Lumina ABS-vika

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja fishingpt, 19.11.2011.

  1. J.M

    J.M 1st gear

    olikos nuo tarkastetut johtosarjat tarkastettu vastusmittaamalla vai kuormittamalla..ikävän sitkeä vika on kyllä sattunut,eikö maahantuontia kiinnosta vai oliko tuontiauto?
     
  2. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Johtosarjoja mitattu ja kuormitettu. Huollon heput ajoivat koeajoa testerin kanssa jolloin saatiin data kaikista yksiköistä. Johtoja on uusittukin. Auto on -97 tuotu maahan Metro Auton kautta ja vietti alkutaipaleensa Viikissä eli ihan suomiauto kyseessä.

    Aikaisemmin kirjoittelin mitä kaikkea autolle on tehty ja maahantuojasta lähtien ovat olleet ymmällään viasta. Auto olisi muuten ok kuntoinen ja vain 182 000 ajettu joten tuolla vielä ajelisi jonkin aikaa.
     
  3. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Jeps, tässä hieman päivitystä abs-vikaan. Laiskuus iski mankan irroituksessa...olisi pitänyt purkaa mittariston paneelit jne, mutta tulipa vaihdettua kaikki ajovalopolttimet sillä seuraamuksella, että absit toimivat!

    Hieman epäilyttää, mutta katsotaan kuis käy :D

    Ja huonostihani siinä kävi. Vika päällä edelleen ja tänään lähti mankka pois...ei vaikutusta. Vajaa kilometri ajoa ja absit pois pelistä. Tätä on nyt kohta vuosi ihmetelty ja nyt alkaa mielenkiinto loppumaan joten...

    Jos ketä kiinnostaa -97 186 000 km ajettu Lumina jossa moottori ja vaihteisto ok sekä kori /sisusta melko siisti niin yv:llä tavoittaa
     
  4. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Yksi unohtui eli Lumpussa toimiva ilmastointi ;)
     
  5. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Niin tulikos tämä jälkimmäinen vika välittömästi näiden ensimmäisten vikojen korjaamisen jälkeen? Ettei siinä tullut tehtyä jotain virhettä, joka ollaan kuviteltu korjattavan oikein.

    Itse en kyllä luottaisi tuollaisiin testerien näyttämiin 20A:n virtapiikkeihin joka kestää 10ms:a. En tiedä saisinko omasta -97 GMC:stä tuollaista tietoa edes ulos, ei nämä 15 vuotta vanhat boxit nyt kovin laajaa dataa tallenna.

    Muutenkin näiden ABS-järjestelmät näkyvät olevan erilaiset, itsellä ei tuollaista low voltage-koodia edes ole. Mutta jos näissä jotain samaa olisi, niin omassa epäilisin jarrupolkimen yhteydessä olevan katkaisijan toimintaa, viallinen katkaisija sytyttää valon ja blokkaa ABS:t ja täytyköhän vauhtia olla yli 35 mph:ta 10 sekuntia että vika menee päälle.

    Tarkasta se nyt kuitenki ellei ole jo tehty, GM:ä molemmat ovat kuitenkin. Omassa katkaisijalle tulevat värit ovat ruskea ja purppura.
     
  6. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Moro,

    Alkujaan vika oli antureissa ja sen jälkeen abs-releen toiminnassa. Muistaakseni sitten tuli tuo Low voltage (koodia en muista).

    Noista vikakoodeista sen verran, että koodit on huollon testerillä saatuja.
    (koodit oli huollon papereissa, mutta tähän hätään en niitä löytänyt)


    Pitääpä tarkistaa vielä tuo polin. Kiitos vinkistä.
     
  7. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Katkaisin toimii kuten myös jarruvalot. Että näin...

    Tuosta virtapiikistä vielä... pimeällä ajettaessa kun ABS-valo syttyi ja jarrupolkimen luonta kuului napsaus niin ajovalot välähtivät sen verran, että sen havaitsi.
     
  8. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Olen varmaan kysynyt tätä yleisessä Lumina keskustelussa, mutta laitetaanpa tänne...eli onko kellään ollut ABS-ongelmia jotka olisi aiheutunut muusta laitteesta?

    Tällä hetkellä autosta on poistettu käytöstä varashälytyn, peruutustutka, äänentoistojärjestelmä. On kokeiltu ns. minimilaitteilla eli kaikki ylimääräiset laitteet pois käytöstä (sulakkkeet poistamalla)

    Reppu on kyllä niin tyhjä ideoista ja kokeilusta tuon vian suhteen, mutta yksi olisi vielä kokeilematta ja se olisi tuo Lumpun polttoainepumppu...voisiko se jumittaa hetkellisesti ja haukata virran aiheuttaen ABS boxille jännitteen romahtamisen? Ehkä kaukaa haettu ja täysin typerä kymysys...mutta...

