Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ehkei se nyt ihan noinkaan mee. Jenkeissähän on käytössä tollanen "kerrasta poikki" systeemi jossain paikoissa käytössä, mut ei sekään kyllä kovin hyödyllistä ole kenenkään kannalta. En tie, se on aina niin helppoo arvostella toisten tekemisiä ja motiiveja. Mut tottakai pitääis olla keino tollasia selviä vaarallisia tapauksia estää, ettei aina tarvis uuden vainajan kautta tota asemaa hakee. Mut mitään automaattia tuskin on järkevää laatia, ja systeemi millä tollasesta "tallessapidosta" päätettäis pitäis olla aika aukoton ja sillälailla oikeudenmukainen et se olis tasapuolinen eikä mielivallan mahdollisuutta olis.
     
  2. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Kuinka niin ei mene?

    Mikä on sinusta sopiva määrä uusittuja väkivaltarikoksia? Minun mielestäni kyllä tuntuisi jotenkin sopivalta ja oikeudenmukaiselta että jos nyt on vaikka törkeästä pahoinpitelystä/taposta/murhasta istahtanut ja sitten pois päästyään rikoksen uusii pistää kaveri lopullisesti pois pelistä?

    Onko sinulla muuten lähipiirissä tai itselläsi omakohtaista kokemusta rikoksenuusijan naurettavista rangaistuksista Suomessa? Yleensä jos on niin saattaa mielipiteet noiden paskiaisten "ymmärtämisestä" muuttua.
     
  3. Hai

    Hai Double Gearhead

    Halpa tai kallis, mutta jotenkin JJ:n veneily (2v4kk) tuntuu taas kovalta.
    Lopputulos kun on sama (henki poissa).
    Tahallisuus ja suunnitelmallisuus eri asteella ja uhrin lopputulokseen vaikuttamis mahikset aika erit.
     
  4. JesseX

    JesseX 1st gear

    Tää on aika monipiippuinen juttu. Itse kannatan kuoleman tuomiota tapauksissa, joissa asiasta tehden lähdetty toiselta henkeä viemään.
    Taposta OIKEA elinkautinen.

    Mutta entäs sitten kun olet tapaturmallisesti aiheuttanut toisen kuoleman?

    Suomen oikeuslaitoksen harkintakykyä ollaan lukemattomia kertoja päivitelty ja kirottu.

    Voiko Suomen oikeuslaitokselle antaa valtaa tälläisiin päätöksiin sen tekemien päätösten valossa?
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Tapaturmaisesti aiheutettu kuolemahan on kuolemantuottamus, jossa rangaistusasteikko on hyvinkin laaja. Pistoolilla tai revolverilla tehty hengen riisto pitäisi mielestäni aina olla murha tapahtuu se ihan missä olosuhteissa tahansa ja noiden hekirikosten rangaistusasteikkoa tulisi laajentaa niin, että elinkautinen olisi oikeasti vähintään 20 vuotta.
     
  6. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Miettikääpä millaisen tilin nämä asianajajat tekee. valtio maksaa ja fyrkka virtaa. "Joo valitetaan vaan..."
    Minusta kun rikollinen tuomitaan kolmannen kerran pitäisi lopetaa tämä valtion kustantama tulonsiirto. Mutta AY-väki eli asianajaja liitto alkaa ruikuttamaan oikeusvaltiosta.. :wink:
     
  7. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    McDonalds eli ts. U.S.A on syyllinen. Mikäli kyseistä pikaruokalaa ei olisi ollut niin ampumistapauksia ei olisi voinut tapahtua sen autokaistalla :odroll: Roskarauoka tappaa.
     
  8. nakke

    nakke 3rd gear

    Eli mikäli maailmassa vielä jotain oikeudenmukaisuutta on, niin tuo kiiltonahkakenkien kestokuluttaja vetää vielä jonain kauniina päivänä bigmäcin väärään kurkkuun... Voin ihan henkilökohtaisesti tunkea sen sinne.
     
  9. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    oikeus ja kohtuus olisi että kun henkirikoksenuusija joutuu oikeuden eteen niin edellisen tapauksen puolustusasianajaja joutuu maksamaan uuden oikeudenkäynnin omasta pussistaan jos on saanu elinkautisen kumottua. poikkeuksena jos tekijä on ehtinyt istua 20vuotta.
     
