Dodge Caliber vm06-07 DIN2 soittimen vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja palikka69, 29.1.2012.

  1. palikka69

    palikka69 1st gear

    Ihan sitä varten jos joku on tekemässä saman uudistuksen minkä tein eli ostaa 06 tai 07 caliberiin uuden din2 soittimen din1,5 soittimen tilalle niin tämä topicci helpottaa sitä huomattavasti.

    Itse jouduin kiroamaan miten paljon teetätti hommia että paketti saatiin kasaan. Itse kojetaulun yms purkaminen on hyvin helppoa mutta se että mitä tarvikkeita/osia tarvittiin niin on tässä:

    1.Ensin piti tilata jenkeistä uusi kojetaulu
    http://www.amazon.com/Dodge-Caliber-Ins ... 115&sr=8-3

    2.Sitten sopiva johtosarja
    http://www.autostudio.fi/connects2-chry ... sarja.html
    (VAROKAA OSTAMATTA TÄLLÄISTÄ SILLÄ MONET KAUPAT LUULEVAT/VÄITTÄVÄT ETTÄ SE SOPII KAIKKIIN CALIBER MALLEIHIN! NÄIN EI OLE, SE KÄY VAIN -08 UUDEMPIIN http://www.autostudio.fi/connects2-dodg ... ohtos.html )

    3.Sitten radiopiuhalle adapteri
    http://www.autostudio.fi/connects2-chry ... iadap.html

    4.Ja vielä asennus kehikko DIN2
    http://www.autostudio.fi/c2-chrysler-jeep.html

    5.Ja tietysti uusi soitin. Itse ostin pioneeriltä AVH-3300BT DVD soittimen
    http://www.pioneer.eu/fi/products/25/10 ... index.html

    6.Ja jotta kyseinen soitin toimii myös ajon aikana pitää soittimelta lähtevä handbrake johto vetää maihin, vaikka soittimen mustaan piuhaan rosvoliittimellä.

    7.Tämän vuosimallin caliberissahan ei ole vakio johtosarjassa paikaa punaiselle piuhalle joten jos kytkee punaisen ja keltaisen samaan on soitin koko ajan päällä oli virrat päällä tai ei, siksi otin jatkuvan virran auton johtosarjasta ja punaisen piuhan löin kiinni tupakansytyttimen +johtoon. Näin soitin käynnistyy vasta kun laittaa virrat päälle ja sammuu kun katkaisee virrat ja avaa oven.


    Toivottavasti tästä on edes jollekkin apua sillä itselläni kului tuhottomasti aikaa ja vaivaa selvitellä sopiviä liittimiä/kehikkoja ja palautella vääriä yms. ja odottaa ulkomaanpakettia kun kyseistä kehikkoa ei suuren etsinnän jälkeen suomesta oikein löytynyt.

    Mutta pääasia että lopputulos on silmiä hivelevää. Vielä kesäksi uudet styling etu-ja takavalot ja uudet vanteet alle niin kyllä kelpaa caliberilla ajella. On noi dodget muutenkin vain niin mahtavia vaikka pienikin muutos/korjaus yleensä teettää töitä!!
     
  2. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Omas JVS vastaavas soittimes riitii kun löi tuon vihreän johdon maihin. Sinne ainakaan mitään releitä tarvinu laittaa.
     
  3. palikka69

    palikka69 1st gear

    Katoppas perhana, testasin itekkin ja löin roistolla soittimen maapiuhaan ja toimihan se, hitto noi jenkeissä on tyhmiä kun jokainen jenkki sivusto väittää et toi rele kytkentä pitää tehdä :)
     
  4. BaTTman

    BaTTman 1st gear

    Minulla joka kerta katsastuksessa tarkistanut että toimii vain käsijarrun ollessa päällä...eli suosittelen että pistää vaikka jonkun piilokytkimen missä toinen vetää maihin ja toinen siihen käsijarrunvaloon.
     
  5. palikka69

    palikka69 1st gear

    ite otin edellisessä sulakkeen pois ja sanoin että soitin on rikki. Toimivaa soitinta kun ei katsastukseen vaadita :)
     
  6. BaTTman

    BaTTman 1st gear

    No prkl...noinhan se helpommin käy :lol: .
     
  7. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    No jo on nuo nykyajan soittimet, kun toimivat vain käsijarru päällä tai kikkailemalla...
    Ei vaan, onko niillä katsastuksessa ihan testilevy jolla voivat katsoa näkyykö kuva kun käkkäri pois päältä?
     
  8. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Ei mulla ainakaan kyselly mitään konttorilla. Ja saahan repsikkas emäntä katsoa samoja piirrettyjä kun mukulat taka töllöstä :wink:
     
  9. palikka69

    palikka69 1st gear

    Mutta jos on soitin mikä näyttää video kuvaa niin siinä ei saa näkyä videot ennen kuin käsijarru päällä. Mutta ei ole ennenkään katsastaja tullut dvd kädessä autoa tarkastamaan :)

    Kerran vain kysäissyt että miten on kytketty niin sanoin että käsijarrun piuhaan niinkuin pitääkin ja thats it! Ja näinköhän jokainen katsastus ukko edes tietää kyseistä lakia kun pelkääjän paikan aurinkoläpässä ja takapenkillä saa näkyä videokuvaa ajon aikana mutta soittimessa ei.
     
  10. tjl1975

    tjl1975 1st gear

    Vähän on jo aikaa ketjun viime vastauksesta, mutta kysymystä olisi.Hankin kyseisen johtosarja-adapterin, mutta en tuota antenniadapteria.Kun kytkin uuden soittimen alkuperäisen tilalle,laite kyllä herää ja saa virtaa,mutta kaiuttimista ei kuulu pihahdustakaan.Toisessa autossa toimii moitteetta.Kyseessä 2007 vuoden SXT Caliber.Voiko siis johtua antennin kytkemättömyydestä?
     
    Muokattu: 16.11.2017
  11. jj8712

    jj8712 1st gear

    joko ongelma korjattu. täällä sama vika ja johtunee auton omasta vahvistimesta. onko kellään ratkaisuja
     
  12. qpcr666

    qpcr666 1st gear

    itse olen tekemässä vastaavaa mutta yllättäen ei onnistu jenkeistä tilata tuota soittimen peitelevyä 2 din
     
  13. qpcr666

    qpcr666 1st gear

    enkä paljon muualta löydä vastaavaa
     
  14. qpcr666

    qpcr666 1st gear

    mulla on pioneerin modattu soitin toimii ajattaessa videot, yks piuha vaan kytkee
     
  15. qpcr666

    qpcr666 1st gear

Kerro tästä muillekin!