Vanin hehkun ohjaus!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja GS RIVIERA 68, 22.7.2008.

  1. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Hävis hehkut -90 G20 vanista ja myös valot,ei pala kun jarru ja vilkut.Pyyhkijät ja lämppäri toimii myös.Hehkurele tarkistettu ja toimii mutta ohjausvirta puuttuu,muuten starttaa eli pyörittää normaalisti.Vaihdettu jo virtalukon pohja sekä kaikki liitokset akuilta Ym,putsailtu.Valoihin kokeilin toista katkaisija,eikä mitään vaikutusta.Releet toimii!!Oliskohan kellään ehdottaa jotain tarkistuskohdetta miä ennoo huomannu!!Joku kosketusjuttuhan toi on kun yön aikana tuli ittekseen,kosteetahan on piisannu :lol: KIITOKSIA etukäteen jos apuva löytys,nimimerkillä koko päivän tuon kanssa räpeltänyt :D
     
  2. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Sähkövikaa

    Hi!

    Muistaakseni siellä on ns. piuhasulake ,eli olisko se sulakeosuus siitä virtalukolle tulevasta johdosta palanut. Jos en väärin muista niin siinä konehuoneen puolella vasemmalla on niissä paksummissa johdoissa sulakeosuus.
    On sen verran aikaa,kun olen niitä ihmetellyt,ettei tarkempaa muistikuvaa paikasta. :odroll:

    Jos vikaa niissä,niin pitää uusia tai rakentaa riittävän kokoisilla sulakesysteemeillä uusi johdotus sille kohtaan.
     
  3. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Katso sieltä jalkatilasta sulakkeista se missä lukee IGNITION (tai IGN).
    Koita vaihtaa sulake vaikka paikoillaan oleva näyttäisi ehjältä.
     
  4. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Joo kattelin kyllä nua sulakkeet ehjiks,on muutaman kerran käyny että ehjä onkin rikki.No nyt se teki sen että aamulla olikn kaikki OK eli kaikki toimi taas kun ei mitään vikaa olis ollukkaan,haiskahtaa sille että jossain on kytkentävikaa :odroll:
     
  5. thomaso

    thomaso Gearhead

    Hehkuille tulee jatkuva virta konehuoneesta junction blockilta ja piuhassa on fusible link sulake. Vika todennäköisesti juncion blokin luona, huono kontakti, hapettuma. Ruuvaa ne piuhat irti siitä salmiakista ja putsaa.
     
  6. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Joo putsasin kyllä ko,kohteet ja releelle kyllä virta tulee mutta oliko se D-pinniin joka vetää hehkun päälle ei tullu virtaa hehku asennossa.Samalla hävis valot ja radio :eek: päivän ropailin sitä tuloksetta vaihdoin virtalukon ns,(pohjan) ja sama peli jatku.Sitte seuraavana aamuna toimi moitteetta kaikki ja edelleenkin,en tiärä mikä siällä mättäs vastaan :odroll:
     
  7. kane

    kane 1st gear

  8. juhixx

    juhixx 3rd gear

    missä vika?

    laitetaas tämä tänne.tänään töissä ollessa tyhjeni akut tosta vanista ja hävis hehku. :eek:
    käyntiin sai releeltä johot yhteen hehkulla ja apuvirralla

    rele toimii,testailin irtaaltaan sitä.mistäs sitte rupeis vikaa ehtimään?virta tuonne releelle tulee mut ohjaako se maadottamalla sitä vai miten?
    ja mistä päin tuo ohjausmyky löytyy?
    ja semmosta vielä että kuuluuko sen hehkun valon syttyä kun lyö yhteen ne virtapiuhat sieltä releeltä?
     
  9. jat

    jat 1st gear

    Nostetaan vanha juttu ylös..

    Eli olen itsellänikin paikallistanut vian, että tuo ohjaus virta releelle pätkii välillä. Tuleeko ohjausvirta suoraan virtalukon pohjalta? Että rupeanko sitä seuraavaksi purkamaan?

    Rele toimii kyllä muuten, auki käytetty ja kärjet ok.
     
  10. hangover

    hangover 1st gear

    No mites tää tyypillinen ongelman aiheuttaja, rintapellin läpi menevä iso pistoke? Konehuoneesta siitä jarrutsylinterin vierestä ku ottaa johtonipusta kii, ja ravistelee, niin monesti joku paikka pimenee, tai johonkin tulee virrat takaisin..

    Pistoke on kiinni keskeltä n. 7 millin mutterikantaisella ruuvilla, joskin se on siellä kaiken massan seassa.
     

Kerro tästä muillekin!