Dollyn rakennus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja krankka, 10.8.2008.

  1. virta

    virta Gearhead

    Mahtaako noita piirustuksia enää löytyä,juttuketjun alkupään linkki on hävinnyt?

    Dolly on hyvä olla matala,mutta kuinka matala se voi olla, 15 cm??Kokonaisleveys max 260 cm,ajoramppien leveys?
     
  2. t.t.tammi

    t.t.tammi 2nd gear

    Vedettävä auto täytyy laittaa etupyörät kyytiin ja rattilukko auki niin siinähän se kääntyy.
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    :rotfl: Eihän autossa käänny koko etuakseli mukana niinkuin kakaroiden Pienissä Punaisissa Vaunuissa! Mitä se rattilukon avaaminen auttaa? Jos dolly on jäykkä niin lienee aivan sama, ovatko auton etupyörät suorassa vai linkussa.
     
  4. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Dollyja voi nyt rekisteröidä. Sain omani kilvitettyä muutama viikko sitten. Rekisteröintiä helpotti se, että Dolly on metallipajan valmistama ja ei siksi tarvinnut käydä konttorilla kun vain kolmesti. Viimeisellä kerralla oli riittävästi paperia & dokumenttiä mukana ja kilpi tuli dollyyn kiinni.

    Rekisteröintiä helpottaa kummasti se, jos Dolly on riittävän vanha, kuten oli minulla, eikä näin ollen vaadittu tyyppihyväksyntätodistusta tai erillistä yksittäishyväksyntää.


    Ja en muuten suosittele kenellekään kääntöpöydättömiä dollyja ihan jo oman- ja ennenkaikkea muiden tielläliikkujien turvallisuuden vuoksi.
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Miten iän eli ensimmäisen käyttöönottopäivän määrittäminen tehdään?
     
  6. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Konttorilla annetaan lappu käteen jossa vahvistat allekirjoituksellasi ilmoittamasi käyttöönottovuoden. Riittävän rehellisen näköisiltä kansalaisilta ei vaadita muuta selvitystä käyttöönottovuodesta. Toivottavasti käytäntö olisi yhtenäinen kaikilla asemilla.
     
  7. jevman

    jevman 1st gear

    tässä jotkut kopioidut Dolly ohjeet
    http://jevman.kuvat.fi/kuvat/DOLLY/
     
  8. häröpallo

    häröpallo 1st gear

    siis kuinka paljon siihen dollyn päälle saa laittaa painoa jarruttomana :-? en oo oikeen tajunnut liian teoreettista noi jotku jutut :oops:
     
  9. WSE

    WSE 1st gear

    Dollyn päälle 750kg miinus dollyn omapaino plus 75 kg joka saa olla maksimi aisapaino. Eli jos dolly painaa vaikka 100 kg niin 650+75 = 725. Loput auton painosta on tietenkin toisella akselilla, eli raskaassa autossa pitäisi kevyempi pää laittaa dollylle. Esimerkissä enintään 1450 kiloisessa joissa molempien akselien massa sama ei ole väliä kumpi pää. Tietenkin tässä tulee rajoitteeksi mahdollisesti vetäjän kytkentämassa, jonka näkee otteesta.
     

Kerro tästä muillekin!