Äänentoistojärjestelmää talliin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Meca, 2.3.2012.

  1. Meca

    Meca 3rd gear

    Talliin pitäis saada jonkunlainen äänentoistojärjestelmä. Musiikki on mp3-muodossa, radiolle ei oikeastaan ole tarvetta. Tietokone ei oikein käy, kun tallia ei säännöllisesti lämmitetä, joten pakkastakin saattaa olla. Joku sellainen systeemi, jolla olisi helppo käyttää tuhansien biisien kokoista kirjastoa.

    Nykyinen systeemi on Nokia N900 känny ja BH-504 bluetooth luurit, ihan kätevä yhdistelmä, mutta esimerkiksi hitsatessa pitää luurit aina ottaa pois.

    Ehdotuksia?
     
  2. pas2

    pas2 Gearhead

    -Joku vahvistin ja ämyrit ja siihen vahvistimeen mp3 soitin kiinni?

    -Jos ei o mp3 soitinta nii halpalaarista semmonen soitinvempele mihin saa tikun kiinni.

    -Tai sit joku huono tietokone ja vahvistin ja ämyrit niinku mullakin on, ei se tietsikka ainakaa vielä o tiltannu, yks littee näyttö pimeni kyllä mutta nykynen on kestäny. Ei kyllä kovasti o pakkasella käyny mutta vähän kuitennii. Kestäähän noi aikansa.
     
  3. testaaja

    testaaja Gearhead

    Akku, mp3-soittimellinen automankka ja kaiuttimet, ei luulis kelejäkään pelkäävän.
     
  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    semmosen luottokortin kokoisen mp3-soittimen kuulokeliitännästä tulevaa musiikkia ei kehtaa kuunnella isompien kajarien kautta, digitaalisesti se musiikki pitää sinne vahvistimelle saada. Tuli kokeiltua kun soittimen käyttöliittymä on kuitenkin helppo ja hyvä, mut ääni johdon kautta oli sitten kauheeta kuraa. Mahtaako i-pod pöytätelakoissa homma toimia paremmin?

    Autoradio muistitikulla kieltämättä helppo ratkaisu.

    "museo"autoissa mulla kulkee pattereilla toimiva retroradio, johon saa tikun kiinni. Mut parempi ääni irtois autosoittimella, noihin ei vain kehtaa sellaista asentaa.

    Isonäyttöisessä autosoittimessa luulisi olevan kohtalainen käyttöliittymä, perusmallin tai tuon retroradion näyttö kun kertoo vaan biisin numeron 468 tai jotain.. Yllättävän hyvin kolleegan esiintaittuvat kiinannäytöt on toiminu pakkasellakin..

    Tosin jouduttiin tänä talvena palauttamaan 3kpl sisäkäyttöön tarkoitettuja näyttöjä, kun kaikki oli pirstaleina. Luultavasti saaneet kuljetuksessa liikaa pakkasta.
     
  5. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    itelläni auton soitin aux sisääntulolla ja mp3 toistolla, virtalähteenä toimii joskus ammattikoulussa rakennettu virtalähde ja kaiuttimet on jotkut 3-tie autokaiuttimet jostain 80-luvulta... pieni talli niin soi ihan riittävän hyvin
     
  6. Putte

    Putte 1st gear

    Miksi ei, voihan sen asentaa piiloon hanskalokeroon ja kaiuttimet verhoilun alle. Tai voihan ne kaiuttimet olla aivan hyvin näkyvilläkin mikäli ovat auton aikakaudelle sopivat.
     
  7. JnZm

    JnZm Gearhead

    AUX-sisääntulollinen autosoitin, haluamasi kaiuttimet ja lähteenä tuo kännykkäsi. Voit soittaa musaa ja kuulet jos joku soittaa.

    Toimii muuten jännästi toi mun AUX-soitin kun tulee auton kaiuttimista puhelut...:D
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mulla kans ihan perus stereovahvari plus erillinen viritin. Pari kajaria seinällä.
    Sterkkavahvarin auxissa plugkaapeli jolla voin sit liittää kännykän mukaan. Kännykässä muuten Spotify ja hyvin toimii.
     
  9. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    ostin töihin sonyn jonkun minihifimikälie setin.
    50e makso, ja on siis muistitikullekin paikka.
    on pölyn ja paskan keskellä toiminut hyvin jo puolitoistavuotta, eli lasken että se on maksanut jo itsensä takasin.
    kaks kajaria siinä tuli mukana, mut laitoin 6kpl lisää..
    joku pätevämpi kyllä varotteli ettei näin saa tehdä, mut kyl tuo ainakin on kestäny.
     
  10. Meca

    Meca 3rd gear

    Autosoitin+muistitikku on siitä huono, että vähän hankalaksi menee ison musiikkikokoelman selaaminen.

