Suomen postilaitos, ihanan hidasta..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Vani-91, 26.7.2008.

  1. Karck

    Karck 3rd gear

    Mulla on "kaverit" töissä itellalla. Ja niide taustan tietäen en luota yhteenkään kirjeeseen että menis läpi urkkimnatta... No ehkä ne ei urki sellasta kuitekaa mut kuunnellessa sitä mitä yleesä sie töissä tapahtuu ni pelkään lähettämäni tavaran puolesta. Oikeasti jotaa hajottavaa lähettäessä pitää pakata extra tarkasti kaikki, siel meinaa paketit välil vauhilla liikkeellä. Ja työntekijöiden innostusta ei työolotkaa innosta. Aika :wc: tasosta nykyää.
     
  2. ariesony

    ariesony 1st gear

  3. Ana67

    Ana67 Gearhead

    No niin, 17.1 oli paketti kirjattu Memphisissä U.S. Postal Servicen tiedostoihin eli matka alkanut :rotfl:

    Ja nyt seuraillaan koodilla koska saapuu Suomeen ja kummassa maassa seikkaili kauemmin 8)
     
  4. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    postin hitaus...

    Mulle tuli kelkkaan osia postin kyydillä. Tilasin osat maanantaina ja ne lähti matkaan ti aamuna, perillä oli vasta perjantaina. Välimatkaa 180km, oulu-kajaani :) Melko verkkasta kyytiä varsinkin kun itellan auto ajaa tätä oulu-kajaani väliä niin ei tarvi mennä mistään helsingin kautta...
     
  5. peltsi

    peltsi Gearhead

    Tilasin sunnuntaina Eckleriltä Chevellen osia ja meinasin että saa laskee tallissa lämpötilaa ja tehdä muutaman viikon muita hommia... mut ei helkkari, tiistaina paketti olikin jo suomessa. Huomenna toimitus kotiosotteeseen. Ei muuta ko lämmöt ylös ja takas sorvin ääreen...

    Tuntuu kaikki napsahtavan paikoilleen kun viikko sitten maanantaina tilasin hesasta laajakaista lambdan + mittarin ja tilausvahvistuksessa oli että toimitusaika 3-4 viikkoa. Perjantaina tuli ilmoitus että tuote noudettavissa.
     
  6. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

  7. Mopar

    Mopar Gearhead

    Re: postin hitaus...

    Missähän niiden lajittelukeskus on? Jos lähetän tästä paketin naapuripitäjään, matka on 10km, kiertää se Tamperaan kautta ja paketille tulee matkaa 200km :eek:
     
  8. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    meillä kiertää kuopion kautta eli noin 160km.
     
  9. ViLU

    ViLU Gearhead

    Mulla ei ainakaan lukenut ton jälkeen mitään USPS sivuilla. Tupsahti vaan suomen postin seurantaan, kun oli maassa.
     
  10. hukkis

    hukkis Gearhead

    Joo,noppeeta on.Usps kirjaus: Chicagosta lähtenyt 9.12 ja seuraava tieto tullipostista 17.1 !! Katoamisilmoitukset sun muut voltin heittämiset jo tehty,nyt taas niitä perumaan...
     
  11. THE61OHV

    THE61OHV Gearhead

    Ennen joulua lähetetty postikortti oli eilen tullut perille Vaasaan.
    Välimatka noin 140 km ja postin lajittelukeskus Seinäjoella eli noin puolessavälissä ja linjalla??


    Mull on puikki muttei korttia.......
     
  12. peltsi

    peltsi Gearhead

    Juu ei sitten menny putkeen tämäkä lähetys, fedex ei pysty toimittamaan pakettia toimitusosoitteeseen vaan pakko oli yrittää laskutusosoitteeseen vaikka keskiviikkona viellä soitin ja varmistin että ei ole epäselvyyttä osoitteen kanssa. Usa-suomi kaks päivää. Vantaa-salo 6+ päivää.....
     
  13. Karva

    Karva Gearhead

    No eräät palikat jäi tulematta, soitto ja meili perään niin ameriikan joe pyyteli anteeksi ja laittoi puutteet liikkeelle seuraavana arkipäivänä.

    Kumman nopeasti tulee paketillinen, alle 10 kg, floridasta pariisiin sieltä tukholmaan ja lontoon kautta hesaan. Kiva seurata FedEx missä paketti keikkuu, koko show kesti 3 vuorokautta.

    No se meidän postilaitos on sitten yhteistyökumppani, menee 6 päivää kun tulee paperilappu tullauksesta ja siirrosta, pyydän toimittamaan Kouvolaan.

    Panen sen lapun ja pyydetyt tiedot takaisin, kun ei kuulu mitään niin soitan perään, täti sanoo että joku kuitti puuttuu, vaikka mukana on ostoslista jossa korostuskynällä merkattu tämä puuttunut edellisen lähetyksen osa.

    Lisäksi kuitti / pankkitosite että osat on maksettu, erillinen sähkö posti lähettäjältä että tämä 25 $ osa on jäänyt pois ja toimitetaan jälkijunassa.

