ilmastojeesusteluryöstöveroa n.50e lisää ens vuonna

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja habzu, 2.1.2012.

  1. JS78

    JS78 3rd gear

    Laitat kaikki "onnistumiset" poliitikkojen piikkiin ? Eiköhän se ole se tavallinen kansa joka on raatanut ja rakentanut tätä yhteiskuntaa ja maksanyt kovat verot kaikesta vuoskymmenien mittaan.
     
  2. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Tähän kaikkeen törsäämislistaan vielä lisäisin äskettäisen uutisen: http://www.raumalainen.fi/luettavaa/kau ... ujupakkaan

    Eikös Jaakko-Teppo aikoinaan laulanut suurin piirtein näin: Köyhät kyykkyyn, ylös, kyykkyyn, ylös, kyykkyyn... Olisi taas aihetta Hannu Karpolle uuteen ohjelmajaksoon, perkele!
     
  3. C-barge

    C-barge Gearhead

    En laita, se on vaan vastaveto, et politiikkojen kiittäminen kaikesta on kutakuinkin yhtä tyhmää kuin niiden syyttäminen kaikesta. Mut kansalla on merkittävä rooli jo siinäkin, että se valitsee ne poliitikot hoitamaan tonttejaan. Ja sille tavalliselle kansalle poliitikkojen asettamat säännöt ja raamit missä liikutaan luo niitä edellytyksiä pärjätä ja sitä kautta tukea yhteiskuntaa, tasa-arvo, tulontasaukset, sosiaaliturva jne ovat merkittävä osa menestystämme. Kyllä poliitikoilla on tosin valta ja mahdollisuus pilata paljon asioita ja saattaa yhteiskunnat perikatoon, mut toistaseks meillä vissiin on ollut sen verta huonoja poliitikkoja etteivät siinä ole täydellisesti onnistuneet. Oikeesti kyse on kyllä ennemminkin siinä et meillä on osaava virkamieskunta ja vaikka poliittinen suunta ja valta vaihtuiskin, niin ministetiöt ovat hyvin kankeita liikkeissään millä vältetään pahimmat ylilyönnit. Ja kun noi eivät ole perseennuolennasta riippuvaisia, niin osaavat sanoa myös pomolleen et ei ny sentään ihan noin kannattais...
     
  4. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Ei mahdu kaaliin

    Silti tuntuu aika älyttömältä, että verotetaan sen mukaan mitä auto voisi päästää jos sillä ajettaisiin joku määrätty matka, sen sijaan että tyydyttäisiin vain siihen, että yli puolet bensasta on veroa, ja tämä päästövero rankaisee tasa-arvoisesti kilometrien, auton kulutuksen ja ajotavan mukaan. Sama juttu siinäkin, että käy päinsä rakentaa uutta pikkumökkiä halvalla ja painovoimaisesti ilmastoiduksi, mutta saa rakentaa korttelinkokoisen luksus-termospullotalon joka vie yhtä paljon energiaa, vaikka pikkuperhe mahtuisi hyvin siihen pikkumökkiin.
     
  5. C-barge

    C-barge Gearhead

    Valtiolla on melkonen budjettivaje, et ei se oikeen voi tyytyy siihen mitä sillä on vaan tarvii lisää, ja paljon. Se ainakin on varma, ettei mistään olemassaolevasta verosta tulla luopumaan siirtämättä sitä vähintäänkin täymääräsesti johki toiseen. Mut samaa mieltä siitä, et jos kerran "saastuttamista" on tarkotus verottaa, niin reiluinta olis et se kaikki vero on sit polttoaineen hinnassa. Kun etenkin noiden hiilidioksidipäästöjen tuotto, mistä ympäristösopimusten mukaan sitten sanktioitakin maksellaan, on riippuvainen vain ja ainoastaan siitä todellisesta kulutuksesta.
     
  6. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    ^Mihin noi Suomen sanktioina keräämänsä rahat laittaa, tiedätkö?

    Omistamisen ja käyttämisen verotus on varmaan tasapainottelua, osa joutuu suomessa ajaan pitempiä matkoja kuin toiset ja niitä purasee enempi sit jos polttoaineen hinnassa olis kaikki autoilun verotus. Tai ei joudu, voitashan me kaikki asua helsingissä.
     
  7. mjsn

    mjsn 1st gear

    reiluinta olis kun hallitus lopettais ton paska politiikan harjottamisen .
    mitä sit tapahtuis kun toi vaje on saatu maksettu?
    luuleeko tosiaan joku että hallitus porvareiden johdolla lopettais koyhän kansan kynimisen.
     
  8. C-barge

    C-barge Gearhead

    Mitä olis se eipaskapolitiikka? Mikä hallitus harjoittais sellasta?, ihan vaan puolueita ja vaikka ministerinimiä? Onks menneisyydessä ollut sellasta hallitusta sun mielestäs joka olis harrastanut sellasta hyvää politiikkaa vai onks kaikki vaan yhtä paskaa? Hallituksesta huolimatta se et meillä on 10% pienemmät tulot kuin menot tällä hetkellä ei muutu mikskään. No, katkeruus ja vastakkainasettelu, ne varmaan pitää huolen kaikista ongelmistamme.
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Luitko, mitä oikeasti oli ostettu? Lööpissä tais olla että eduskunta hankkii edustajilleen 3000€ urheilupuvut. Semmoiset oli tosiaan hankittu. 20kpl 150€ haalareita, jotka on "yhteiskäyttöön", siis ei kenenkään omaksi.

