Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Saakohan alkoholitonta olutta tuoda? Otin kokeeksi yhden pullon ja sitä voisi juoda lisääkin.
     
  2. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Palkkasoturi.. :poff:
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikai sitä mikään kiellä? Kunhan tyhmimmällekkin tullimiehelle selviää alkoholittomuus.
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tänään Niiralassa jaettiin sakkoja.

    Lyötiin leima ja kellonaika paperin ylänurkkaan, väh 2h piti viipyä.
     
  5. aureake

    aureake 1st gear

  6. Destroyers

    Destroyers 1st gear

    Juu, näin toimii ryssäntulli niiralassa. Kuulemma 5000 ruplettia on tulluna sakkova jos on vain pyörähtänä tankilla.

    Pitäs alkaa virallisesti ens kuun alusta, mutta ryssät on jo täpinöissään jakanu sakkoja. Ja minkäänlaisia lankketteja en nähny tullissa ks. asiasta, kanssa tankkaajilta kuulin notta kannattaa mennä kahveelle ihan rauhassa.

    Melkosen mielivaltasta touhua, kun ei edes informoida vaan ruvetaan heti sakottamaan. Nooh ryssät on ryssiä :rotfl:
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Onko tämä käytäntö nyt tulossa vain Niiralaan vai kaikille ylityspaikoille??
     
  8. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Vielä jotkut idiootit ehdottaa viisumi vapautta.Ei muuta kun samaa kusetusta myös Suomen tullissa,antakaa ryssän odottaa ja jos valittaa niin jonon hännille.Koko raja joutas mielestäni panna kiinni.Pysykööt vaan siellä ihanassa maassaan.
     
  9. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Joku isojekyli tarvitsee selvästi uuden auton tai kesämökin. Vartiuksessa sakoteltu viikko sitten samasta syystä, siellä tosin sakko vain 2000 ruplaa, minne siis katoaa tuo 3000 ruplaa jos Värtsilässä sakon suuruus on 5000?

    Viisumivapaus ja varsinkin yksipuolinen, jollaisena sitä nyt esitetään on sulaa hulluutta. Esityshän on, että venäläisten pitää päästä suomeen ilman viisumia, suomalaiset tarvitsevat edelleen viisumin venäjälle pääsyyn. En oikein ymmärrä tämän logiikan syvintä tarkoitusta. Nykyinen käytäntö toimii aivan hyvin, ja viisumin nykyhinnat niin suomalaisille ja varsinkin venäläisille ovat kohtuulliset ja eivät siis ole matkustamisen rajoittavin tekijä.

    Herrat puhuu kuinka paljon tulisi lisää kauppaa jos venäläisiä kävisi täällä enemmän. No niin, mietitäänpä hieman. Olisiko sittenkin järkevämpää laskea sen viisumin hintaa, jolloin säilyy edelleen kontrolli ketkä tänne on tulossa tai poistaa ainakin osittain tämä tax-free myynti. En nimittäin ymmärrä miksi sama tuote josta suomalainen maksaa täyden hinnan saa venäläinen tuntuvasti edullisemmin. Tuotteen arvo on kuitenkin sama molemmille, se mikä sen todellinen arvo on ostajalle poikkeaakin sitten tuntuvasti. Tällä on selitettävissä se, miksi russkit käyvät kalleimmat merkkitavarat hakemassa helsingin liikkeistä. Helsingin ja Pietarin hinnat näissä mestoissa on samat, mutta verokäytännön vuoksi nettohinta suomessa halvempi kun verot palautetaan rajalla takaisin maksajalleen. Onko siis kovin paljon järkeä?

    Eihän suomalainenkaan saa venäjälle maksettuja veroja pois tullissa vaikka kuinka olisi ostellut ladan kampiakseleita 1200L kopeikkaan. Luulisi, että vuoroin sitä vieraissa käydään mutta ilmeisesti sitten ei.

    Viisumia uusiessani, repivät vanhasta passista vanhan viisumin irti. On kuulemma tulossa kädenojennus venäjältä, että jatkossa myönnetään suomalaisille jopa kahden vuoden viisumi. Aivan joo, ihan liian hyvää ollakseen totta. Viisumin kestoaika voi olla vaikka viisi (5) vuotta, mutta jos siihen on kirjattu päivät paljonko sillä saat venäjällä viettää (nykyisin vuoden viisumilla 90päivää) on paperi ihan yhtä hyödyllinen kuin nännit nunnalle.

