Uusi DOT-valoasetus voimaan 29.10.2011

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja vilit, 25.10.2011.

  1. vilit

    vilit 1st gear

    Finlexissä on 29.10.2011 voimaan tuleva säädös joka koskee DOT-Valojen hyväksymistä.

    Henkilöautojen valaisimista sanotaan "yksittäishyväksynnässä ja rekisteröintikatsastuksessa hyväksytään valmistajan tai toimivaltaisen viranomaisen selvitys siitä, että ajoneuvo täyttää kyseisen maan mallivuotta koskevat vaatimukset tai tätä ilmaiseva hyväksymismerkintä." Eli esim. Jenkeissä hyväksytyt (DOT)-valot on ok!!! :D :D

    Etuvalaisimista on lisäksi teksti: "Ajoneuvoon asennetuista valaisimien lähivalon tuottamasta valaistuksesta on annettava vähintään hyväksytyn asiantuntijan selvitys siitä että se vastaa epäsymmetristä lähivaloa tuottavia valaisimia koskevan E-säännön nro 112 kohdan 6 tai soveltuvin osin E-säännön nro 98 tai 123 vaatimuksia. Vaatimuksia vastaava valonlähde voidaan asentaa käyttäen hyväksi ajoneuvon alkuperäisen valaisimen suojalasia tai -muovia, jos tällä ei ole vaikutusta valokuvioon." Mulla menee ainakin etuvalot vaihtoon kun on nykyään suora valokiila, mutta onneksi voi laittaa ne alkuperäisen suojalasin taakse. :-?

    Tässä linkki säädökseen:
    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20111064

    Ilmeisesti kuitenkin vilkut pitää olla keltaiset/oranssit vaikka sitä ei ko. säädöksestä käy ilmi???
     
  2. Batman

    Batman Gearhead

    Vilkkujen pitää olla keltasia ja etuparkkien valkosia jatkossakin myös DOT-valojen kanssa.
    Hyväksytty asiantuntija kohta on vielä vähän ongelmallinen ja korkeudensäädöstähän ei päästy ainakaan vielä eroon.
    Trafilta pitäis kuulemma tulla tulkintaa/ohjeistusta ihan lähiaikoina.
     
  3. hecatti

    hecatti 3rd gear

    millon takavilkut saa olla punaiset??
    ajelin uudenkarhian bmw-maasturin perässä ja siin oli punaset vilkut
     
  4. mike-79

    mike-79 1st gear

    Muuttoautona tuotu varmaan, ne kun ovat jostain syystä täysin turvallisia vaikka väri on eri, sama koskee dot-ajovaloja, jotka on muuttoautossa täysin turvallisia käyttää, muita tuojia pitääkin sitten vuodesta toiseen kyykyttää muka turvallisuuden takia. 97 tais olla viimeinen vuosi kun punaset takavilkut menee heittämällä läpi.
     

Kerro tästä muillekin!