Jumiutuneen moottorin saattaminen pyöriväksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja reynolds, 4.3.2012.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Meillä on vedetty noilla mökkirannassa ahvenet rantakallioon kiinni, etteivät karkaa. Tarttee vaan käyttää tasavirtaa, etteivät ala sätkimään.

    Mutjoo. Varmaan sama kokiksen kanssa. Lienee siinä se fosforihappo se aine, mikä varmaan toimiikin ja ruostetta syö... Tai varmaan mikä vaan happo pelaa (vaikka sitruunamehupurkki kaupasta), mutta jos kokista alkaa käyttämään, niin joku zero lienee helpompi siivota eikä mene niin liisteriksi.
     
  2. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Dynamiitti.
     
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    piirissä illan lääkekierros näköjään myöhässä... :rotfl:
     
  4. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Älkööt tuo piiri menkö vielä ainakaan lääkekaapille, ihan hyvät naurut on irronnu. :rotfl:
     
  5. Mopar

    Mopar Gearhead

    Ei oo, kiinalaiset syö kalapuikoilla kalaa.
     
  6. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mä luulen et Mopari on käyttäny noita kaikkia kikkoja, että saa karinan kulkemaan sinne indeksiin, sen verran vankalla kädellä noi kaikki vinkit tuli :wink:

    Kannattaa Jza kokeilla noit vinkkejä myös, pääset ajaa super somppiin ens kaudeks :poff:
     
  7. Mopar

    Mopar Gearhead

    ei ku siihen käy ihan amican kahvi, sillä saa paskan kulkemaan. Vois tietty kokeilla tuohon jumimoottoriinkin, mutta taitas vaan jämähtää pahemmin...
     
  8. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Tiedä häntä, mut lisää vaan tulemaan. :rotfl: Taidan käydä kohta ettimässä jonku jumiutuneen koneen jostain suosta ja tuun tänne kyselee kans neuvoja. :rotfl:
     
  9. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Jostain syystä alkoi tehdä mieli juustohampurilaista ja kokista :eek:
     
  10. Aako

    Aako 1st gear

    Täällä se ei koskaan mopo karkaa käsisstä ja jutut pysyvät asiapohjalla! :D
     
  11. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Täältäkin ääni naftalle. Toi vähän gasoo sekaan saa ääneni kanssa. Ota öljypohjan proppu irt ja saavi alle. Tulpat irtii ja naftaa täyteen. Sitten vaan odotta ja lisää naftaa ja käyt päivittäin sitä yrittää p6krittää kampuran päästä pitkällä jatkovarrella. Kyllä se joskus lähtee mutta männän renkaita saattaa vielä olla jumissa ja horo motti savuttaa niin saatanasti. Joskus ne irtoo, joskus ei. On noita leiponu kiinnikkin. Jos ei lähde niin kansi irti ja isolla kädellä olan takaa isolla lekalla puukapulaan männän päähän.
    Unohda CRC! Jos homma jää kesken pitkäks aikaan ja sulla pytyissä CRCtä niin se hapettaa paikat lopullisesti vituiks.i
     
  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    Me kaikki tiedämme mitä tarkoitat CRC:llä, mutta siitä tuli mieleen tämä tökötti, joka on ihan kummaa kamaa. Purin motin kannet syksyllä pois ja sit se mosa jäi purkamatta / kasaamati erinäisten syiden takia. Vehje oli auki horossa ja lämmittämättömässä autotallissa koko talven ja suojattu tuolla kyseisellä töhnällä. Ei ruosteen pisaraankaan missään ja kevyesti pyöri keväällä motti kun kampuran päästä käänsi. Oli koko talvein siis pytyt näkyvissä ja ilman imusarjaa. Välillä motti oli ihan huurteessa ja välillä läpimärkä, mutta ei mitn.

    Toi kama oikeasti toimii... veikkaan että voisi toimia irroitusaineenakin melko hyvin. Joka tapauksessa kuuluu ainakin omaan repertuaariin jatkossa, jos romuja joutuu säilyttelemään pinnat paljaana ja kosteissa olosuhteissa....
     
  13. Comero

    Comero 1st gear

    Hyvä kikka saada männät liikkeelle moottorista, joka on sitten tarkoitus myöhemmin purkaa, on sellainen että irroittaa alakerrasta kampiakselin, jotta männät pääsevät liikkumaan esteettä.
    Edellyttää onnistuakseen myös tietysti, että sylinterinkansi on paikoillaan.
    Sitten puhdistaa alakautta ne sylinterien alapäät näkyviltä osin, jos ruosteessa, tai muussa töhnässä.
    Sitten keinuvivut löysiksi, että saa venttiilit kiinni.
    Tulpat irti ja rakentaa vaikka vanhasta tulpasta sovitteen rasvanipalle, jonka voi sitten ruuvata takaisin tulpan paikalle.
    Joissain vanhoissa lehtijousissa on myös käytetty jo valmiiksi sopivaa rasvausnippasovitetta, joka sopii tulpan reikään.
    Sitten sylinteri piripintaan täyteen vettä ja rasvaprässillä alkaa pumppaamaan vaseliiniä sylinteriin siitä tulpanreikään asetetun rasvanipan kautta.
    Sitten kun saa männät painettua alas, niin voi purkaa sylinterinkannen/kannet pois ja puhdistaa sylinterin männän yläpuolelta ja ottaa männät pois.
     
  14. Rytari

    Rytari Gearhead

    mä luulin että hitsarimestarin arvonimen sai siitä kun pysty puupuikolla hitsaan kalan kiinni kiveen...
     
  15. jevman

    jevman 1st gear

    ainakin 7 vuotta seisonut traktorin moottori lähti pyöriin kunhan löpöllä liuotti pyttyjä.
    suuttimet pois löpöö sisään... sit kun lähti liikeelle niin pyöritys ilman suuttimia...
    kamat takas kiinni ja zetka tulille :D
    ei ole ainakaan vielä tarvinnu moottoria purkaa....
     
  16. SuperGas

    SuperGas Gearhead

    VÄÄRÄ puikko! Kirjolohi pysyy rantakalliossa laadukkaalla kalapuikolla hitsattuna, kun taas esimerkiksi puiset laiturirakenteet kannattaa kiinnittää puupuikoilla hitsaten.
    Väärän tyyppisen puikon käyttäminen on samaa kuin kaataisi piimää moottoriin; menee pilalle. Alle viikossa...
     
  17. Jämä

    Jämä 3rd gear

    Jep..nafta toimii. Pitää vaan antaa sille aikaa. Just lähti syksyllä yksi 38 vuotta seissyt Chevyn kone pyörimään kun pari viikkoa oli naftakylvyssä. Vedin kanssa joka röörin siitä täyteen ja kävin aina välillä kampuran päästä koittamassa joko pyörisi. Parin viikon jälkeen (vai meniköhän siinä kuukausi...) kone jo pyöri. Ei se kylläkään käy vielä :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!