Jenkkiautoleffoja ja muuta sälää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kautsi, 18.2.2011.

  1. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ei ainakaan tuossa leffan kuvassa ole 132:nen Fiatti....Tuo kuvassa oleva taitaa olla 125 Special (periaatteessa sama kori kuin esim :nappis-Ladassa)....132:nen on isompi Fiatti...Mirafiorin kanssa enemmän lähisukua :wink:
     
  2. Remu63

    Remu63 1st gear

    Nappisilmä Ladan kori on sama kun 124 Fiatissa.125 on pykälää suurempi ja sama kun Polski-Fiatissa.
     
  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Onkos aivan mahtava Badlands/Julma maa jo ollut täällä? Ei toki varsinainen autoelokuva mutta siinä on aika paljon mukana mm. Mercury custom sekä (uudenkarhea) -59 Cadillac 2d HT. Mainittakoon että vieläkin muistan kuinka tuo tuli telkkarista joskus 80-luvulla. Hesarin TV-sivulla oli iso, varsin tyylikäs piirroskuva -59 Cadillacista takaapäin aavikolla elokuva-arvostelun otsikkokuvana. On muuten sivukommenttina sanottuna yksi parhaista elokuvista mitä olen nähnyt.
     
  4. BT.justice

    BT.justice Gearhead

  5. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Seuraavaksi heikkisj:n mainitsema todella hieno Badlands. Elokuva on erittäin hyvä ja kuuluu tänne ehdottomasti, turha hehkuttaa sen enempää. 8)
    Mukana leffassa myös Warren Oates, loistava näyttelijä, jonka moni tietää ainakin leffasta Two-Lane Blacktop.

    Julma maa (1973)
    [​IMG]
    JULMAN MAAN tapahtumat sijoittuvat etelädakotalaiseen pikkukaupunkiin 1959-60. Kit Carruthers, 25-vuotias roskakuski, jättää työnsä voidakseen seurustella 15-vuotiaan Holly Sargisin kanssa.

    Tytön isä saa tietää romanssista ja kieltää Hollyn ja Kitin tapaamiset. Kit päättää jatkaa suhdetta, tappaa isän, ja pakenee Hollyn kanssa. Kit ja Holly piileskelevät viikkokausia erämaassa eläen poppelimetsikköön kyhäämässään majassa. He etsivät turvapaikkaa Caton, Kitin entisen työtoverin luota. Kun Cato yrittää paeta Kit ampuu hänetkin. Samanaikaisesti kaikkialla keskilännessä kootaan etsintäjoukkoja pariskuntaa tavoittamaan. Kit ja Holly murtautuvat rikkaan miehen taloon, telkeävät hänet lukkojen taakse, "lainaavat" miehen Cadillacin ja lähtevät. Tiesulkujen pelossa he suuntaavat oletettuun turvaan kohti Kanadaa, halki julman maan...


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Traileri


    Niin ja sen verran vielä että Sämpyn mainitsemaa Corvette - kuumaa rautaa (1978) kasettia ei hyllystä löydy, että jos joltain löytyy niin tänne voi tarjota, maksan hyvin. 8)
     
  6. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Vielä kun on kunnon ajokeleihin aikaa, eikä kaikki vietä erinäisistä syistä aikaansa tallillakaan, laitetaan siis leffaehdotuksia lisää kehiin. 8)

    Täydellä kaasulla (1976)
    [​IMG]
    Sheriffi Rankin on huijaripoliisi, joka ottaa vastaan lahjuksia. Kun apulaissheriffi saa sen tietoonsa, hän haluaa oman osansa lahjusrahoista.

    Poliisit joutuvat riitaan rahojen takia ja vihapäissään Rankin vetää revolverinsa esiin ja ampuu apulaissheriffin. Eddie ja hänen tyttöystävänsä Cam sattuvat näkemään ampumisvälikohtauksen ja pakenevat kauhuissaan paikalta. Rankin oivaltaa tilaisuuden pelastautua: hän väittää, että nuoret ovat murhanneet sheriffin.

    Jättiläismäinen ajojahti alkaa, eikä kukaan usko Eddien ja Camin syyttömyydenvakuutteluja. Ainoa vaihtoehto on paeta...

    Kovaotteinen toimintatrilleri.