    Jos tuo Lumppu olisi enemmän ajettu ja läpiruostunut niin lähtisi hyvin äkäsesti romuttamolle...
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Koita syöttää sille ihan omaa virtaa erillisestä akusta.. Siis oma virtajohto irti ja siihen piuhaa.

    Jos edelleen ilmoilee moista niin sisäinen vika, vai olikos siitä jo vaihdettu se koko yksikkökin?
     
  10. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Alkuperäisellä boxilla muistaakseni testattiin erillisellä virransyötöllä ja sama juttu. Sitten vaihtui abs-pumppu ja kokastiin toista ohjausboxia...
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Metkaa jos "toimivat" osat ulkoisella virralla ottavat häiriötä, kyllä vaikuttais et se "toimiva" boksi olis paskana myös.
     
  12. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Juuh, kun tuo testiboxi oli toimivasta pelistä...niin luulisi oikkuilevan myös siinä.
     
  13. lillice

    lillice 1st gear

    Pienin vavat
    Fishing Rod in Pen CAS
    http://snipr.com/23qsr1v
    Se näyttää tavalliselta mustekynän, mutta se on todella maailman pienin kalastus vapa, INSIDE kynä!Supervahva teleskooppi alumiinivanteet sauva ulottuu enintään 3 metriä, niin voit nauttia kalastuksesta aina kun siltä tuntuu!
     
  14. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Tätä keskustelua voisi jatkaa sähköpuolella, mutta laitetaanpas tähän samaan härdelliin. Autosähköasiantuntijoille kymysys yleisesti. Jos tilanne on se, että pyörän ABS-anturin johdotuksissa tulisi hetkellinen oikkari niin kuinka ABS-ohjausyksikkö reagoisi siihen?

    Meinasin uusia koko johtohärdellin ABS-boxilta antureille...en löytänyt Rockautosta ja GM:n tiskiltäkin tuli tyly vastaus: ei saa enään, ainostaan anturilta lähtevän johdon liittimineen.

    Tässä vaan loppuu kohta ideat tai itse asiassa ovat jo loppuneet...miten voi olla näin vaikeeta mokoman lumpun laitto.

    Mielenkiinnolla odotan auton leimalle vientiä...




    :mad:
     
  15. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Onko tuo selvinnyt, mistä jarrupolkimen luota kuuluva napsaus aiheutuu?
     
  16. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    absille on varmaan rele(et)jossain,ootko vaihtanut.
     
  17. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    Jeps, abs:n rele vaihdettu. Yksi vikakoodeista oli juuri releen maadoitus. Samalla korjattiin releboxin kanta ja johdotuksia.

    Tuo polkimen luonta kuuluva napsaus ei olekaan ihan selvä tapaus...just äsken työmatkalla laatikko vaihtoi ykköseltä kakkoselle ja samalla kuului tuo naaaps (ei kirotus virhe vaan tuolle se ääni kuulostaa)...tuota vikaa ei saa tulemaan muuten kuin ajamalla.

    Ajon aikana äänen paikallistaminen on aika hankalaa. Olettamuksena on, että se kuuluisi absin pumpusta...vikakoodi mikä huollon testerillä saatiin testerin ollessa kiinni autossa oli Low voltage abs:n ohjausboxissa. Käyttöjännite tippui 9 volttiin. Tästä olen aikaisemminkin kirjoittanut, mutta laitetaanpa uudestaan.

    Mikä oli oudointa niin viime talvena -25 asteen pakkasella auto toimi ilman ongelmia kunnes lämpeni kunnolla. Olisiko sittenkin boxivika, juotokset...?
     
  18. fishingpt

    fishingpt 1st gear

    No niin allekirjoittanut nyt luovutti ja Lumina lähtee toiselle paikkakunnallle tällä viikolla. Vika jäi selvittämättä...ehkä tuleva omistaja sen selvittää tai sitten ei.

    Kiitos kaikille vinkkejä ja neuvoja antaneille.

    Hyvää kesää!

    Pete
     
  19. EvilMan

    EvilMan 2nd gear

    Itellä vuoden 96 lumina ja tarkotus sada iikenteeseen, kun ostin auton niin siinä palo valmiina ABS valo, on näin että näm ABS sensorit takana niin niitä ei voi vaihtaa että ne olisi kiinteet takana, ja jos vika siellä niin mitä tehtävissä?
     

Kerro tästä muillekin!