    Täti lupaa soittaa, mutta sieltä tuleekin esimiehen sähköposti että joudun maksamaan tullit ja verot kuten aikaisemmastakin lähetyksestä, siis koko summasta. EIHÄN TÄMÄN NÄIN PITÄNYT MENNÄ. !!

    Panen sille esimiehelle samat tiedot ja liitteet kuin aikaisemmin, soitan perään ja jo menee perille, tekevät tulli ilmoituksen uudelleen jne. Eikä ole pahoillaan saati sitten myönnä omaa typeryyttään, vaan haukkuu suoraan pystyyn että he ei voi tietää jos asiakkaan syystä jää jotain näistä lähetyksistä pois .. ihan sama nyt se osa tarvitaan.

    Sitten tulee maksut, tulli ja käsittely + postin kuljetus Helsingistä Kouvolaan. Haauskaa on että olen jo maksanut kuljetuksesta omalle kotiovelle saakka, ostaessani osat. Mutta Suomi on suomi ja varsinainen esimerkki palveluyhteiskunnasta, joten haen maksamani kuljetuksen paikallisesta postista.

    Hyvä oli ja aikaa meni 3 viikkoa, osa on ehjä ja käsissä, tupla hinnalla. Kiitos Suomen loistavan postilaitoksen. !!




    No entäs se toinen tapa, tilaan osia sinne FL alueelle siihen AMER.. yritykseen, omalla nimellä heidän firman osoitteeseen ja laita sähköpostilla listan siitä mitä oleen tilannut ja mistä se on tulossa.

    No jossain vaiheessa sieltä soitetaan tai tulee meili jossa sanotaan että kamat on tulleet, samassa on ohjeet ja kulut jotka maksan, muistaakseni Helsingin Nordeaan, tämä oli helppoa.

    Jenkkipää pelaa kuin junan vessa, aina ja takuu varmasti. Vaikka näitä joskus hukkuu tai menee väärin niin joka kerta ne on tänne löytäneet, jopa ehjänä.

    Menee jokunen päivä tai joskus jopa pari viikkoa, tulee meili jossa sanotaan notta kamat ovat Hämeenlinnassa, kysyvät joka kerta käsitteletkö itse vai hoitaako he, joka kerta he ovat hoitaneet minä maksan, summa on samaa luokkaa kuin postin palvelut.

    Aikaisemmin se oli kallista, mutta on sen verran tullut ripitettyä, että ei enään ole kallista, palvelu hinnat ovat kilpailukykyiset ja nykyään se palvelu pelaa. Kurko ja plikat hoitaa hommat mallilla. Jos on isompaa tulee paikalliseen terminaaliin, pienemmät palikat suoraan paketti-raketilla ovelta ovelle.

    Joka taapauksessa jos se palikka maksaa 100 Floridassa, niin Helsingissä sen hinta on 200 €, siihen päälle kuljetuskustannukset Helsingistä kotia.

    Ei tämä mitään halpaa ole, jos on kiire hae paikallisesta, jos tarvitaan enemmän tai eksoottisempaa senkun tilaa ja maksaa. Allekirjaillut käyttää postin yhteistyö-palveluita vain jos on pakko. Tämä toinen tapa pelaa paremmin, siellä näitä hoitaa ihmiset joiden kanssa asian voi sopia.
     
  14. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

  15. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  16. ViLU

    ViLU Gearhead

    Jahas, tuli puhuttua paskaa. Tulihan tonne USPS sivuillekin merkintä, että on Suomessa...
     
  17. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Hyvin tuntuu etenevän Jenkeissä: Käsitelty 20.1 ISC Miami = Noussut koneeseen??
     
  18. ViLU

    ViLU Gearhead

    Joopa joo, paketti tullu tulliin perjantaina 20.päivä ja tänään 23.päivä tuli vasta lappu kotiin. Lapussa lukee, että pitää tulliselvittää 20päivän sisällä, mutta sitten kuitenkin aika on lähtenyt juoksemaan siitä 20.päivästä.

    Eipä tässä semmosta hätää, mutta jos olis jossain reissussa eikä kerkis sitä sitten ton viikonlopun viiveellä hoitamaan. Onneks on nykyään toi nettituonti, hoitus tullaus ihan omalla koneella noin viidessä minuutissa :)

    Katotaan nyt kuinka kauan toi tulli/posti prosessoi tota mun pakettia Hesasta tänne Turkussee...
     
  19. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Nyt se hupi alkaa :rotfl: Paketti saapunut 23.1 Suomeen/tulliin....

    Eli ei se Jenkkilän Postal Service mikään hidas ole, veikkaan että parisen viikkoa menee ennen kuin postilaatikkoon tulee viestiä tullista?? Tai postilta.
     
  20. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Suomen posti/tulli yllätti lappu tuli jo 26.1!!!! Pitänee käydä noutamassa ja köyhtymässä Siipitie ysissä :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!