12 Voltin vinssi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Buick55, 6.11.2009.

  1. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Onko kokemuksia noista pienemmistä malleista n.50-100€ hintaluokassa.
    Pitäs noita raatoja jotka ei liiku omin avuin vetää välillä talliin ja suht tasainen tie/betoni alustana,meneekö noiden kanssa hermo vai pelittääkö?
    Ajatellaan vielä että jarrut ei ole jumissa ja n.2tonnin painoisia kulkineita kyseessä.
     
  2. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Mulla on mönkijässä Motonetin halvin malli ollut yhden talven. Lumihommissa on ainakin toiminut moitteettomasti.
     
  3. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Ihan ok:n oloinen laite,mukana tuli vielä kääntöpyörä että saa vedon tuplata.Yksinkertaisella vedolla lupaa rullaavaa kuormaa tuon 2 tonnia,vaikka nimellisteho onkin n 1000 kg.
     
  4. transport01

    transport01 3rd gear

    Tuollainen Bilteman halpis vehje löytyy.
    http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... yhmaid=143

    Satunnaisesti on tullut käytettyä lähinnä painavampien tavaroiden vetämiseksi kärryn kyytiin.

    Hidashan tuo on, mutta sinänsä toiminnassa ei ole ollut valittamista ja voima on riittänyt. Autoja ei ole tullut vedeltyä, mutta näppituntumalta vaikuttaa, että tuo luvattu 2700 kg rullaavaa pitää paikkaansa. Mukana tuleva levy jolla vinssinn saa vetokoukkuun tai johonkin muuhun helposti kiinni on osoittautunut käteväksi.

    Bilteman sivuilta saa käyttöohjeet auki, missä on kerrottu nopeudet kuormitettuna ja on niisä joku käyrä vetokyvystäkin suhteessa pinnan kaltevuuteen.

    Käytännössähän tiukan paikan tullen tuollaista voi auttaa myös käsin. Toisella kädellä painaa kauko-ohjaimen nappia ja toisella työntää esim oviaukosta avuksi.
     
  5. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Joo,mulla kanssa on tuollainen Biltemavehje ollut käytössä talliinveto hommissa.Hyvin jaksaa vetää 2800kg traktorin kynnyksen yli.Ostin tosiaan tuon mönkkärivinssin kanssa ja se on sikäli parempi moneen käyttöön kun pystyy ajamaan kahteen suuntaan,tuolla trailerivinssillähän ei pysty kuin vetämään.
     
  6. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Ok,kiitos vastauksista,uskaltaa siis hakea biltemasta tuollaisen.
     
  7. Mopar

    Mopar Gearhead

    Yhdellä pyörällä voima on sama kuin suoraankin, kahdella pyörällä sitten jo onnistuu.
     
  8. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Ööö,tossahan vinssinkela on tavallaan se väkipyörän kiinteä pyörä.Eli väkipyörässä yhdellä pyörällä tarvittava voima=kuorma (vastaa vinssiä suoralla vedolla) ja kahdella pyörällä tarvittava voima=kuorma/2 (vastaa vinssiä kääntöpyörän kanssa).Näin äkkiseltään muisteltuna..
     
  9. Buick55

    Buick55 Gearhead

    No eipä tarvinu lähteä merta edemmäs kalaan,tultiin äsken paikallisesta kaupasta ruokaostoksilta ja eikö siellä ollu tuo sama vinssi kun Biltemassa ja vielä 22€ halvemmalla :D
    Eikun huomenissa testailemaan,jos nyt kuitenkin nämä kirjoittelut äkisti tällä voorumilla loppuu...niin jotain on varmaan mennyt vikaan :rotfl:
     
  10. Ali Koo

    Ali Koo 1st gear

    Mitäs tälle rintamalle kuuluu?

    Itsellä olis kans tarve sähkövinssille, joka jaksaisi kiskoa auton talliin luiskaa pitkin, jonka nousu jotain 10cm/m. Pääosin hinattavat autot painaa siinä 700-1200kg.

    Saako alle parilla sadalla toimivaa? Onko ehdotuksia?

    Tällainen ainakin löytyi.
     
  11. Buick55

    Buick55 Gearhead

  12. jake74

    jake74 1st gear

    rattailaan oleva auto jossa ei mikää jarru tai jms ole päällä ni liiikuu aika pienellä voimalla. oon rattorii liikutellut 500kg vaijeri vinsilläkin ja rattori painaa 2800kg.
     
  13. cdi

    cdi Double Gearhead

    Päällepäin saman lainen on honkkarin kiinan paska joka tuli ostettua.

    Venettä olen kiskonut kyytiin,Kesähelteillä katkoo ,olisko lämpörele. Vaijjerin vapaurus systeemi on lapselline eikä meinaa vedon jälkeen saada laukeemaan.

    Ohjain johto venehommiin lyhyt joutuijatkamaan. Paljonhan se ei maksanut ,mutta jos tarve on satunnaista suurempi kyllä kannattaa panostaa muutama satku enempi.
     
  14. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Tossa ylempänä kehuin omia vinssejäni,sen verran päivitystä että bilteman trailerivinssi on pelannut hyvin-ei vikoja,vetoja on ollut autoja verstaaseen,vaihtolavalle jne.
    Halpis möhkkärivinssistä poiki auran nostelukäytössä kehäpyörän spoorit keskiöstä,mutta korjauksen jälkeen on pelannut tämän talven lumien aurauksessa vielä toistaiseksi. :D
     
  15. SamiL

    SamiL Gearhead

    Minulla on ylimääräinen langaton vinssin kauko-ohjain kahdella lähettimellä, jos joku sattuu tarvitsemaan. Omaan laitoin jo sellaisen ja se kyllä helpottaa työtä huomattavasti.
     
  16. jyha

    jyha 1st gear

    kyllä se puolitus onnistuu yhdelläkin pyörällä, kunhan vaijeri viritetään niin,että siirrettävä taakka liikkuu puolet hitaammin kuin vaijeri. käytännössä esim näin: vaijeri kiinni tallin seinään, josta se kulkee siirrettävässä taakassa olevan rissan kautta vinssiin, joka on kiinnitetty samaan seinään kuin vaijerin toinen pää.
     
  17. Mopar

    Mopar Gearhead

    No joo, mut toi on jo hifistelyä :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!