    Yleensä firman logoilla varustetut haalarit saadaan, eikä osteta itse. Poislukien ehkä H-D t-paidat...
     
  10. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Kyllä luin. Katson, että se 3000€ on liikaa sekin, kun ottaa huomioon ajankohdan: kaikkien pitäisi osallistua säästötalkoisiin. Ja hankintakohdekin ihmetyttää, että eikö kansanedustajien tuloilla kyetä hankkimaan omia asuja, joiden hankinnassa olisi "specsit", joiden puitteissa jokainen tarvitsija tekisi hankinnan ja näin säilytettäisiin yhtenäisyys - jos se on tarpeellista. Kiinnitin myös huomion hankinnan tarpeellisuuteen ja hintaan, koska eduskunnan urheiluraha-asioissa on ollut aika paljon sekaannuksia ja rahareikänä se on ollut suuri kohde. Lööppinä mainittu 3000€ oli hyvin harhaanjohtava. Sellaista se keltainen lehdistö välillä on.
     
  11. Ck

    Ck Gearhead

  12. Putte

    Putte 1st gear

    Miten tossa on kyse törsäämisestä. Hyvä, että joku edes tuo totuuden julki, vaikka se onkin vaikeata, kun kansanedustajia pyritään joka puolelta vain mustamaalaamaan. Eiköhän monessa muussakin työpaikassa tueta vastaavia urheilukerhoja yirtysten edustusasuilla ja toi 3000 donaa on oikeesti niin pieni summa, että se ei isossa mittakaavassa tuinnu missään.
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    Ei kysymys ole köyhän kansan kynimisestä vaan rahan siirtämisellä verotuksen kautta rikkailta köyhille. Rikkailla olisi varaa maksaa itsekin sairaalakulunsa, mutta köyhälle ei siihen olisi mahdollisuutta, mutta verotuksen kautta myös köyhä saa sen tarvitsemansa sairaalahoidon. Tääkin asia on sellainen, että tiettyjen tahojen kateus hyvin toimeen tulevia kohtaan vääristää totuuden.
     
  14. mikki72

    mikki72 Gearhead

    ^olipas kommentti.. :eek:

    Mä taidan alkaa köyhäks,ni ei tartte maksaa veroja ollenkaan.

    Nyt taas kun mä olen saatanan köyhä,ni mä maksan veroja vähä perkeleesti! :-?

    kyllä kait suurin osa maksaa veroja samassa suhteessa tuloistaan,oli rikas tai köyhä.
     
  15. C-barge

    C-barge Gearhead

    No ei ainakaan tuloveroa. Ehkä on itellä luonteessa jotain vikaa, mut omaa saamattomuuttaan on mun mielestä ollut aina vähän kiusallista selittää valittamalla et jollain toisella on jotain mitä mulla ei ole. Me eletään yhdestä maailman tasapäisimmistä maista, ja lähtöruudussa meillä on aika pitkälti jokaisella samat mahdollisuudet vaikuttaa tulevaisuuteemme. Miksei myöhemminkin; ei esimerkiks opiskelun aloittaminen lienee koskaan liian myöhäistä. Mm. ku ite suurimman opiskelusaavutuksni lunastin, ni meil oli perheessä tuplalakkiaiset kun pelkän kansaköulun aikoinaan käynyt mutsini kirjotti samaan aikaan.
     
  16. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Jos noin ajatellen toimittaisiin, niin pienhankkeita voisi tehdä vaikka kuinka paljon. Mutta mitä nämä lukuisat pienhankkeet yhteensä tekevät, niin se jo tuntuukin isossa mittakaavassa, josta ne saattavat viedä merkittävän osan. Valitettavasti pienistä puroista on tapana muodostua iso vesistö. Ja kun kerta kaikkia velvoitetaan säästötoimiin, niin kansanedustuslaitos voisi hyvinkin toimia esimerkinantajana.

    Yritysten edustusasuilla on tarkoituksena monessa kohtaa mainostaminen, kun urheiluseurojen treeneissä ja yleisötapahtumissa pääsee esille asut mainosprintteineen/ -logoineen. Ei eduskunnan tarvitse mainostaa itseään, kun ei ole kysymys bisneksestä.
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Suomessa on progressiivinen verotus, joka kiristyy sen mukaan kuinka paljon tienaa. Pienituloisimmat eivät maksa valtion tuloveroa lainkaan, mutta suuri tuloiset saattavat joutua maksamaan tuloistaan valtiolle veroina jopa 40 prosenttia. Lisäksi tulee päälle kunnallisvero, jossa progressio on lähes olematon eli kun pienituloisena kiroat verojasi, niin älä kiroa valtiota vaan kuntaa, johon maksat verosi.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Eli kun eduskunta kilpailee parlamenttien välisissä kisoissa, niin ei saa olla Suomen eduskunnalla edustusasua, vaan jokaisella maatamme edustavalla olisi oma asustuksensa. Mitähän siitäkin tulisi, kun meidän maajoukkueissa jokaisella urheilijalla olisi omat asusteensa, eikä yhtenäisiä edustusasuja. :rotfl:
     
  19. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Missä parlamenttien välisissä kisoissa? Voisitko kertoa, missä ja milloin oli ja tulee olemaan?
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Noita on joka talvi, ollut muun muassa Suomessakin Lahdessa.
     

Kerro tästä muillekin!