    Meneekö siis ihan oikein. Venäläisille viisumivapaus suomeen, suomalaisille kahden vuoden viisumi, joka ei kuitenkaan oikeuta yhtään pitempään oleskeluun kuin nykyinen vuoden viisumi?
     
  10. karra

    karra Double Gearhead

    Muutama vuosi sitten kun se oli halpaa niin toin sitä, baltika nollaa siis. Nyt se taitaa olla kalliimpaa kun kolmonen. Tullin sivuilla on ohje tuollaisen tuomisesta, tai oli ainakin...eli totta helvetissä saa tuoda :lol: . Kannattaa hakea natsisiwasta eli liidelistä; hyvän makuista on :D .

    Sain neljän vuoden viisumin kun viittä ei saa syystä että Suomen passi ei olu 5,5 vuotta voimassa :mad: .
     
  11. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Paljon siinä neljän vuoden viisumissa on päiviä käytettävissä?
     
  12. outroadrebels

    outroadrebels Gearhead

    Onko ollu merkitystä onko kulttuuri tai busines viisumi sakotuksen suhteen?
     
  13. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Vaikuttaa siltä että on taas kulttuuriviisumista kyse. Jollekin oli sanottu että kulttuuriin ei ehdi tutustua 15 minuutissa...
    En nähnyt ketään sakotettavan, mutta touhu oli kyllä ennätyshidasta, 6 tuntia koko reissuun, kun joskus on päästy alle 3 tuntiin (sisältää 150km ajoa).
    Melkein puoli tuntia meni jo siitä "aikaleimasta" siihen että pääsi katoksesta pois. Kellonajan laittoivat autolappuun, ja vissiin vakuutusnumeron.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mikäs toi 90pvää on? Meinaako öitä/jatkuvaa oleskelua? Mulla viime passissa oli yli sata leimaa.

    2h toisaalta hyvä kun rajottaa kiireisten ja kiukkusten kävijöitten intoa, mutta hyvästi nopeat iltakeikat?
     
  15. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Eipä ollut jonoa poispäin tänään yhtään vaikka kello oli jo 17. Jospa kaikki odottavat sen 2h ajan täyttymistä ja jonotus loppuu. Olin kaverin kyydissä mutta ei uskallettu yhtään sekuntia etuajassa puomille...
    Sitkeä huhu kiersi että ei koske bisnesviisumia mutta silti ei pidä leikkiä.
    Kiitokset 10 kertaa päivässä käyneille tästä :mad: :mad:
     
  16. 3191699

    3191699 1st gear

    Ei tullu sakkoa ainakaan Niiralassa. Aamulla seiskalta lähin kotoa ja vähän yli yhdeksän olin jo takas kotona tankki täynnä (65km rajalle). Mikämikä maassa olin vain tankkauksen verran, eli maks 15 min. Jonoa ei ollu, eikä tälläkertaa keksineet mitään muutakaan "ylimääräistä" ajankulua.
     
  17. fisu

    fisu Gearhead

    Eikä Imatralla, merkkasivat kyllä kellonajan muttei mitn reaktiota aiheuttanu palatessa 20min päästä, mennessä oli jtn gatesin kostoa heitin kompuuttereissa kun sai 2h jonotella ja ajattivat meiät russkikaistalle tarhaan mut niinvain siitäkin selvittiin ja taas o tankki täys 92:sta 8)
    http://www.uutisvuoksi.fi/Online/2012/0 ... 3203936/16
     
  18. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    K.arjalaisessa oli tiistaina että tullin päällikön Irina Kazantsevan mukaan ei ole mitään minimiaikarajaa Venäjällä oleskelulle.
    Viime torstaina ainakin yksi 3000 sakko oli pasahtanut kaljasta ja stupankista, eli kaiketi kätkemisestä kyse.
     
  19. Sikalintta

    Sikalintta 3rd gear

    Just takas tultuna suomeen. Mennessä kellon aika paperiin, tullessa kans, eikä mitään merkitystä tuntunu olevan. Oltii rajan takaa ~1.5 tuntii. Bisness viisumilla Niiralassa.
     
  20. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    oon huomannu että ne kiinnostuneesti kattelevat noita leimoja passista, mennessä, tarkkaileekohan ne kuinka usein siellä käy? toi kellonaika laitettiin mullakin viimeksi loppukuusta.

    mahtaa tulla kalliit saunakaljat, ite olen 1-2 tölkkiä yleensä etupenkille heittänyt, mutta se ei ilmeisesti ole kätkemistä? jos siitä pari tonnia sakkoa saa, ei taida raattia juodakkaan niitä sitten kun suuremman juhlan sattuessa... :lol:
     

Kerro tästä muillekin!