Siipiautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cruiserproject, 8.4.2012.

  1. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Keillä kaikilla on viiskytluvun loppupuolen tai kuuskytluvun alkupuolen siipiautoja ja minkälaisia siipipelejä teiltä löytyy? Kuvat olis kivoja kans! 8)

    Itsellä on seuraavat autot:

    1992 Opel Corsa (Peltoauto)
    1978 Chevrolet Caprice Classic (Käyttöauto)
    1980 Dodge Aspen Special Edition (Varikolla. Caprice menee tyttöystävälle ja Aspeni omaksi käyttöautoksi, kun valmistuu)

    Kesän aikana tulee ostettua 1995 Saab 900. Luotettava peli halvalla tutulta. Tästä tulee manuaalivaihteinen harjoitteluauto (ei itselle :rotfl: ) ja ehkä talvikäyttis. Saa nähdä raaskiiko Capricella vedellä talvella. Tosin ajettavaksi ne on tarkoitettu. Toisaalta Vituttaa tiesuola... Ja onhan tuo Saab kaksilla renkailla ja maksaa satkun kaksi eli ei tarvitsisi Capriceen ostaa vanteita ja talvirenkaita. Saa nähdä... :odroll:

    Mutta asiaan! :D

    Olen aina halunnut 1958 Plymouth Furya tai 1959 Buick Electraa, Cadillac de Villeä tai Ford Galaxieta. Sellainen on kai hankintalistalla seuraavana (menee kyllä muutama vuosi ennenkuin sellaisen realistisesti voisi ostaa :lol: ). Tarkoitus oli ostaa ennen sitä Silverado ja/tai Blazer talviautoksi, mutta mieli tekisi kunnon siipipeliä ennenkuin niistä tulee vieläkin uhanalaisempi laji ja ajella vaikka noilla muilla talvisin. Haluaisin jotain massiivista, vanhaa, tehokasta ja kiiltävää, sekä hienosti muotoiltua kesäkäyttikseksi.

    Onko kenelläkään siis vastaavia autoja ja minkälaisia kokemuksia. Kertokaa ihan mitä vaan autoistanne meikäpoika jaksaa kyllä kuunnella! Tarinaa ja kuvaa kehiin!

    8) :pinup:

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Täälä työstetään -61 4d Fyryä. . . :(
     
  3. rakkari

    rakkari 3rd gear

    no mul on tos pihalla -59 buikki electra 225 4dht ens viikolla tarttis mennä rekisteröimään ja kilvittämään, uustuonti viime keväältä, menneenä talvena pistin tekniikan kuntoon ym jarrut ja muut perus asiat ... mitä nyt tullin tarroilla ajelin niin tuntuu ainaskin löylyä olevan melko mukavasti tos isos naulapääs, ei tartte kovin kauan lappulattias ajaa ku 2markkaa on taulus.. 8)
     
  4. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

  5. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Ei kellään olis heittää kuvia kojelaudasta ja ratista, sekä konehuoneesta? Ja miltä nuo autot tuntuvat ajaa? Onkos kellään mitään hienoja tarinoita kerrottavana tai tietoa autojen historiasta?

    Mulle tuo Aspen tuntu aikoinaan jäätävän kokoselta autolta. Sitten Caprice tuntu valtavalta. 5,7-5,85 metrinen oikea maantielaiva olisi kiva peli kesäksi. Onkos nuo autot minkälaisessa käytössä tai minkälaiseen käyttöön tulossa? Itse haluaisin tuollaisen ihan käyttöautoksi ainakin touko-syyskuulle. Talveksi joku muu peli sitten.

    Aspenia oli meikäläisen ensimmäinen Amerikanrauta ja kun näin sen siellä navetassa, mistä kävin hakemassa niin tiesin heti, että toi on mun. Kyllä oli itsellä ja tyttöystävällä vaan hymy niin herkässä silloin. Capricen kanssa sama juttu kun löi vähän pedaalia pohjaan ja perä lähti heittämään niin ei siinä voinut muuta kun nauraa mielipuolisesti! :rotfl: 8) Eniten tykkään kyllä hiljaa arvokkaasti lipuen kulkea noilla. Itselleni ne ovat enemmän cruising autoja kun kuminpoltto tai kiihdytysautoja. :p

    Aspenissa ja Capricessa on sama ummehtunut ominaistuoksu. Jotenkin kun ensi kertaa vaan istuu sinne kuskinpaikalle ja katselee maailmaa sieltä ratin takaa niin jotenkin kaikki vaan kirkastuu ja tulee hyvä fiilis. Eka kerta kun hyppäsin Aspenin puikkoihin ja olin melkein vuoden ajanut Opel Corsaa sitä ennen niin tuntui, että auto on 10m leveä ja konepelti loppui johonkin horisonttiin.

    Eniten noissa siipiautoissa iskee tuo muotoilu, kromin käyttö ja jäätävä koko ja teho. Hienoja ne kapeat ratit ja nippelit kojetaulussa. En malttaisi millään odottaa, että joskus sellaisen saisi käyttöön.
     
  6. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Ja mikä toi surunaama tossa lopussa on? :eek:
     
  7. Imperial413

    Imperial413 1st gear

    Melkein 22 vuotta ´59 Imperial avolla reilu 100000km ajanella ei voi kuin suositella. Kierretty on Suomea ja eurooppaa. Pisimmät ovat reissut ovat 3 kertaa Sveitsin alpeille ja Saksan Autobahneilla painettu katto alhaalla 200 km/h pitkiä matkoja. Jenkeissä ajettu varmaan ´59 Imperial 4d sedanilla toiset 100000km ja matka jatkuu... Tapio Rautavaaran laulun sanoin "päivääkään en vaihtaisi pois".
     
