-70 luvun GM vilkut vittuilee/%¤"/¤%/&"#¤

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Mudracer, 13.4.2012.

  1. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Hätävilkut toimii mutta normi taas ei. Jarruvalot toimii ja kaikki polttimotkin on ehjiä, onkos kellään vinks vinks?
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Siellä oli muistaakseni jo tohon aikaan oma vilkkurele tavallisille ja hätäsellaisille.
    Jos se tavallisten on pimee, niin vois tehdä noin. Samaten sähkö ei välttämättä
    tule saman sulakkeen takaa.
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    No perskeles onhan siellä toinenkin rele joo :oops: . Pittääpä tutkia tankjuu tällast se on kun on sama pää joka joulu! :rotfl: .
     
  4. Rockin' Reptile

    Rockin' Reptile 1st gear

    En siis olekkaan ainoa ihminen maailmassa jolla on tämä ongelma. Syksyllä vilkut pelas vallan mainiosti, mutta talven aikana oli jonnekkin hävinny vilkut. Hätävilkut toimii, mutta normaalit ei. Ja auto on -65 impala.

    Sulakkeet on ehjät ja hätävilkun johdot ja vilkkujen johdot tulee samalta releeltä, mutta ei saatana toimi. Ja onko jollain hajua minkä ihmeen takia joku on rakentanut vilkut vielä erilliset katkaisijoitten kautta? On tässä tullu raavittua kupolia melko paljon näitten kanssa.
     
  5. Naukkis

    Naukkis Gearhead

    kokeilisin uutta relettä silti vaikka hätävilkut pelittää. on joskus rele rikkoontunut silleenkin että toiselle puolelle toimii mutta toiselle ei.
     
  6. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    meitä on niin moneen junaan et osa jää vielä asemallekin :odroll:
     
  7. jamezds

    jamezds 1st gear

  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Mulla ei tullu virtaa toiseen releeseen ollenkaan, kaappasin yhden sulakkeen kautta hyppylangalla ja nyt toimii.
     
  9. peltsi

    peltsi Gearhead

    Vaikuttaa siltä että releellä ei ole riittävästi kuormaa. Laita vilkku päälle ja räplää polttimoita ja maadoitusjohtoja.
    Hätävilkut toimii kun siellä on tupla määrä polttimoita johdon nokassa.
    Huono kontakti yhdessä polttimossa riittää sammuttamaan vilkut mutta silti saattaa kaikki lamput toimia hätävilkkuja käytettäessä. Jotku vaan vilkkuvat hiukan himmeempinä.
     
  10. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Useimmissa 60-70 luvun gm peleissä on siis kaksi vilkkurelettä. Se mikä on sulakeboksissa on tyypillisesti hätävilkkuja varten ,ja normi vilkkujen rele on sulakeboksin yläpuolella korirakenteessa olevassa "klipsissä".
    Vilkun sulake on usein sulakeboksin oikean puoleisessa rivissä toiseksi alimpana. Merkitty tekstillä DIR SIG . Vaikka sulake näyttää päällisin puolin ehjältä, se voi silti olla risa. Kun laittaa virrat päälle voi mitata mittarilla sulakkeen molemmilta puolilta erikseen löytyykö 12v. Just eilen korjasin yhden 70:sen missä sulakkeen kontakti oli huono. Siis lasiputken sisällä.
     

Kerro tästä muillekin!