pesuaineläiskät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja V202039, 31.3.2012.

  1. V202039

    V202039 Gearhead

    Millä saisi (tuntemattoman) pesuaineen jättämät läiskät ja "peilaus" pois laseista. Auto puleerattiin ja maalipinnasta tuli hyvä, samanlaiset läiskät lähti 100%. Onko ainoa keino hioa lasitkin. jos niin millä?. Tuulilasissa pyyhinten alueella ei läikkiä ole joten hinta varmasti tepsisi.
    Erilaisia pesuaineita on jo kokeiltu tuloksetta.
     
  2. saresks

    saresks Gearhead

    Olikohan etikka se ihmeaine mutta varmista vielä jostain...?
     
  3. arrakis II

    arrakis II 3rd gear

    Ihan kaikkia litkuja ja tököttejä kokeilin omaan. Siitä lähti ainoastaan keraamisen liesitason puhdistamiseen tarkoitetulla aineella. Silläkin sai hinkata tosissaan. Laseista tuli kyllä kristallinkirkkaat.
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Ootko varma, että ovat pesuaineläiskiä. Jos semmoisia jää, niin lisää huuhtelua, se tepsii pesuaineisiin. Jos tarkoitat vapaasta kuivumisesta muodostuvia valkeita läiskiä, niin niissä on kysymys kalkista, jota vedessä aina on enempi tai vähempi. Siihen paras ennalta ehkäisy on säämiskällä kuivaaminen, jolloin kalkki lähtee säämiskään veden mukana.
     
  5. arrakis II

    arrakis II 3rd gear

    Jep, unohtui viestiin laittaa, että suurimmalla todennäköisyydellä olivat kalkkijäämiä omassa pirssissä. Tosin keraamisenliesitasonpuhdistusaineella lähtevät pesuainejäämätkin, se on varma.

    Eikä kuivata autoa säämiskällä, vaan mikrokuituliinalla, paitsi jos jostain syystä haluaa ylimääräisiä naarmuja maalipintaan/laseihin. :wink:
     
  6. vip68

    vip68 1st gear

  7. tabs

    tabs Gearhead

    Rajamäen väkiviina etikka, käytä raakana.
    Anna vaikuttaa pari minuuttia, huuhtele runsaalla vedellä.
    Toimii.
     
  8. arrakis II

    arrakis II 3rd gear

  9. Putte

    Putte 1st gear

    Ei se säämiskä itsessään mitään naarmuta sen kummoisemmin kuin mikroliinakaan. Eri juttu on tietysti, jos sitä säämiskää ei pidä puhtaana, niin silloinhan siihen tarttuu hiekkaa ynnä muuta sontaa, mutta niin se tarttuu mikroliinaankin.
     
  10. arrakis II

    arrakis II 3rd gear

    Ei sun tarvi mulle näitä juttuja "luennoida". :wink:

    Jos nyt näitä kahta lähdetään vertaamaan, niin testaa itse, kumpi naarmuttaa, kumpi ei. Kyllä mikrokuituliina on aivan eri maalipinnalle, kuin säämiskä. Esim. liukuvuus pinnalla on hieman eri luokkaa mikrokuituliinalla, kuin säämiskällä. Kunnon mikrokuituliina voi jopa antaa anteeksi muutaman ei toivotun -partikkelin, mutta säämiskä ei yhtään, samantien naarmut pinnassa. Mikrokuituliinassa nämä likapartikkelit kulkeutuvat liinan karvojen alaosaan, eivätkä näin naarmuta pintaa. Ja tarkoitan nimenomaan laadukkaita, pitkäkuituisia liinoja.
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Olen molempia käyttänyt, eikä yksikään mikrokuituliina ole vielä osoittautunut hyvän säämiskän veroiseksi kuivauksessa ja hyvästä säämiskästä puhuttaessa puhutaan oikeasta lampaannahkasäämiskästä, ei mistään keino kamasta, mitä tarvikeliikkeet muun uassa myy.
     
  12. arrakis II

    arrakis II 3rd gear

    Selkeästi, et ole saanut vielä käsiisi kunnon mikrokuituliinaa. Tilaa vaikka täältä yksi kokeeksi:

    http://www.shinearama.co.uk/search.php?fcat=11
     
  13. konty

    konty 3rd gear

    kalkistakos ne valkeet läiskät tulee autoon kuivuessa? Itellä on musta auto ja kyllä on hurjan näkönen jos ei liinalla hankaa pesun jälkeen
     
  14. arrakis II

    arrakis II 3rd gear

    Kyllä ne sitä on.
     
  15. Putte

    Putte 1st gear

    Näissähän on varmaan myös paljon tottumus ja makuasioita. Se on kyllä myönnettävä, että mikrokuituliina on paras apu ikkunoiden sisäpuoliseen pesuun sitten sanomalehtipaperin. Samoin se toimii se toimii hyvin sisäputseissa kojelautojen ynnä muiden "kovien" materiaalien pyyhimisessä.
     
  16. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ostin poverin swapista semmosen ihmesienen; jonkinlainen patentti siinä on, kun kuivaa aika hyvin kiiltävät pinnat pesun jäljiltä. Ei sekään täydellinen ole, mutta aika hyvä. Jotkut vetelee semmosilla kumilastoilla jotka on kans auton kuivaamista varten
     
  17. SamiL

    SamiL Gearhead

    Etikka-vesiseoksella meillä putsataan kalkkijäämät kuppilan lasipannuista. Porakaivovedestä tulee kalkkia aika lailla. Kyllä lähtee, kun antaa jonkin aikaa vaikuttaa.
     

Kerro tästä muillekin!