Autovalokuvaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.1.2012.

  1. Maria

    Maria 1st gear

    Hianoja kuvia. :D

    btw.. soot tehnyt mulle kuvan käteen..
    Joku kuusi vuatta sitten mutta kumminkin... :D
     
  2. Stomp

    Stomp 1st gear

    ^ kiitos kiitos ja voipa hyvinkin olla,
    kun pari kuvaa on tullut tekaistua. :)
     
  3. S 2

    S 2 1st gear

  4. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Kiitokset S 2 linkeistä, pitää tutkailla.
     
  5. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

  6. bemi

    bemi Gearhead

  7. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Upeita kuvia, Bemi. Lissää sais postailla jos joku sattuu löytämään. Enkä ny tarkoita mitään tusinatapahtumakuvausta, vaan tollasii pikkasen vaivaa nähtyihin kuviin. Aina plussaa jos jotain tutoriaaleja löytyis... nim. merk. peukalo keskellä otsaa photarin kanssa... ;)
     
  8. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Vähän tollasta suolatasanko fiilistä messukeskuksen pihalta.. :odroll:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  9. Stomp

    Stomp 1st gear

    [​IMG]

    Kunhan kokeilin photari retroilua oman katiskan kuvilla. :D
     
  10. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Ihan Jees!
     
  11. juulos

    juulos 3rd gear

  12. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Oon lueskellut tätä topiccia satunnaisesti ja milloin ihmetellyt ihmisten tietämystä ja taitoa. Stten seuraavaksi välillä omaa tyhmyyttäni..
    Aina sillointällöin olen kuvatessani tuolla kovia kokeneella taskunpohjalle mahtuvalla pokkarillani kironnut, kun en saa kuvista jollain tapaa haluamiani, lähinnä jos saisin aikaan edes kuvan josta kävis ilmi mitä oon kuvannut.
    Toistuvasti olen huomannut myös sanovani ääneen että tuosta vois tulla hyvä kuva ja harmitellut että olispa kamera millä sen vois ottaa.
    Tässä viimeviikolla räpsin huvikseni kaverin järkkärillä satunnaisista kohteista kokeilukuvia ,ihmettelin sitten laatua ja sitä että aivan kuin ajatukseni kuvasta olisi piirtynyt kameran näytölle.
    Tästä rohkaistuneena oon katsellut noita halvemman luokan digijärkkäreitä. Lähinnä Nikonin D3100 ja Canonin EOS 1100d paketit on ollut hintansa takia ihmettelyn aiheena.
    Myös käytettyjä tuli tutkailtua, saamatta niistä oikein mitään selvää tällä asiantuntemuksellani.
    Myös mietinnän aiheena on että onko edes järkevää katsella noita järkkäreitä, vai olisko kuitenkin tämmöiselle aloittelijalle joku kiinteäobjektiivinen kamera parempi..?
    Arvon herrat ja naiset, mitä mieltä olette ja mitä minun kuuluu kysyä itseltäni?
     
  13. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Sanotaan heti alkuun että hommaa järkkäri. Nikoniin ja Canoniin saa varmaan helpoiten esim. käytettyjä objekteja. Ja Canoneissa pätee seuraava sääntö= mitä pienempi mallinumero, sen parempi.. Mutta se on itestä kiinni, hommaa joku mikä sopii käteen. :wink:
     
  14. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Toi pitää paikkansa. Ota se joka sopii käteen. Se on työkalu. Niitä on eri kokosia ja muotoisia.

    Jos haluat edes hieman vakavammin kuvata ni järkkäri is the way to go. Unohda heti jotku superzoomipokkarit. Unohda myös heti järkkäreiden halpismallit kuten Nikon 3100 yms. Jos ei paalu riitä uutena parempaan ni lyysaa käytettyjä. Nikonin D5100, D80, D90, D7000 malleja on paljon tarjolla. Canonia kans.

    Ekaks menet paikalliseen valokuvausliikkeeseen hiplaamaan noita runkoja. Testaa mikä sopii hyvin handuun. Järkkäriä pidetään silleen miehekkäästi kouralla. Ei sormenpäillä niinki pokkaria! Sitten ku löydät sopivan tuntuisen ni alat tsekkaamaan www.kameralaukku.com tai www.digicamera.net käytettyjen markkinoita.
     
  15. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Sitä kannattaa kysyä itseltään, että onko valmis kantamaan sitä järkkärilaukkua mukana. Ja opettelemaan sen käytön. Sen ominaisuudet menee täysautomatiikalla hukkaan eikä kuvat välttämättä loista sen enempää..

    Jos vastaus on kyllä niin kauppaan kattelemaan ja tunnustelemaan mikä tuntuis omalta.