    IMCDB
    [​IMG]
    [​IMG]

    Traileri

    8)
     
  7. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ei voi olla huono leffa, jos AMC:lla kurvaillaan.
     
  8. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Tää on taas varmaankin näitä "rajatapauksia" kun tuossa on tuo BMW.
    Poliisit sentään ajelevat jenkeillä ja jotain muutakin asiallista kalustoa näkyy ...

    [​IMG]

    Bensa on lyijytöntä - luodit eivät.
    Kakku palaa, kumi laulaa ja moottori ulvoo !
    Jack Hammond on syytön mies. Hänellä on kintereillään koko Amerikan poliisivoimien liikkuva kalusto ja panttivankinaan miljonäärin oikutteleva tytär.Asfaltti kipinöi pitkin kahdeksankaistaista moottoritietä, katkoviiva kiitää ja punainen BMW jättää pölyä jälkeensä. Suuri takaa-ajo amerikkalaiseen tyyliin on alkanut ...
    Uskomattoman hurjaa menoa ja sietämättömän naurattavaa sekoilua !
    Charlie Sheen on Jack Hammond mukanaan sensuelli Kristy Swanson (Buffy - Vampyyrintappaja) kaikkien aikojen mielipuolisimmassa takaa-ajoelokuvassa.
     
  9. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Tästä pätkästä löytyy myös sekalaista kalustoa, kuvattu ainakin Lissabonissa, Nykissä ja Italiassa, saattaa olla muitakin kuvausmaita.

    Kostajan menneisyys (1972)
    [​IMG]
    Menneisyys vaatii uhrinsa-
    murhaaja tietää kenet hän tahtoo...

    Pieni poika näkee kuinka hänen isänsä tapetaan. Äiti tietää keitä murhaajat ovat, mutta ei kerro poliisille. Sen sijaan hän opettaa pojalleen mitä viha on ja vannottaa hänet kostamaan isänsä puolesta.
    Ja poika kostaa. Murhaaja toisensa jälkeen saa surmansa Ray Castorin luodeista. Mutta Al Freddyyn, rikkaaseen viininviljelijään hän ei osu. Päästäkseen häneen käsiksi Ray kidnappaa Al Freddyn Ranskassa opiskelevan tyttären. Ainoastaan rakkaus saattaa estää Raytä toteuttamasta suunnitelmiaan.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Un Verano para matar

    8)
     
  10. 66monaco

    66monaco Gearhead

  11. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    VHS-hyllystä löytyy vielä; tämähän oikeasti onkin nimeään myöten jenkkiautoleffa.


    [​IMG]

    Palkkionmetsästäjä Tommy Nowak törmää tyttöön nimeltä Lou Ann McGuinn, joka pakenee konnamaista entistä aviomiestään pieni vauva mukanaan. Pakomatka tapahtuu 1959-mallisella vaaleanpunaisella Cadillacilla, joka on tupattu täyteen aviomiehen kavereiden väärentämiä rahoja. Konnat lähtevät takaa-ajoon saadakseen rahansa takaisin.
     
  12. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Clintti löytyy myös omasta hyllystä.. 8)

    Sitten nuorisoelokuva The Pom Pom Girls (1976)

    Vauhtijengi (1976)
    [​IMG]
    Uskomattoman hauska ja vauhdikas filmi amerikkalaisista koulunuorista. rosedale ja Hardin, kaksi keskenään kilpailevaa koulua kohtaavat rajussa amerikkalaisessa jalkapallo-ottelussa. Latautuminen otteluun alkaa jo päiviä ennen, tarkoituksena voittaa ottelu jo ennenkuin se on pelattu. Rähinät eivät ole ainoastaan koulujen välisiä. Myös kouluissa tapellaan, mutta silloin ei ole kyse jalkapallosta, vaan tytöistä. Ole mukana Rosendalen nuorten kaikenlaisissa konnuuksissa mm.Hardingsin harjoituksien häirintä varastetulla paloautolla. Todella mukava elokuva, josta katsoja tulee iloiseksi!

