Kompura, mitä ominaisuuksia...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Deltapete, 17.1.2012.

  1. transport01

    transport01 3rd gear

    Pianeet suoraan säiliöstä paksulla letkulla, niin aukeaa, jos mopossa riittää potkua ja säiliössä paineita. Mulla oli tuollainen pikkukompura ja ihan helposti sillä pulttimopoa käytti. 24l Säiliö riitti siihen muutamaan sekuntiin pultin avauksessa. Tolla 100 litrasella säilöllä kompura käy kerran tai kaksi renkaanvaihdon aikana (=4 rengasta 5 pulttia/rengas)
     
  2. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Jep, viritetään si paineet suoraan pytystä, tais pytyn päässä olla jo tulppa jengoilla mihin liittimen saa tökättyä.. Letku on paksu 5m jo valmiiks, autto vähän.
    Ja mopo on semmonen n.30e sarja mitä kaikki halpahallit myy eri nimillä.
     
  3. transport01

    transport01 3rd gear

    Nuo pikkukompuroiden paineenalentimet saattaa tiputtaa paineita paljonkin alle säädetyn, jos virtaus iso, sen takia mieluummin säliöstä. Jos tuo ei auta, niin sitten on mopossa vika. Ainakin mun bilteman "hiukan parempi" pulttimopo on kestänyt ajaa 10 baria-letkuhäviöt. Ja toinen tuollainen halppisvehje pikkukompurasta säiliöstä suoraan 8 bar. Letkujen jälkeen ollaan helposti tavoitellussa 6,5 bar paineissa, eli ei sitä niin kauheasti rääkätä tuolla suoraan säiliöstä ajolla.
     
  4. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

  5. Kine

    Kine 3rd gear

    En tiedä mitään niin rasittavaa laitetta kuin tuommoinen 24l pikkukompura. Ääntä siitä tulee paljon enemmän kuin ilmaa, pyörät on naurettavat, vetokahva liian lyhyt ym.. Enpä oo mokomaa säälinytkään, päinvastoin. Nytkin se on ollut ulkona tallista viikon pari kun en kestä kuunnella sitä mökää. Ikävä kyllä se ei ole vielä ymmärtänyt kuitenkaan hajota lopullisesti. Ei vaan nosta painetta enää katkaisurajalle, joten saattaa huutaa hyvinkin puoli tuntia pihalla ennen kuin käyn pysäyttämässä.

    Kunhan tuo kyrvähtää, on pakko laittaa atlas copco kuntoon ja toivoa että nallit kestää taulussa.

    Suosittelen autotallikäyttöön ehdottomasti jotain vanhaa käytettyä valurautamöykkyä (AC, SIP, Stenhöj ym..), jos ei ole tarvista siirrellä mihinkään. Joku 5,5kW moottorilla oleva pitäis lähteä vielä 16A-tapeilla. Öljytasoa kun vähän vahtii ja joskus jopa vaihtaa ne liemet, niin se lutkutin jaksaa tehdä ilmaa vielä kun keskivertoharrastaja kasvaa koiranputkea. Ja niitä saa vieläpä aika halvalla. Ei kylläkään rautakaupoista.

    Ja kannattaa vähän satsata ja värkätä pi-linja sinne talliin. Tai sitten hyvä letkukela kompuran tykö. Ne lattialla pyörivät letkut ja johdot on kans syvältä, vaarallisiakin. Ja paikalliskompuralle näppärä tekee eristetyn kopin, jos/kun se metakka rupee tympimään.

    Jos tarvista naulata tai muuta pientä, niin sitten tuollaisen pienen voi hankkia _lisäksi_. Ykköskoneeksi autotalliin semmoisesta ei ole.
     
  6. JesseX

    JesseX 1st gear

    Mulla on tosiaan kompura tossa pihalla eristämättömässä kopissa. Ei jaksa lähtä käyntiin enään kun mennään paristakympistä ylemmäs mutta ei talliakaan sillon viitti lämmittää.

    On paaaljon miellyttävämpi tehä remonttia kun kuulee radiotakin. 8)

    Niin ja kompurasta; wanha noin 200l säiliö, jonka päällä 4 kilowatin moottori ja lohko. Makso huikeat 200€ ja hyvin piisaa tuotto hiekkapuhallukseen (ei edes käy kokoajan) tommosella mätänetin parinkytälitran kannulla.

    Suosittelen tottatosiaan katteleen käytettyjä ennenkuin ostaa sen kiinanihmeen.
     
  7. WSE

    WSE 1st gear

    Kunnon pulttikone toimii oikeastaan lähes millä tahansa kompuralla mutta ei tietysti kovin urakkaa pysty tekemään jos ei kompurassa ole paukkuja.
    Nuo halpiskoneet sen sijaan vain syö ilmaa tekemättä juuri mitään.
    Pari kunnon konetta:
    http://www.elekma.com/index.php?main_pa ... cts_id=962
    http://tuotteet.etra.fi/main.html?nodeU ... 839&path=1
    Meillä on molemmat nyt pajalla ja suuria eroja ei ole, paitsi hinnassa. Nyt pyörii koko paja tilapäisesti satasen pikkukompuralla kun isompi hajosi eikä pultinväännössä ole ongelmia, rengaskoneen palteenirroitin toimii kyllä aika rauhallisesti...
    Kannattaa hankkia tuo scorpio, pesee wurthin koneenkin mennen tullen. Hinta/tehosuhde varmaan paras.
     

Kerro tästä muillekin!