Auto vasen takakulma alempana

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Porsas, 15.3.2012.

  1. Porsas

    Porsas 3rd gear

    Moromm,

    näyttäisi 50 luvun kapistuksesta vasen lehtijousitettu nurkka roikkuvan vähän oikeaa alempana. Kuormaa kantaa ihan hyvin. Mikäs "ihan hyvä patentti tähän" ? vai pitääkö mennä takomo punkan kautta ?
     
  2. M-ajuri

    M-ajuri 3rd gear

    jousethan ne auton painon kannattelee et eiköhän se vika sieltä löydy.
     
  3. riku rinkeli

    riku rinkeli 1st gear

    Onko oikea etunurkka vastaavasti ylhäällä?

    Voi tuntua tyhmältä kysymykseltä, mutta jos ei ole, niin joko alusta jolla auto seisoo tai auto on kiero.

    Edit: lisätään nyt vielä, että jos se auto on vintturallaan, niin syy löytyy etumoottorisessa autossa todennäköisemmin keulasta. Jos siellä on toisella puolella on jousi väsynyt/poikki, niin moottorin massa painaa toisen etunurkan alas ja vastakkainen takanurkka ponkaisee sitten ylös.
     
  4. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    Tuohon voi olla ihan toinenkin syy..
    Omassa land cruiserissa huomasin kerran että se seisoo aina nojaten vasemmalle. MUTTA tänä tuli esiin vaan kotona seistessä.
    Jousien väliin jää sen verran jännitystä että ne ei suoristu ihan täydellisesti ja auto jää nojaamaan siihen suuntaa mihin on viimeksi kovemmin käännetty.. Ei tosin pidä aina paikkaansa mutta neljän land cruiserin kokemuksella pitää :D
     
  5. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Saman oon huomannu Falconissa ainakin oikeelle kääntäessä (oikeepuoli alempana). Mul on jouset tasattu (ennen 6/7 lehteä). Mut vanhathan noi on niin ruoste jne lisää kitkaa ja ei tosiaan jaksa suoristua..?

    Sitten ihan suoraan ajettuna yms on suorassa, ei oo koppa kiero eikä mittää muita höpöhöpöjä..
     

Kerro tästä muillekin!