Tig oikuttelee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja romuarnold, 22.11.2011.

  1. romuarnold

    romuarnold 1st gear

    Hitsi on Fronius MagicWave 300. Alkoi kesällä oikutella, luulin että on sulaketaulussa vaihe pimeänä, oli sulakkeen pää mustunu. Vaihdoin propun ja sain sillä kertaa hitsauksen tehtyä. Myöhemmin kun yritin, oikutteli taas. Ajattelin että mun sulaketaulussa se vika on (ulkona paalussa). Tänään velipoika vei hitsin kaverinsa tallille, jotta vois värkätä coolerin putkia. Häiriö jatkuu myös siellä. Aluksi hetken hitsaa hyvin. Sitten alkaa ihme pörinä ja valokaari on kuin jotain pommitusta muutaman sentin alueelle. Mitään tehoa ei valokaaressa ole vain elektroni kuumenee ja pää menee ihan palloksi. Sama häiriö vaihto ja tasavirralla. Onko kellään ollu samanlaista häiriötä?
    Just kun mä luulin, että hitsaaminen ei oo enää kuin miehestä kiinni :(
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Juuri ei oo froniuksien kanssa pelattua, mutta vois veikata että joku logiikka on menny suhteellisen sekasin. Jotain ohjauspuolen hommia melkein pakko olla, kun kerta alkuun toimii normaalisti ja sitten alkaa? Eli virtalähde toimii, mutta sitä ohjaava logiikka sekoaa syystä tai toisesta. Katoppa ohjekirjasta et onko mainintaa mistään resetoinnista paneelille. (tai soita huoltoon, että onko mitään tehdas resetointia, kempeissä painetaa useempaa nappia pohjassa kun löydään kone tulille ja paneeli resetoi ittensä)


    Tai toinen vaihtoehto että kaasun tulo syystä tai toisesta loppuu, tai hiipuu.

    Ootko säädelly mitään alku tai loppu sloppeja? Tai vastaavia säätöjä mikä vois moista häröä aiheutella.

    Tietty jos paskaa säkää, niin se yhen vaiheen räpsiminen sielä taulussa on särkeny jotain ohjauspuolelta ja remonttiin menee.

    Joskus törmänny erimerkkisessä koneessa semmoseen vikaan paneelissa, että kone lähtee normaalisti alkuslopistä liikkeelle (Teho kasvaa pikkuhiljaa) Sitten kun sen pitäis jäädä säädetylle teholle, niin paneeli pudottaa suoraan loppuslopille ja teho alkaa hiipua, Noi yleensä korjaantunu resetoinnilla.

    Ja yks mahdollisuus mikä ny on ehkä jo vähän kaukaa haettu, on että koneessa joku pistehitsaus tms jaksohitsaus päällä, ja se syystä tai toisesta ei katkase/pudota tehoja pois, vaan pelkän kaasun ja valokaari alkaa tekeen ihan omiaan.

    Ja ohan napasuus oikein päin, eli plussa maa pihdissä ja miinus kolvissa. Ac puolella balanssi toimii ikäänkuin väärinpäin jos piuhat ristissä, eli starttikaarella voi pelata hetken ja sit kun kone alkaa ajaan tehoja, niin balanssi on väärässä laidassa ja kuumuus meneekin kolviin, eikä kappaleeseen.

    Ja omat kokemukset että esim bizelin vihreä elektrodi (tarkotettu alumiinille) tekee dc puolella aivan ihme häröjä, valokaari lerpattelee mihin sattuu ja niinpoispäin. Toimii tosin tietysti ac puolella.


    Mutta lähe ny perusasioista liikkeelle, eli tarkasta että kaasu nyt on _varmasti_ puhdas argon (aika monta huoltokeikkaa tullu heitettyä ku kone on muka rikki, ja seoskaasupullo koneessa kiinni) Sitten että napasuus on oikeinpäin, kaikki vaiheet on varmasti tallessa ettei se sun huono liitos oo tehty koneenkin liitosjohdolle jotain hallaa, kun räpsiny? Ja jollain varmistaa, että kaasua tulis oikeasti läpi kokoajan. Ja sitten se mahdollinen koneen resetoinnin mahdollisuus. Uudemmat koneet on semmosia, että nappulatekniikan kun saa sekasin, niin hitsaamisesta ei kertakaikkiaan tule _mitään_ Ja sitten kolvin kunto, ettei ole sulanu tms ja ime ilmaa jostain välistä. Saattaa hetken pelata vaikka imee ilmaa, kun kaasu alkuun pussahtaa kolvista pihalle, mutta sitten kaasun virtaus alkaa imeä argonin sekaan happea ja taas tulee pahaa mieltä.

    Kuten sanottu, en oo froniuksen kanssa juuri pelannu, en tunne ko konetta,
     
  3. romuarnold

    romuarnold 1st gear

    Tänään ei kukaan ehtiny itse hitsin ääreen, mutta muutama puhelin soitto tuli tehtyä. Kukaan ammattilaisista ei kylläkään osannu sanoa mitään varmaa vikaa. Kaasupuoli on ok. Kokeiltu kahdella eri kolvilla. Ohjekirjaa ei oo, koska kone on ostettu konkurssihuutokaupasta.
    Velipoika oli eilen seurannu virtoja testaillessa ja kokeillu 70 amppeerilla, niin lukema putos 8:aan vian ilmaantues. Sanoi, että se virta ihan kuin katkeaa sekunnin osiksi. Sain tänään monta hyvää vinkkiä, jotka pitää testata ja vielä kattoa se napaisuus.
    Hankala, kun ei oo sitä ohjekirjaa, ei ymmärrä puoliakaan nuosta säädöistä. Edellinen tiggi oli helppo, kun ei tarvinnu kuin veivistä pyörittää koneen päältä :rotfl:
     
  4. jylppy

    jylppy Gearhead

    Froniuksen vikakoodeja:

    The Fronius manual says:
    If any error message that is described here appears on the displays, then the fault is one that can only be put right by a service technician. Make a note of the error message shown in the display, and of the serial number and configuration of the power source, and get in touch with our after-sales service, giving them a detailed description of the error.

    Error message from UTI1A PCB:
    Err 102
    Cause: temperature sensor short circuit
    Err 103
    Cause: temperature sensor open circuit
    Err 107
    Cause: RAM access error
    Err 109
    Cause: secondary overvoltage error
    Err 110
    Cause: power source switch-off
    Err 112
    Cause: ADC offset error
    Err 113
    Cause: ADC gain error
    Err 116
    Cause: cooling circuit error
    Err 117
    Cause: primary overcurrent error
    Err 118
    Cause: supply voltage error (+5V, +15V)
    51
    Displayed service
    codes
    (continued)
    Err 119
    Cause: serial data transfer error
    Err 120
    Cause: power module error
    Err U-P
    Cause: primary over/undervoltage
    Err 113
    Cause: ADC gain error
    Error message from UTMS1 PCB
    Err 004
    Ursache: timer error (82C54)
    Err 006
    Cause: Icomm compensation error
    Err 007
    Cause: RAM access error
    Err 008
    Cause: SEEPROM access error
    Err 010
    Cause: external error (robot welding only)
    Err 012
    Cause: ADC offset error
    Err 013
    Cause: ADC gain error
    Err 019
    Cause: serial data transfer error
    Err 021
    Cause: stack overflow

    Magic Wave 3000 manual

    Tuolta http://downloadcenter.fronius.com/ saa manuaalin koneeseen, pitää rekisteröityä ja antaa koneen sarjanumero.
     

Kerro tästä muillekin!