    Kännykkä+vahvistin yhdistelmää pitää harkita. Hienoa tietysti olisi kun saisi vielä langattomasti musiikin vahvistimelle. Töissä kokeilin soittaa bluetoothin kautta läppärin kaiuttimista, mutta ei korvat kestä, äänenlaatu on kauheaa kuraa.

    Onkohan noissa miniläppäreissä flash-kovalevyt? Senhän pitäisi kestää kylmääkin paremmin kuin perinteinen.

    Tai mahtaisikohan onnistua, jos tavalliseen pöytäkoneeseen asentaa linuxin muistitikulle ja jättää perinteisen kovalevyn kokonaan pois? Tuuletimet pois ja iso jäähdytyssiili tilalle. Taitaa mennä nörttitouhuksi.
     
  11. JesseX

    JesseX 1st gear

    Mulla on ollu tallissa jossa aina välillä pakkasta ja kosteutta reilustikkin vanha pöytäkone cädi koneena jo toista talvea. Toimii vieläkin. En oo toki pakkasella päälle tota laittanu.
     
  12. janio89

    janio89 3rd gear

    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aa ... n-f4u037cw

    Ton tyylisellä saat siihen vahvariin bluetoothilla äänet, eli bluetooth vastaanotin joka syöttää äänen eteenpäin 3,5mm plugia pitkin. Ostin autoon ton ihan saman systeemin muutama viikko takaperin gigantin nettisivuilta tarjouksena 39e.
     
  13. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Kyllä miulla kulki autossa kannettava tietokone kuskin jakkaran alla talven läpi ja käynnistelinkin sen heti lähtiessä parin kympin pakkasissa, ei se ollu moineskaan. Turhan herkiks tietokoneita luulette! :wink:

    Eikä siinä hyvää häviä vaikka kahen vuoden välein joutuis 30€ tietokoneen uusimaan sinne talliin :)
     
  14. laakkius

    laakkius Gearhead

    Mul oli aikaisemmin ongelmana radion huono kuuluvuus hallissa. Nyt ei ole ongelmaa kun puhelimen kytkee sterkkoihin kii ja nettiradion kautta musiikki pauhaa. Kanavavalikoimaakin on riittämiin...
     
  15. Qjet

    Qjet 1st gear

    Saa tehdä , kun kaiuttimien sovitus ( impedanssi / ohmit ) on oikein eli ei pienempi kuin mitä vahvistimen vastaava arvo on. Saattaa väärin mitoitettuna hyvällä munkilla kestääkin. Vanhempi Delcon humppamasiina lämpeni vaan...
     
  16. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Onnistuuhan tuo. Itellä on just noin. Ainakin Debian suostuu (suostui) asentumaan suoraan USB-tikulle ilman sen kummempia kikkailuja.
     
  17. debner

    debner Gearhead

    Minulla on tallissa sellaiset reilun metrin korkuiset 200W kaiuttimet
    (= kotona liian hallitsevan kokoiset = saa käytettyjä halvalla)
    ja 100W vahvistin (= laatulaitteet kestää joten käytettyjä saa halvalla)
    johon kytkettynä levysoitin vinyylejä varten
    ja kasettisoitin 70-luvun kasettijäännettä varten
    ja radio kun ei jaksa itse valita
    ja vanha tietokone jossa langaton yhteys kotinettiin, sillä voi kuunnella myös nettiradioita tai vaikka youtube pläjäyksiä.
    Vanha litteä huonon resoluution näyttö seinällä.
    Ja saa siihen vahvistimeen muitakin laitteita tökättyä jos tarpeen.

    Siinä kokonaisuus joka ei maksa juuri mitään eikä haittaa jos joku hajoaa, parilla kympillä saa uuden (vanhan) palikan hajonneen tilalle.

    On siellä ollut joskus muunkinlaisia kokonaisuuksia kun vanhoja kotistereopaketteja saa välillä ilmaiseksikin. Joskus myin vanhoja pois 2€ hintapyynnöllä niin johan tuli kaverit hakemaan Afrikkaan vietäviksi ne...

    Joskus talli on ainakin nollan paikkeilla kun ei aina ole lämmöt päällä, mutta ei ne ole hajonneet. Paitsi yhdet 40W kaiuttimet meni kerran kun tuli vähän liikaa volumea käytettyä...
     
  18. KPS

    KPS 3rd gear

    Helpoin tapa sulla vois olla laittaa sinne joku vanha viritinvahvistin ja kaiuttimet ja käyttää sitä olemasaa olevaa N900 kännykkää ja siinä olevaa FM lähetintä. Nokiaan FM lähettimen taajuudeksi vaikka 107,9 ja virittimestä kanava kohilleen ja rokki soi...
     

Kerro tästä muillekin!