Puuilo oy:n hallilämmitin 20kw polttoöljy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja fury69, 27.10.2009.

  1. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

    entäs jos sille pumpulle laittais ulkopuolisen termarin ohjaamaa minkä saa säädettyä sinne +5 ja laittais suoraan syöttöpiuhan väliin vai meneekö pumppu sekaisin jos siltä menee virta poikki kesken kaiken ja sitten tulee hetken päästä takasi, en tiedä kunhan kävi mieles :odroll:
     
  2. sbc350

    sbc350 Gearhead

    sillä pumpulla ei oikeen voi hirveen pientä lämpöä pitää, sillä se tarvii sitä sisälämpöä sitten sen ulkoyksikön sulattamiseen. jos ei oo lämpöä millä sulattaa on koko vehe sit hetkenpäästä jäässä eikä lämmitä yhtään... :odroll:

    itellekki oon miettiny tollasta diesel lämmitintä tuohon vanhaan talliin, eristykset on mitä on niin tuolla sais silloin tällöin lämpimäks kun ei viitti kokoaikaa pitää lämpöjä..
     
  3. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear


    Miten ois joku pieni ja halpa öljytäytteinen patteri pitämään peruslämpöä yllä ? Ei käyttökään maksais älyttömästi ja riittäis varmaan noin pieneen tilaan, sitten ILP:llä tila lämpimämmäks kun haluaa.
     
  4. pajapiru

    pajapiru 3rd gear

    ihan totta jos pumppu on sellainen mikä sulattaa sisä lämmöllä mutta eikös noissa halvemmissa se sulatus oo pelkästään sähkövastuksella.
    halvin investointi taitaa olla sähköpuhallin,kierrättäis ilmaa ja samalla pitäis paikat kuivana.
    löpö lämmitin on kyllä tehokas mutta sieltä sitä kosteutta vasta tuleekin,pitäis olla sellainen missä palokaasut johdetaan pihalle niin pysyis talli kuivana
    tuos olis näppärän näkönen mutta taitaa hintakin olla hyvä http://www.eurosolar.fi/mokkilammittimet/
     
  5. sbc350

    sbc350 Gearhead

    yleensä niissä pumpuissa on siellä kennon pohjalla vastus mikä pitää vesireijät auki jotta sulatuksessa sulava vesi menis pois sieltä kotelosta pohjan poistoreikien läpi, sitten kun se vastuksen teho ei riitä tai se hajoaa niin kohta tuuletin kalistaa jääkalikkaa vasten, koettu on tuokin :oops:
     
  6. JKF

    JKF Gearhead


    Yksi vaihtoehto tuohon peruslämmön pitoon olis ilmankuivain. Niissähän käyttölämpötila alkaa yleensä +5 asteen tienoilta. Oliskohan ollu rakennusmaailma missä testasivat, että joku 200W kuivain pukkas parhaimmillaan 600W lämmitystehoa silloin kun ilmankosteus oli korkealla.
    Sitten kun poistettavaa kosteutta ei ole niin lämpöä tulee kuitenkin laitteen ottotehon verran. Pitää vaan olla sellainen malli että saa jatkuvan kuivaustoiminnon päälle.
    Eihän tuossa varmaan mitään merkittäviä säästöjä pääse syntyyn, mutta samalla saa poistettua ylimääräisen kosteuden ilmasta.
     
  7. delsol

    delsol 1st gear



    Jos öljypatterin ostaa niin oiskos pieni lisäsijoitus laittaa ja ostaa tuollainen ripa öljypatteri...varmaan jostain saa halvemmallakin kuin tuolta.
    Itse tuota miettinyt että tälle talvelle sijoitan tollaseen peruslämmön ylläpitämiseen.
    http://www.clasohlson.fi/Product/Produc ... =164634540
     
  8. JesseX

    JesseX 1st gear

    Pakkaset tuli vihdoin ja tuli tääkin ongelma ratkaistua. Helpoimmalla tavalla. Elikkäs tuli hajettua normaali 2 kilowatin sähköpatteri. Kovasti koitin noita petrooli ja riisseli mökkilämmittiä yms tutkailla mutta jäi sitten ainakin vielä tälle talvea laittamatta. Kallistahan tuo sähkö on mutta ei sillä löpölläkään niin halpaa oo sitä peruslämpöä pitää. Plus lämmittimen 10 kertainen hankintahinta vielä siihen päälle.
     
  9. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Asentaja kertoi ilmälämpöpumpun asennuksen yhteydessä että jos haluaa alle tuon 15 asteen perusläämön voi kytkeä vaikka viikkoajastimella. Muistitoiminto muistaa asetuksen sähkön katketesss. Sulatus on sähkövastuksella aina.
     
  10. tw

    tw 1st gear


    Ostettu ja testattu muutama viikko eristämättömässä, peltiseinäisessätallissa.

    Hyvin lämmittää ja teho riittää tonnekin pikkupakkasissa mutta meteli on hirvee. Ei tartte radioo kuunnella samaan aikaan.

    Vähän haiskahtaa löpölle varsinkin sammuttamisen jälkeen kun jäähdyttelee itseään.

    Mutta palvelee hyvin tarkoitustaan
     

Kerro tästä muillekin!