Jenkkiharrastaja vs. jenkkiharrastaja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 18.5.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ajelen hieman erikoisemmalla ja kalliimmalla
    jenkillä (en mainitse merkkiä,tunnistus sen jälkeen olisi liian helppoa)ja asia mitä ihmettelen on joidenkin myöskin jenkeillä ajavien suhtautuminen.Osa moikkailee ja näyttääpä jotkut vielä peukaloa (ei siis keskaria)tyyliin "vau",mutta sitten se erikoisempi vähemmistö joka cruisaa jollain,miten sen nyt kauniisti sanois,hirveellä koslalla jossa istuu 7-8 äijää about 40v rokkaritukka hulmuten nahkaliiveissään ja oravanhäntä antennissa.Tällaisesta kuormasta sitten saattaa kuulua ihan mitä vaan jos lähekkäin satutaan ; "tossa toi saatanan sutenööri menee" tai "voi vittu,sieltä se taas tulee".

    Joopa joo. Joka alalla on harrastajia laidasta laitaan, mutta mielestäni ihan hirveesti ei tämän alan harrastajien imagoa kohota nämä "juoppolaivat" risteilemässä kaupungilla ja vaikka niistä huudetut kuitit meneekin sen perisuomalaisen kateuden piikkiin,on se kuitenkin sivullisten huomioimana aina viemässä alan harrastajien arvostusta ja niiltä osin nollaamassa monen autoonsa käyttämää suurta rahamäärää tai työtunteja.Mutta -vapaa maa,vapaat mielipiteet.Näinhän se on.Joskus vaan tuntuu,että vielä nuoruutensa buberteettia elävät nelikybäset rokkaripojut mimmeineen ei välttämättä hyväksy kalliilla jenkillä cruisailua muillekaan,kun itsellä ei ole varaa.

    terveisin

    ei juppi eikä snobi vaan jenkkihullu cruisaaja
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    tää oli sitte trolli!!!!
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos ne ei huutelekkaan sulle autos takia, vaan sinun itses vuoksi?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuntuu toi toimivan toisin päinkin.
    Ei ne kauniimmalla jenkillä ajelevat henkilöt viitsi aina lapaa nostaa, vaikka oma auto ole edes mikään sikapa*kalintta.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juu enempi kyl just tolleen päin et hienommista autoista ei paljoo moikkailla..sääli,mukava perinne
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Käväisimpä lukemassa kommentit muutama tunti sitten jättämääni kirjoitukseen ja hoh-hoijaa; kolme oli kommenttia ja nekin,jos ei suoraan niin ainakin rivienvälistä luettuna,vastaan.Eka veikkas että tää on trolli mitä ei sais ruokkia (no,kai sen tän saitin sensuuri sit poistaa ton mun alkup. kirjoituksen). Toinen epäili että vika onkin henkilössä tyyliin et mitäs tommonen mies sit jenkkejä harrastaa, kun täytyy muiden huomautella olemuksesta (?).Kolmas tykkäs et ei ne paremmallakaan ajavat moikkaa huonommilla/rumemmilla ajaville!!!!

    Joo.Sori folks jos en täytä perus jenkkiharrastajasta olevaa mielikuvaa autoineni ja omana itsenäni.Tosin kolmen mielipide ei vielä kerro koko harrastajakunnan ajatusmaailmasta, joten kai tässä vielä toivoa on...

    j.k

    ite kyllä morjestelen ja pysähdyn jeesaamaan,jos jollain jenkkimiehellä tai naisella ongelmia tienpäällä ja aikani myöten
    antaa.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitäs, pitäisikö aina moikata kun tulee jenkki vastaan? Jos ajat 63 Belairilla ja vastaan tulee Doggevani, niin tuntuu tyhmältä. Kyllä minä aina takaisin moikkaan jos huomaan, mutten moikkaa, jollei ole hyvin samantapainen auto kuin oma. Ei se johdu siitä, että minulla on mielestäni hirveän hieno auto. Mutta kun autoni on maalattu ja laitettu vimpan päälle, en tunne olevani samaa porukkaa kuin linttaliiterien käyttäjät. Mutta jos jollain on vastaavanikäinen ja -tyylinen, vaikka erimerkkinen ja vaatimattomammin kunnostettu peli, moikkaan kyllä jos tiellä tulee vastaan. Cruisingissa tuntuu tyhmältä ajaa koko ajan räpylä pystyssä.
     
  8. Macho

    Macho Gearhead

    Samaa mieltä, kaupunkialueellakin saa koko tervehtiä kuin armeijassa konsanaan, vaikkei kruisinki oliskaan. Itse kannatan enemmän saman tyyppiselle vehkeelle morjestusta. Sitäpaitti minusta kaikki autot ovat omalla tavallaan "hienoja". Muistan aikanaan kun Alfa Romeo kuskitkin morjesti toisilleen, toista taitaa olla nykyään. Vai miten on?

