällä liikkuu vahva huhu jolla tuo kaikki tieto on valituksen jälkeen muuttunut päälaelleen eli huonompaan suuntaan :(
     
  4. Slowspeed

    Slowspeed 1st gear

    Joo ei olisi mikään ihme kun muistetaan millaista pelleilyä autotuontipykälät on aiemminkin ollut.
     
  5. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Onko ihme, kun katsoo ketkä ovat vastaavia ministereitä. :eek: -Ja autojen maahantuonti firmat lobbaamassa... :odroll:
     
  6. Pahapoika

    Pahapoika 1st gear

    homma menee päin p....tä

    Tällä hetkellä todellinen tilanne on juuri näin että rekisteröinti ja erityisesti valosäädökset tulevat VAIKEUTUMAAN uuden lain myötä mikäli lähi päivinä ei tapahdu maailman suurinta ihmettä eli suomalainen virkamies anna periksi....
    Pähkinänkuoressa:
    -dot Ajovalot ei käy,jos muuttaa niin pitää saada todistus,hyväksyttävää todistusta EI nykysäännöksien mukaan voi kukaan suomessa kirjoittaa.
    -dot takavalot käy jos värit oikeat.jos värit väärät pitää muuttaa oikeaksi,tarvitaan todistus oikeasta väristä ja oikeaoppisesta sijoituksesta.todistuksen voi kirjoittaa hyväksytty suomalaisviranomainen mutta toddistus tietenkin maksaa.
    ydin kysymys on mitä tekee hyväksytyillä takavaloilla jos ajovalot ei käy kirveelläkään ?
    Tällainen pelleily on mahdollista vain sosialistisessa suomen kansantasavallassa.
     
  7. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Voisikohan joku mahdollisesti kertoa henkilöiden nimet jotka tämän idiotismin takana ovat?
     
  8. stangrider

    stangrider Gearhead

    http://www.trafi.fi/liikenteen_turvalli ... a_valvonta

    Jotain tuollaista, mutta eiköhän aina joku suurempi työryhmä kokoonnu kun päätöksiä tehdään ja tietysti Autoalan keskusliittoa ja Autontuojat ry:tä kuunnellaan.. kuten uudessa autoveroasiassakin 1.4.2012 on tehty.

    Sitten vaan pieni kuluttajarikollinen joka auton on ostanut laitetaan keräilemään erilaisia todistuksia ympäri maapalloa, todistaakseen että autonvalmistaja on tehnyt auton oikein, vaikkapa 15 tai 20 vuotta sitten.
    :mad: :mad:
     
  9. mike-79

    mike-79 1st gear

    Re: homma menee päin p....tä

    Tarkottaakos tuo sitä, että jos tehdään nykytyyliin dot-ajovaloista tarvikekamppeilla e-valot, niin pitää hakea hyväksyntä, jota tästä maasta ei saa? Eli autoa ei saa ollenkaan rekisteriin...Lobbareiden tavoitteet on siis silloin täytetty...
     
  10. Slowspeed

    Slowspeed 1st gear

    Re: homma menee päin p....tä

    Näin se taitaa olla. Täysin järjetöntä kiusantekoa. Varmaa jossain Pohjois-Koreassakin on helpompi saada tuontiauto kilpiin.

    Ja yksi naurettava juttu tässä on se, että chargerissa on mun käyttöautoa reippaasti paremmat valot joka suhteessa, jopa siinä mielessä mitä nämä pykäläjormat peränkuluttaa.

    Onneksi kiirettä ei ole, seurataan asiaa. Sittten joskus tulevaisuudessa varmaan maksetaan 3 tonnia erilaisia muutostöitä ja lippulappuja. Ja lopputulos todennäköisesti on paljon huonommat valot ja rumempi ulkonäkö kuin alunperin.. :wc:
     
  11. Pahapoika

    Pahapoika 1st gear

    Re: homma menee päin p....tä

    Tätä se juuri tarkoittaa.
    Tällä hetkellä suomessa ei ole viranomaisten hyväksymää tahoa joka voisi todistaa ja vamentaa valokuvion lainmuukaisuuden.Tämä on tämän hetken fakta.
    Muiden valojen todistelu kyllä onnistuu mutta juuri tuosta ajovalojen optiikasta asia kiikastaa.Eli suomeksi sanottuna tämä nykyinen ajovalojen rakentelu ei enää näillä tulevilla säädöksillä onnistu vaan jos autossa ei ole tehdas-asenteisena e-valoja niin kilvettömäksi peli jää.
    Tarvitaan sellainen ihme että lainsäätäjät muuttavat määräyksiä niin että tämä ajovalojen vaatimuksenmukaisuustodistus onnistuu myös suomessa.saa nähdä miten käy.itse veikkaan huonointa vaihtoehto.....
     
  12. kp

    kp Gearhead

    missä on tuommoinen pykälä että tarvitaan todistus valojen asennuksesta ?
     
  13. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Vaikka Suomesta onkin kyse niin voiko tuo olla edes laillista?
     
  14. mike-79

    mike-79 1st gear

    Veikkaan että lain mukaan Suomi tai mikä tahansa eu-maa voisi kieltää ei e-hyväksytyt ajoneuvot kokonaan jos haluaisivat, eihän euroopan markkinoilla ole mitään syytä hyväksyä mitään muuta standardia kuin oma. Muissa eu-maissa annetaan poikkeuslupia, koska siellä jopa virkamiehillä on järkeä päässä, täällä keskitytään lähinnä rekisteröinnin vaikeuttamiseen/estämiseen/rahastamiseen.
     
  15. stangrider

    stangrider Gearhead

  16. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Tollaista jälkeä syntyy kun kahdella akalla on samaan aikaan rättipäivät....
     
  17. slitre

    slitre 1st gear



    voi visva mitä munkkilatinaa :mad:
     
  18. JJ

    JJ Gearhead

    Tossa hieno kuva tuoreesta Jenkki-tuonnista Ruotsin rekisteröintikatsatusvarustuksessa:)

    [​IMG]
     
  19. stangrider

    stangrider Gearhead

    Ei kai taas oteta mallia Ruotsista..
    Kyllä on hieno ja varmasti näkee Yli-insinöörikin mihin suuntaan
    Frank Drebin on kääntymässä.

    :odroll:
     
  20. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Jännä juttu sinänsä että noita ei sitten näe koskaan tien päällä mutta kylläkin katsastuskonttoreiden läheisyydessä rekisteröintikatsastusten aikaan...
     

Kerro tästä muillekin!