Kemora Caravan Race 1991

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja teddy99, 8.1.2012.

  1. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Kemoran moottoriradalla ajettiin Midnight truck race kisan yhteydessä ilmeisesti Suomen ainoa caravan race. Koska kaavasta poikkeava autourheilu aina kiinnostanut minua, niin onko tällä foorumilla ketään, jolla olisi kisasta jotain lisätietoa tai kuvia? Ainoa tietolähde itselläni on Vauhdin Maailma lehdessä 8/91 ollut artikkeli, josta kuva alla. Tiedän myös, että TV:stä on tullut kooste ko. kisasta vuonna -91 ja sen VHS kopiota en ole löytänyt enää arkistoistani.
    Kummallisinta tässä kisassa oli se, että se oli AKK:n alainen. VM:n mukaan paikalla oli myös FISA:n edustaja, joka oli myös innoissaan nähdessään asuntovaunujen törmäilyjä. Kyllä on maailma ollut erillainen paikka 20 vuotta sitten !

    [​IMG]
     
  2. pile

    pile Gearhead

    olin perheen kans katsomas tuo kisa oli ihan mielenkiintoinen
     
  3. Jome

    Jome Gearhead

    Joskus pikkupoikana oon isän kans käyny Teivossa kattomassa samanlaista kisaa... :odroll:
     
  4. kaide_n

    kaide_n 3rd gear

    Oli kyllä hauska lähtö kemoralla ! Nykäsen Mattikin oli ajamassa, muistaakseni mirafiorilla tuossa lähdössä! Tuttu kiskoi v8 granadalla vaunua, mut menestyksen esti se, kun vaunusta irtos koppi ja alusta kääntyi nurin päin eikä se tullut enään kovin sovulla perässä...
     
  5. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    mun mielestä toi oli kyllä ihan shaissee...

    ihan perus karavaanaritouhua. :D

    tai jos tykkää katella kuinka kuttaperkka-kuula matelee moottoriradalla, niin varmaan ihan jees.

    erikoisuuden tavottelu ei aina tuota tyylikästä...
     
  6. Remu63

    Remu63 1st gear

    Tuli paikalla oltua mutta kuvia tuosta vaunukisasta ei ole.Oli ihan hauskaa viihdettä kyllä katsella.
     
  7. hmr66

    hmr66 Gearhead

    Ko. kisa ajettiin täytelähtönä kuorma-autojen em-kisa yhteydessä. Koska kysessä oli "näytösajo" ei AKK:lla ollut asiaan mitään sanomista. Kisa ajettiiin illan viimeisenä lähtönä ja aamuksi rata oli jälleen siivottu.

    Oli ulkomaan miehet miehet ihmeissään kun kisaa kuorkeilla vedettiin pitkälle iltaan, normaalisti olisivat jo olleet pastalla kun finaalit vasta starttasivat.

    Muistaakseni kisa ajettiin joko juhannuksena tai hyvin lähellä sitä, nautitun starttipilotin määrällä on vaikutusta muistamiseen.... :odroll:
     
  8. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    siellä oli myös paljon mielenkiintosempi täytelähtökin. nimittäin sveduveijareiden sillonen camaro cup...

    mulla pitäs olla jossain muutama kuva tosta tapahtumasta. kun vaan tietäs missä...
     
  9. hmr66

    hmr66 Gearhead

    Olivat monena vuonna mukana, oli ja on edelleen tasaväkinen luokka, jossa ei paljon kalustoa säästellä.
     
  10. ss-65 2d coupe

    ss-65 2d coupe 3rd gear

    kuvia ei oo,mut meillä oli siellä semmonen ZZ TOP kaljateltta korkeimmalla paikalla ja sieltä tiskinkin takaa näki kaikki tapahtumat....
     
  11. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mä muistan lukeneeni jostain että Caravan Racen jälkeen oli järjestävä taho ollut melkoisen urakan alla rataa siivotessaan :)
     
  12. mke77

    mke77 Gearhead

    kui muistaisi et jenkkiläs ajettii moista jo 60/70 luvul..ja 8:sikko radall :eek:
     
  13. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Törmäsin tuosta kisasta videoon internetissä ihan lähivuosina. En vaan saa mieleen millä sivustolla, youtuubista ei ainakaan pikaisella etsimisellä nyt löytyny.
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Jenkeissähän ei taida olla vehjettä, millä kilpaa ei olisi ajaettu.
     
  15. mke77

    mke77 Gearhead

    niihä tuo...parasta melkein heiti "kilva ajoist" o "nauhahiomakone kiihdytys kisat" ja "ruohonleikkuri ylämäki ajot" :rotfl: :rotfl:
     
  16. CC

    CC 1st gear

    Se oli silloin nimeltään Midnightsun Truck Race .Kesti koko juhannusviikon ja tais olla silloin siihen mennessä ja sen jälkeenkin suurin kuorma autojen kisa festari suomessa.
    Mulla on jossain 2 tuumaa paksu nippu kuvia sieltä mutta ne on siis niitä oikeita kuvia ihan fyysisesti hypisteltävässä muodossa eli tartte eka löytää ne ja sit vielä skannata ne.
    Muistuttakaa joku vaik privana jos unehtuu.
    Silloin muuten järjestäjä piffas kaikille truck tiimeille vika iltana siel gaala illallisen kaikkine juomineen.Ei tainnu olla ihan kartalla juominkien kulutus määrästä ku jo parin tunnin päästä ravintoloitsija rupes punottamaan ja järjestäjä oli totisen näkönen,kerkesin jus ennen ku pistivät kipsan kiinni pelastaa prikallisen olutta ja toisen salmaria.
    Kaikkein suurimmat muistikuvat sieltä että oli aivan saakuran kivaa ja että vikana yönä ryssän kamatsi tiimi nyysis meilt 50m 32a voimavirtakaapelia jossa oli aivan uudet päät.Perkele vieläkin risoo...
     
  17. dj_jonttu

    dj_jonttu 1st gear

    Itsellä ois jossain kasetilla noi truckrace ja caravanrace clipit.
    Pitäskö jossain vaiheessa ladata youtubeen... ? 8)
     
  18. perkele

    perkele Gearhead

    no tottakai...
     
  19. dj_jonttu

    dj_jonttu 1st gear

    Upataan tätä aihetta senverran, että kyseiset filmit löytyivät, mutta ovat aika kehnossa kunnossa äänen ja kuvan osalta, laitellaan linkkiä tänne kunhan saan filmit nettiin.
     
  20. jlaajala

    jlaajala 1st gear

    Tuolta löytyy kuvaamani asuntovaunuralli Kemoralta v.1991
     
    teddy99 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!