    Ja auttaa kannattaa aina, merkistä riippumatta, onhan se legendaarista auttaa esim corollakuskia pinteestä. Suomen luotettavin auto kun on :grin:
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Edelleenkään kaikilla ei ole varaa niihin vanhempiin, harvinaisempiin jenkkeihin ja vaikka hienoja ovatkin, ei ehkä löydy sitä viimeistä innostuksen kipinää rahojensa sellaiseen laittamiseen jos se "hirvee kosla" itselle riittää.
    Niin, niissä hienommissa jenkeissähän ei ikinä kukaan matkusta humalassa tai (Luoja suokoon) ainakaan juo alkoholia.
    Vieraille huutelu on toki tuomittavaa, mutta on niitä remuporukoita arvokkaammissakin autoissa näkynyt ja vielä yllättävän usein.

    Kukin harrastakoon tyylillään "juoppalaivaa" tai "vanhempaa, harvinaisempaa" , mutta älkää toki huudelko vieraisiin pöytiin :smile:
     
  10. Fastback

    Fastback Gearhead

    Meikäläinen morjestaa kaikille vanhoille autoille jos jenkillä vaan oon liikenteessä. Olkoot sitten lintta tai mr-auto tai vanha euro.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä tulee morjesteltua, jos selvästi vanhempi harrastepeli on, merkkiin ja malliin katsomatta...
     
  12. bbl

    bbl 1st gear

    Hyvä kikka on tähän puolimorjestus, jos ei vastaantulijalta näytä tulevan vastakaikua niin on korjaavinaan aurinkoläpyskää.
    Sama homma kun itte ajelee japskipyörällä, niin kaikki HD-tai brittimopoilijat ei halua moikata, niin nostaa vaan kytkinkäden sormet pystyyn :smile:

    En kyllä itsekään nää mitään syytä moikkailla jollekkin rakennusfirman riisselivanille tosin
     
  13. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Just näin.
    Ennen oli selviö että räpylää nostettiin joka jenkille mutta tuossa 90-luvun vaihteessa kun tää piilofarmaribuumi iski ja kaiken maailman merkonoomijupitkin osti niitä alkoi olla epäselvää minkälainen tyyppi sitä vastaantulevaa ajaa. Yleensä sai ihmettelevän katseen: "kukahan toikin oli" tai "mitähän tuo huitoo?".
     
  14. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    kävin toissapvnä katastamassa eukon -76 Trans/Amia ja vastaan körötteli joku -66? GTO. Molemmilla nous räpylä ihan automaattisesti ja kyllä tuli hyvä fiilis!!! että voi ihminen tulla pienestä asiasta hyvälle tuulelle :grin:
     
  15. Peeveli

    Peeveli 1st gear

    Juu ite nostelen räpylää kyl ku jenkki tulee vastaa(aivan sama mikä) ja meijän perällä ei käsi kyl rasitu!Mukavaa se on ku eteläs pyörähtää ja käsi heilahtaa olkoonkin et ajan nyt Astrolla tai STW.llä.Eikös se nyt osota vaa et jos joku merkonomi juppi tulee jenkil vastaan et siinäki ryhmässä on jonkinlaista älyllistä elämää!:)Eiköhän oteta kesäksi motoristeista mallia tienpäällä ni reissuki sujuu mukavammin
     
  16. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Täälläpäin ei taas kukaan morjestele, perkele, mä alan kohta heilutteleen keskisormea!
     
  17. janimm

    janimm Gearhead

    Joo, moikkaaminen on mukava tapa. Itsekin yritän aina moikkailla jenkkejä, tosin välillä ajelen sellaisessa koomassa, että en näe enkä kuule yhtään mitään. Joten jos joku on jäänyt ilman kädenheilautusta, niin vika ei ole kuskissa tai autossa, vaan minussa... :smile:
     
  18. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Melkein otan ton henk koht, niin lähelle osuu. +40 rasvatukat liiveillä tai ilman, parhaimmillaan meillä ollut 16 kyydissä, yleensä vain 6. Mattamustalla 58 avolla ei oravan vaan ketunhäntä antennissa. Ollaanks me huudettu sulle jotain ku oot ajanu mid `70 pinkillä full sizellä hiljaa lipunut öisellä Aleksis Kivenkadulla? Sulla kettingit ranteissa ja kullattu mersun pölykapseli kaulassa, lierihattu ja turkiskaulukset pystyssä että juuri ja juuri aurinkolasisi ja kultahampaasi näkyvät Suomen kesä yössä, Ja takapenkillä raskaasti meikattuja neitoja korkosaappaissa, pienissä tiukoissa topeissa ja törkeissä minihameissa? Takaikkunassasi lukee PILU VIISKYMPPIÄ niin silloin ehkä ollaan huudeltu, eikä ne ollu ostotarjouksia.. Muuten ei huudella, ellei meille ensin(?) Aina on moikattu, kaikkia, ja tullaan moikkaamaan..
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rauhoitu Simo!
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    ..joo morjenstuksen saaminen on kivaa kun itekkin on aina tassu pystyssä,mut harmittaa vastaavasti kun joku "hienohelma"jostain pappa betaala "vimpanpääl" bel airista ei moikkaa...just noi aiheuttaa niitä yleistyksiä et hienoista autoista ei moikata ja sit kännipäissään tietty suomalainen avautuu ja saattaa "syytönkin" saada osansa vuodatuksesta! Eli tassu pystyyn aina kun jenkki tulee vastaa..ei se mitään maksa ja voi "pelastaa" jonkun päivän! :wink:
     

Kerro tästä muillekin!