Autosähkäri pääkaupunkiseudulla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Chevy-55, 9.2.2012.

  1. Chevy-55

    Chevy-55 1st gear

    Onko suosituksia autosähkäristä pääkaupunkiseudulla, joka tekisi 55 Chevyyn sähköt?
     
  2. WSE

    WSE 1st gear

    Milloin projektin tulisi olla valmiina? Tein näitä eri harrasteautojen sähköistyksiä joskus ammatiksenikin, nykyisin ehtii tekemään ehkä 1-2 projektia vuodessa harrasteperiaatteella, päivätyökin kyllä autoelektroniikan parissa mutta uudempien laitteiden. Vaativissa, haastellisissa mutta huom. kiireettömissä projekteissa voi kysellä apuja yvllä.
     
  3. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Miksi pitäisi saada autosähkärin palvelua? Tässä esimerkki 2 sekunnin googlauksella jos et tarvitse mitään sen kummempia erikoissähköjä.
    http://www.ebay.com/itm/55-56-Chevy-Com ... 4842391d75
    Tämän osaa asentaa lapsikin joka osaa auttavasti englantia.
    ...ja varmasti löytyy myös halvempia johtosarjoja.

    PS. Itse nakkasin vastaavan tehdastekoisen johtosarjan 1957 Zysleriini jossa sähkölasit, sähköpenkki ja sähköhydraulinen rätti n. 2 tunnin työllä.
     
  4. Aako

    Aako 1st gear

    Ja lehemät lentää ja lipputanko kukkii...
     
  5. ari2004

    ari2004 Gearhead

    Mitä tämä ylläoleva kommentti tarkoittaa selkokielellä?
     
  6. Aako

    Aako 1st gear

    Yhtä uskottavaa kuin kahdentunnin työllä tehty auton johdotus, vaikkois kui valmiit johtosarjat..
     
  7. rokkivaunuri

    rokkivaunuri 1st gear

    Jos auto on ihan tyhjä (tyhjä koppa), ei mattoja eikä mitään, ja vanhat johdot irroitettuna, ni kyl uudet johdot vetää aikas nopeasti.
     
  8. Aako

    Aako 1st gear

    Juu, kyllähän ne sinne aika liukkaasti nykäsee paikallee, vaa kyllä siinä menee tunti, jos toine, ennenku paketti on toimintakunnosa, kyse ei ole parista tunnista...
     
  9. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Pakko vähän sohia et miks ei olis?
    Jos liittimet sopii toisiinsa ja vaikkei sopisikaan niin miksi silti menisi aikaa enemmän?

    Paljon sun mielestä tollaseen hommaan sitten menee aikaa?
     
  10. Aako

    Aako 1st gear

    Alunperin sain käsityksen, että parissa tunnissa työ tehdään alusta loppuun, toki tuossa ajassa ne johtosarjat tyhjään hylsyyn työntää paikalleen...
    6 tuntia mulla meni Plymouthin sarjanlaitossa, että auto oli taas kasassa valmiina liikenteeseen..
    Jokatapauksessa se on faktaa, että tuon valmissarjan työntää paikalleen kukatahansa, joka pystyy esim palapelin kokoamaan, mitään erityistä sähkömiestä se ei kaipaa!
    Menköön sitten aikaa kelläkin, mikä menee, ei ollu tarkoitus alkaa riitelemään asiasta, sillä kommentoin aikaa, ettei kukaan kuvittele, että se on kahessa tunnisa tehty alusta loppuun ja menetä hermojaan siinä 4:n tunnin kohalla
    EI OTETA HERNEITÄ NY :D
     
  11. WSE

    WSE 1st gear

    Nopeasti tehtynä ei kyllä varmasti tule kiinnitettyä johtonippuja kunnolla säännöllisin välein, tiivistettyä läpivientejä huolella ja laitettua suojarasvaa liittimiin.
    Nämä pienet asiat vain sen takia ettei tarvitse taas parin vuoden päästä alkaa etsimään missä vikaa...
    Lisäksi ko johtosarja vaikutti aika paljaalta, pitäisi laittaa teippaus ympärille joka haaraan ja siinä menee kyllä aikaa. Muutoinkin osaan noista aftermarket johtosarjoista kannattaa laadun suhteen suhtautua varauksella.

    Kannattaa katsoa alkuperäisestä mallia miten ja kuinka tiheään se on kiinnitetty, teipattu ja suojattu. Jokaikinen läpivienti tulee olla niin ettei johtosarja pääse missään tapauksessa hankaamaan peltiin eikä läpivienti saa vuotaa tietenkään. Johtosarjan teippaukseen ei missään tapauksessa tule käyttää mitätahansa roskaa, hyvää johtosarjateippiä (alkuperäistyylistä varsinkin) on vaikea löytää mutta kyllä sitäkin saatavilla on vielä. Halpakaupan sähköteipit kannattaa aina jättää sinne halpakauppaan, niistä ei kyllä ole pitkässä juoksussa muuta kuin haittaa ja harmia.
     
  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ei oteta, kunhan sohin ihan vaan hyvällä mielellä :wink:
     
  13. Chevy-55

    Chevy-55 1st gear

    Ei ole kiireinen homma. Menen huhtikuussa Losiin, ostan Danchukilta valmiin johtosarjan. Joskus alkukesän kieppeillä olisi ajankohtaista.

    En ole aiemmin itse sähköjä tehnyt, en tee nytkään. Viittaan noihin muihin viesteihin. Haluan vaan että homma tulee tehtyä kerralla kuntoon. Auton kojelaudan alusta on täynnä piuhaa. On monenmoiset sepät olleet vetelemässä piuhaa pitkin ja poikin vuosien saatossa. Eli raksittavaa riittää, mutta ilmeisen helppo homma ammattilaiselle :)
     
  14. WSE

    WSE 1st gear

    Kyllähän sitä kesän sadepäivinä voi harrasteprojekteja tehdä - ja aikaisemmin ei aikaa juuri olekaan. Edelliset koko auton sähköistysprojektit olivat 69 camaro ja 55 desoto. Yvllä tavoittaa mutta en välttämättä kovin usein lueskele, kun on näitä töitäkin tehtävä.
     

Kerro tästä muillekin!