    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Traileri

    8)
     
  13. WSE

    WSE 1st gear

  14. ktech

    ktech 3rd gear

    filmtownin hyllystä tarttui mukaan tommonen tuoreehko leffa jossa 70-luvun alun chevelle hyvin näkyvästi mukana:

    http://www.youtube.com/watch?v=LYHl_xe0pas

    elokuvana ihan katsottava ja pisteet myös siitä että chevellejä ei rikottu.
     
  15. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ei ole tullut tätä mielenkiintoista ketjua seurattuakaan. Nyt muutaman sivun kattelin ja huomasin, et multa löytyy monia noista vhs-kasetteina. :)

    Itellä n. 700 alkuperäistä vhs-kasettia.

    Ite tykään vanhemmista leffoista osaksi juuri autojen takia.
     
  16. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Tännekin pitkästä aikaa jotain. 8)

    Seuraavaksi esittelyssä yksi harvoista lowrider-pätkistä.
    Heartbreaker - katujen valtias (1983)
    [​IMG]
    Nopeat, huippuunsa viritetyt autot ovat Beton koko elämä. Hän on 25-vuotia, asuu Los Angelesissa ja johtaa "The Golden Knights" nimistä autoklubia. Beto on myös komea kaveri, joka saa tyttöjen päät pyörälle. Mutta, kun Beto tapaa kaupunkiin juuri muuttaneen upean Kimin, joutuu hän huomaamaan, että hänen viehätysvoimansa ei lainkaan tehoa Kimiin.
    Hector, eräs Beton kilpailijoista, on myös kiinnostunut Kimistä. Pilatakseen Beton mahdollisuudet Hector tuhoaa "The Golden Knighteille" kuuluvan auton ja saa tekonsa näyttämään siltä, että kilpaileva klubi "Viikingit" on teon takana. Tästä alkaa dramaattinen tapahtumaketju, joka huipentuu keskellä suurta autokilpailua.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Traileri

    8)
     
  17. bathory

    bathory Gearhead

    Vituttaa vaan, että topikissa mainituista leffoista suurinta osaa ei ole suomessa julkaistu DVD:llä(jos jenkeissäkään?) ja noiden VHS:ien rahallinen arvo on aika suuri VHS-tyyppien keskuudessa.
     
  18. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Siinä on yksi syy miksi näitä tulee keräiltyä, mutta kyllä noita aika paljon DVD:ltä löytyy. Ja kyllä, osa kaseteista on varsin arvokkaita.
    Tällä hetkellä muuten on huuto.netissä muutama hyvä autopätkä kasettiosastolla, kannattaa käydä vilkaisemassa.. 8)

    Sitten NASCARia Burtin tyyliin.
    Paalupaikka Stroker (1983)
    [​IMG]
    Burt Reynolds näyttää jälleen kerran koomikonlahjansa! Tällä kertaa nasta laudassa läpi koko leffan!
    Burt Reynolds esittää pääosaa rallikuski Stroker Acea. Hänen mottonsa on, että paina aina kaasua, varsinkin mutkissa ja kuole nuorena. Viimeksi mainittu on ainoa, missä hän on epäonnistunut! Hyväntahtoisella Strokerilla on jatkuvia vaikeuksia taloutensa kanssa. Saadakseen rahaa autoon, renkaisiin ja bensiiniin - elinehtoja Strokerin kaltaiselle kilpa-ajajalle - hän allekirjoittaa mainossopimuksen grillattuja kananpoikia myyvän yrityksen kanssa! Tästä epätoivoisesta ja kohtalokkaasta päätöksestä kovanaama Stroker saa kärsiä sekä yleisön että ajajien suureksi riemuksi! Hal Needham, joka on ohjannut elokuvan Paalupaikka Stroker on kokenut veteraani, kun kyseessä ovat autokilpailut sekä elokuvassa että todellisuudessa. Hän on tehnyt kaikki suuret autoelokuvamenestykset kuten Konna ja Koukku sekä Kanuunakuularalli I ja II.


    IMCDb
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Traileri

    8)
     
  19. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Huutonetistä löytyy kyllä välillä helmiä, esim. viikko sitten huusin California Kid vhs:n 11€:lla itselleni. Pitäs vaan jaksaa jatkuvasti selata ja etsiä, varmaan 9 helmeä 10:stä menee ohi...
     
  20. kautsi

    kautsi 3rd gear

Kerro tästä muillekin!