    Jos kanniskelu tuntuu vastenmieliseltä niin hyviä pokkareitakin löytyy. Tosin hinta on sit hyvin lähelle noita muovisia aloittelijarunkoja kittioptiikalla varustettuna. Kerta toisensa jälkeen saa hämmästellä itse miten järkkärin vertaista kuvaa omalla Olympuksen XZ-1:llä esim saa! Maksaa kyl edelleen sen melkeen 400e Suomessa.. Canonin S95 on halvempi (300e), pienempi vielä, mutta ei yhtä hyvällä optiikalla ladattu.

    Halvemmillakin pokkareilla saa hyviä kuvia kun olosuhteet on sille suotuisat, mutta vähänkin haastavammissa oloissa erot on selkeät.

    Pentax- maailmassa ei kyllä toi järkkärin kanniskelu vaivaa tuota, pieniä linssejä kun siihen löytyy :wink: .
     
  16. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Rivien välistä itse suomensin itselleni:

    - Mieluummin KÄTEEN SOPIVA järkkäri kuin järkkärin näköinen pokkari.
    - Automatiikalla menee pokkarina, mutta idea vähän kusee.
    - Ei hinnat alkaen malli, vaan vähän kalliimpi vaikka käytettynä.
    - Yleinen merkki ja lisäosia helpommin käytettynä.
    - Miun rahat ei riitä. :poff:

    Eli : Uusi, ei hinnat alkaen ja osamaksu. Mieluusti myös videokuvaus mahdollisuudella. Siis omalla kohdallani.
    Kattelin netanttilaa ja heräsi muutama kysymys:

    Kuvanvakaaja. Näillä pelivasaran herkistämillä täristimillä ja paljon sisätiloissa projektikuvia ottavana varmaan tarpeellinen.?

    Useamman objektin kitit: Riittääkö yksi vai kaksi. Ajattelin pysyä kuitenkin kovin pienessä budjetissa eli n. 500 euron kahta puolta eli kuvanvakaajat ja tuplakitit ei mahdu silloin samaan lauseeseen. Hädintuskin mahtuu muutenkaan, jos ei ota ihan hinnat alkaen runkoa.
    Alle viissataa, mikä olis ihanne jää vaan yksi: Canon EOS 550d +18-55 IS
    Reilut viissataa (siis aikareilut) pisti silmään kaksi: Canonin eos 600d +18-55 is ja Nikonin D5100 +18-55vr.
    Onko noissa sitten maatakaatavaa eroa noihin halvimpiin- en tiedä.
     
  17. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Varmaan hyviä vaihtoehtoja mutta esittäisin vielä tuohon yhden mitä kannattaa miettiä?

    Osta pelkkä runko,minkä merkin nyt sitten valitsetkin ja siihen Tamronin 18-200(160-200€) tai 18-250 objektiivi.(200-250€?)

    On erittäin hyvä yleisputki jolla saa suht hyviä laajakulmaotoksia ja tarvittaessa pääsee hieman kauemmaksikin jos on tarvetta,jää vain se turha objektiivien vaihtelu ja kanniskelu pois,ainakin näin alkuun.

    Tarkastappa myös nuo Pentax kameramallit,voit yllättyä :wink:
     
  18. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Aika pitkälti juuri noin Silvarello. Yleinen merkki senkin puolesta että jos käy niin ettei innosta niin pääsee helpommin eroon, tai jos innostuu niin käytettynä saa vähän yhtä sun toista helpommin.

    Kuvanvakain on vähän kiistanalainen juttu. Siitä on jossain määrin hyötyä laajassa päässä, eniten telepäässä. Mainoshenkilöiden puheisiin ei pahemmin kannata luottaa mitä tulee vakaimen tarpeellisuuteen ja hyötyyn.

    Buick55:ta hyvä vinkki että osta käytetty runko ja siihen passeli 18-200mm Tamronin linssi. Ja tuossa vähän aikaa sitten Tulilangalta tulikin pari hyvää suomalaista sivustoa josta voi käydä kattelemassa käytettyjä kameroita.

     
  19. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Buick55:ta hyvä vinkki että osta käytetty runko ja siihen passeli 18-200mm Tamronin linssi. Ja tuossa vähän aikaa sitten Tulilangalta tulikin pari hyvää suomalaista sivustoa josta voi käydä kattelemassa käytettyjä kameroita.



    En tarkoittanut käytettyä,tuossa kun oli tuo osamaksuvaihtoehto niin samaan syssyyn koko paketti mutta ei noita kittisysteemeitä,sori kun tuli vähän huonosti kirjoitettua :lol:
     
  20. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Totta! Mutta vaihtoehto se tuokin mun modaama vastaus! ;)
     

Kerro tästä muillekin!