  8. exoddus

    exoddus 3rd gear

    Toista vuotta kohta onnellinen -61 DeVillen omistaja, ikuisuus projekti jota siistitään pikkuhiljaa. Välillä nettiautossa myynnissä ja välillä ei, eli viha/rakkaus suhde menossa.
     
  9. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Surunaama siksi kun ei meinaa löytyä käyttökelepoosia osia.
     
  10. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    muutama kuva vuosien varrelta ja alimmaisena viikon vanha kuva.
     
  11. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Pari vuotta ollu tuollanen.

    [​IMG]

    221cid+ford-o-matic. Kulutus kympin kantturoissa satasella.
     
  12. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Millä tekniikalla toi on? Paljonko tollaset viiskytluvun loppupuolen ja kuuskytluvun alkupuolen autot kulkee vakiona? Jotkut 5.7m pitkät isolohko jenkit esim. 6.6L nailhead koneella oleva Buick Electra?

    No älä hullu sitä ainakaan myy! :rotfl: Jos itse pääsisi käsiksi tuollaiseen niin ihan sama minkälainen projekti niin en koskaan luopuisi. Olisko kuvaa heittää käkkylästä?

    No eiks jenkeistä muka löydä ihan mitä vaan? :eek: Vai onko sielläkin joku sukupuuttoon kuoleva laji? :(

    Jumalauta jumalauta! Saatanan hienoja vehkeitä! :D Just juttelink jenkkipoikien kans, että kun on 15.000$ rahaa niin kannattaa jo alkaa lastaamaan joku tollanen rapakon takaa tänne. Some day my friends! 8)
     
  13. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Käy lukemassa koko 58 Buick juttu. Myös muut jutut ja niitä on paljon. Siellä se tieto on kun ei kaikki tänne jaksa uudestaan jo montaa kertaa kirjoittamaansa uudestaan kirjoittaa.
     
  14. exoddus

    exoddus 3rd gear

    :webmaster: lisäisin jos osaisin :lol: :lol:
     
  15. starcraft

    starcraft Gearhead

    Tuollaisella -60 cadillacillä on tullut ajeltua kesäisin vuodesta 2000 lähtien:

    [​IMG]

    Pari kertaa on käyty Etelä-ruotsissakin asti ja muuten Suomessa erilaisissa tapahtumissa on kierrelty.

    Oikein mukava peli leppoisaan kesäloma matkailuun. Tosin vanhanmalliset ristikudos renkaat vaatii totuttelua kun tekee autosta varsin uraherkän. Auto oli ostettaessa liikkuva projekti mutta pikkuhiljaa vuosien myötä on ehostunut ihan siistiin kuntoon. Tosin moottori oli ostettaessa juuri maalattu ja koko auton siistein osa. Nyt on ulkokuori ja sisustus ja kromit siistissä kunnossa mutta moottori rupeaa patinoitumaan.
     
  16. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Jaa OK. Pitää kattoa hakutoiminnolla. Luulis, että jaksais kirjotella. Sama juttu jossain tapahtumissa niin ainahan ne asiat pitää melkein uusiksi käydä kaikille utelijoille.

    Etkö oikeesti osaa? Helppo homma. Laitat kuvat johonkin nettiin ja kopioit kuvan linkin tänne. Laitat [​IMG]. :)

    Haha ei saatana! Just tollasta haluaisin. Ei kai tuo ollut siinä Kummeli alivuokralaisessa? :lol: Onko orkkis tekniikka ja paljonko tuollainen peli kulkee? Olen aina miettinyt, koska noista on niin villejä huhuja ja ennakkoluuloja, ettei ota selvää.

    /edit Mistä toi 58 Buick juttu löytyypi? Hakutoiminnolla ei ainakaan tullut sen nimistä topiccia vastaan vielä.

    /edit Kyllä se taisi löytyä. Tämä siis? http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=20918&highlight=buick
     
  17. tseitsei

    tseitsei Gearhead

    [​IMG]

    Tommoonen löytyy 8)

    Edit: Ei oo kuvan otto hetkellä tulessa tai polta kumppaa, vaan just laitettu kirpeessä syys säässä käyntiin :lol:
     
  18. Cruiserproject

    Cruiserproject 1st gear

    Oijoi... Mahtavat väritykset ja mikä pers... perä! Missä päin näitä autoja oikein voisi nähdä? Komeita pelejä. Onkos ketään tuonut jenkeistä?

    Kertokaas nyt vähän lisää tekniikasta ja ominaisuuksista! :lol:

    Noita 50 ja 60-luvun autoja voisi sanoa jo liikkuvaksi taiteenmuodoksi.
     
  19. tseitsei

    tseitsei Gearhead

    [​IMG]

    No tää -59 Coupe ainaskin on orkkiksella 390cid koneella ja Hydramatic lootalla. Hain itte tän viime syksynä Englannista tänne kylmään ja karuun Keski-Suomeen kanssa autoilijoiden kummasteltavaksi ja kovasti oottelen parhaillaan viimesiä osasia auton alkuperäsestä kotomaasta, että pääsis katsastaan ja tien päälle. Kuvassa toi on just roudattu laivasta ulos Turun satamassa :)
     
  20. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Kyllä olen sieltäki kattellu.Tyhjää haukkaa. . .
     

Kerro tästä muillekin!