  10. fmila

    fmila Gearhead


    Ihan samaa mieltä. Täähän on ihan "harkittu" murha. Manne haki pyssyn tojotansa hanskalokerosta, kun oli jäänyt "hopeelle" aloittamassaan väittelyssä. Teki siinä kolme murhaa (pitäis olla 3 x 20 vuotta) ja uhkaili viellä muitakin (siitä pari-kolme vuotta lisää), samoin yritti vaikeuttaa viranomaisen toimintaa tuohoamalla todisteita (kusi käsilleen maijan kyydissä, pari vuotta lisää) ja samalla sotki maijan konttia, eli tärveli Valtion omaisuutta (6 kk lisää) ja sit henkirikokset tulisi istua "päivästä päivään", ainakin uusioiden. Mitäs siitä tuli +66 vuotta??? (ehkä istuu kymmenen??) Oikeesti laskevat sitäkin aikaisemmin pois, kun ei oo Valtiolla rahaa pitää vankeja pidempää ja "parantuneet" ansaitsee uuden mahdollisuuden (...seuraavaksi... kuka???)
     
  11. slitre

    slitre 1st gear

    Ukko pitåis laittaa saunan taakse...tulis halvemmaks

    Tai mitä jos ulkoistetaan ryssiin koko vankeinhoitolaitos...
     
  12. Substitute

    Substitute Gearhead

    Tämä on hyvä pohdinnan aihe. Jos on korvien välissä vikaa, niin onko sen aikaansaama kuolema tuomittavampaa kuin se että siellä korvienvälissä on alkoholia?
    Toinen otti aseen mukaan kioskireissulle ja lähti sen voimalla machoilemaan, toinen veti pään täyteen viinaa ja lähti muskeliveneellä machoilemaan. Molemmissa sama lopputulos.
     
  13. mk76

    mk76 3rd gear

    mun mielestä järvilehdon ja tälläistä murhaa ei voi verrata mitenkää. kyllä mun mielipide on jos vapaaehtoisesti menee ratti tai ruorijuopon kyyttiin niin on menettäny oikeutensa.
     
  14. repecab

    repecab 1st gear

    Halvin ratkaisu olisi näin selvässä tapauksessa paras, ysimillisen panos ei paljon maksa eikä tule rikoksen uusijoita.
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei kun ALKOholiliike. Tokkopa tämäkään ois selvin päin kinastellessa mennyt ampumiseksi. Tai JJ:n vene kivikkoon.
     
  16. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Aivan samaa mieltä!

    Otetaan vaikka tapaus jossa viisi bandidosin jäsentä yöllä valitsee satunnaisen talon ja hyökkää kranaatein ja konekiväärein kiivaasti tulittaen 85 vuotiaan mummon makuukammariin. Satoja luoteja menee ohi ja osuu seiniin, vaikka tähtäsivätkin mummoa suoraan päähän. Mutta niin ihme kuitenkin tapahtuu ja mummo juuri ja juuri ehtii paksun piirongin taakse josta onnistuu tappamaan vaarivainaan pistoolilla yhden tunkeutujista ja muu bandidosjengi pakenee talosta.

    MUMMOLLE SIIS ANNETTAVA VÄHINTÄÄN 20 VUOTTA! Kyllä on taas älyä liikkeellä...
     
  17. Substitute

    Substitute Gearhead

    Uhrin kannalta kyllä näinkin, mutta tekijän vastuuta pohdittaessa on hyvä kysymys että tekeekä teon sen takia että on korvien välissä vikaa vai tekeekö teon sen takia että ei välitä säännöistä ja ottaa tietoisen riskin. Molemmissa pitää olla kova vastuu rikoksesta mun mielestä ja sen korvienvälivammaisen päästäminen ihmisten ilmoille rangaistuksen jälkeen pitäisi olla sitten hyvin tiukan harkinnan paikka.
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Toi itänaapurilta vanmkilapalveluiden ostaminen on ollut ennenkin esillä, uskoisin sen olevan halvempaa ja enemmän rangaistuksen omaista kuin kotimaisten "lomahotellien" ylläpito.
     
  19. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    kaikki väkivaltarikokset joista yli 5v tuomiot suoraan siperiaan, eikä kysytä perään...
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Niin, eikös murhan ja tapon ero ole lähinnä siinä, että murha on harkittu. Jos verrataan kahta surmatapaa toisiinsa. Toisessa käytettiin pistoolia ja toisessa jalkoihin valettuja betonipainoja ja kettinkiä, niin kumpi oli harkitumpi? :lol:
     

Kerro tästä muillekin!