Vani ryntäilee?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja miguli.jalkanen, 17.4.2012.

  1. miguli.jalkanen

    miguli.jalkanen 1st gear

    Mun diesel vani saa ihme menohepuleita välillä.Siis tasaisella kaasulla ajettaessa ottaa välillä ihme spurtteja.Kiva ajaa esim. jonossa kun yllättäen kierrokset nousee ilman kaasun painamista.Mistähän voisi aloitella vian etsinnässä?
     
  2. Yhdellä isännällä oli samaa vikaa omassa vanissaan 6,2 diesel. Syyksi paljastui mekaaninen siirtopumppu.
     
  3. juku_h

    juku_h Gearhead

    Ilmaa saa polttoaineen sekaan. Siirtopumpunkalvo vuotaa tai letkuliitos. Jos tosiaan tiiseli vani on kyseessä.

    -Jukka
     
  4. persus

    persus 3rd gear

    minusta vika voi olla myös jakajapumpussa!vetelee viimesiään!
     
  5. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    ryntäily

    Kahdessa omassa 6.2d vehkeessä ollut samaa ja lopulta hyytynyt kokonaan. Molemmilla kerroilla siirtopumppu finaalissa! siitä kyllä ehdottomasti alottasin vianetsinnän jos ei näy selvää ilmavuotoa... Siis jos on org. mekaaninen pumppu...
     
  6. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ja noitten lisäksi vielä tukkoinen polttoöljyn suodatin....
     
  7. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    ääni siirtopumpulle
     
  8. hangover

    hangover 1st gear

    Kato ny kuitenkin ilmavuodot. Voihan se siirtopumppu olla sökö sekin, mutta ilma tekee ryntäilyt. Se on hassu tunne, ihan kuin joku lyhentäs kaasuvaijeria hetkeksi... Ilmiö tulee yleensä helpommin liki tyhjällä tankilla.

    Nimimerkillä: 2 eri vaniskaa, joissa ko. vika ilmaantu, kun löpöputket oli aika lahonneet tankin päältä.
     
  9. fisu

    fisu Gearhead

    6.5 td teki ainakin subissa samaa, se perketin elektroninen ohjausyksikkö swidduili lämmetessään ja korjaantui vasta kun jatkoin piuhat ja siirsin sen viileämpään paikkaan sieltä lohkon päältä.
    Saahan siihen sen siirtosarjankin mut ei nyt just siihen hätään ollu käsillä moista :eek:
     
  10. dixie

    dixie 3rd gear

    Sitten on vielä niinkin simppeli vaihtoehto kuin cruise control. Mulla ainakin menee välillä cruise itekseen set- tai recall-tilaan, mutta tokenee kyllä jarruun koskemalla tai kääntämällä cruise kokonaan pois päältä. Ekalla kerralla suorastaan repesin, kun tuli Sudden Unintended Acceleration! :lol:
     
  11. hangover

    hangover 1st gear

    Heh, näköjään oletin mitään sanomatta, että kyseessä on ilman muuta 6,2 riisseli ilman mitään tietokonejuttuja . Lienenkö selvännäkijä?

    Offtopikkia:
    Kaveri muuten meinas ajaa edellä olevan perään liikennevaloisa, kun vani otti pienet siepit just ilmaongelmien takia.
    Sitä siinä sitten naureskeltiin seuraavissa valoissa, ko tämä nimeltä mainitsematon kaveri aivasti jalka taas kaasupolkimen likellä sillä seurauksella että runttas kunnolla edellä olevan perään.

    Peräänajetun auton kuski oli aika pihalla, kun meitä nauratti ihan perkl**sti. Ei se oikein meinannut uskoa, että kaveri aivasti ja kaasupoljin on hieman herkilä tänään. :rotfl:

    Kaiken lisäksi ilmeni, että minä olin ajanut samassa risteyksessä tämän SAMAN auton perään n. 5 vuotta taaksepäin. Ilmanko ukko näytti jostain tutulle... :rotfl:
     
  12. kotr

    kotr 3rd gear


    VOI helevewttiläinen!!! huutonaurut :rotfl: :poff:
     
  13. miguli.jalkanen

    miguli.jalkanen 1st gear

    juu 6,2 on kyseessä.täytyy viissiin alkaa purkaa p-linjastoja ja tiivistelemään
     
  14. miguli.jalkanen

    miguli.jalkanen 1st gear

    Mistähän eteläsuomesta mahtais saada huokealla polttoaine putkea.Itellä olis korkeapainemuoviputkea(onkohan edes yhdyssana)mutta katsastusinssi ei kuulemma hyväksy muovisia.Koko muistaakseni oli 8 ja 6 mm.Siis imu ja paluu.
     
  15. miguli.jalkanen

    miguli.jalkanen 1st gear

    Aika villi tarina.Maailma on pieni!
     
  16. Psycoil

    Psycoil 1st gear

    Sammaa tekkee miun Väni, tosin vaan vasemman puolen kurviloissa... :lol:
     
  17. fisu

    fisu Gearhead

    Laita kupariputkea, toimii 8)
     
  18. hangover

    hangover 1st gear

    Kupariputki on ihan käypästä.

    Toi peräänajohomma tapahtu jkl:ssä, energialaitoksen kulmalla. Ja toi nimeltämainitsematon kaveri oli mulla töissä aika pitkään. Tyyppi totes vielä tälle ruttuperäiselle, että pomo on vissiin näyttänyt mallia aikaisemmin.

    Hitto me repeiltiin vedet silmissä...
    Näköjään on niitä, joiden perään tulee osumia keskivertoa enempi. Mistä lie johtuu.. :D Ei mun perään oo kukaan ajanut. (siis autonkaan)
     
  19. miguli.jalkanen

    miguli.jalkanen 1st gear

    No männä viikolla alko sama väninräppänä käyttäytymään päinvastoin.Ryntäilyt tällä erää ohi,pikemmin päinvastoin.Tyhjäkäynti seilaa normaalista alaspäin.Meinaa tumppaantua mut ei kuitenkaan ihan sammu.Konetta kun ryntäyttää niin sit sammuu heti.Lähtee hyvin käyntiin sen jälkeen.Tänään vaihdoin polttoaine linjastot kaikki uusiin eikä mitään hyötyä.Siirtopumppu jaksoi hyvin vetää kuivat linjastot täyteen joten epäilin että pumpussa ei ole vikaa.Hetken tuumailtua tulin tulokseen josko kuitenkin voisi siirtopumppu sökö?Hyvin imi suodattimelle mehut mutta kun kulutusta lisätään niin ei riitä tuotto.Kaverin vanissa oli hiukan samoja oireita.Viime viikolla tehtiin sama operaatio poikkeuksena lisättiin 70l.min.tuottava sähköpumppu.On kuulemma viat hävinneet.KYLLÄ DIESEL AUTOILU ON MUKAVAA.
     

Kerro tästä muillekin!