Jarru propleema Vectra C

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Barracuda-65, 29.4.2012.

  1. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    Vaihdoin autoon jarrulevyt ja palat ja tuli sillanen ongelma et jarrut jää niinku päälle eli mäntä ei palaa tarpeeks takaisin, ruuvarilla kun hiukan auttaa ni taas on normi, oon jarrusatula puhdistanut moneen kertaan mut se ei auta, mitä sit seuraavaks vois koittaa?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Hoonasit sylinterit ja putsasit männät?
    Kumit uudet ja rasvaa välissä?
    Jääkö palat kanittamaan?
     
  3. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    Juu, pitää varmaan ottaa auki uudestaan ja hoonata noi sylinterit. palat on tai näyttäis olevan suorassa. Täytyy ottaa noi satulat pöydälle ja putsata rasvata kunnolla jos sit rupeis toimimaan, molemmat etujarrut jumittaa. Ei taida palautua tarpeeks vaan :mad:
     
  4. reynolds

    reynolds 3rd gear

    On tullu aina vedettyä uusista jarrupaloista se paksu maali pois jarrupalan päistä,eli niistä kohdista jotka ovat jarrusatulaa vasten....Monesti se paksu maali jumittaa palat niin,etteivät pääse kunnolla liikkumaan.
     
  5. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Oliskohan jarruletku menny tukkoon? Harvinaista tietty et tulis ilmi samalla kun vaihtaa levyt ja palat mutta itellä ollut muutaman kerran tukkeutunut jarruletku, aiheuttaa juurikin sen että jarru jää päälle.
     
  6. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    Molemmat puolet samaan aikaan, en usko. Taidan hakea uudet jarrusatulat, jos sit se auttais. Jos ei ni sit paaliin koko romu stana :mad:
    Ei tässä muuten mitään hätää ole mut keskiviikkona pitäis pojan kanssa lähteä liukkaan kelin radalle. :(
     
  7. rzt

    rzt 1st gear

    ex mamman g astran jumittuvien etujarrujen kanssa painin männä talvena.
    ensin tietty liukupintojen/tappien huolto ja herkistely,mutta taas parin päivän päästä jumissa.letku tuli sit tarkasteluun,mut siin ei tukosta,aika avarat mallit.
    männän ja suojakumin kun otti pois paljastu pääasiallinen syy,piäntä korroosiota männän reunassa.ne kun kiillotti pois ja uus tiivistesatsi ja
    rasvaa liukutappeihin,kuparitahnaa liukupintoihin,uus neste ja ilmaus ni tuli hyvä.parin viikon viiveellä jämähti se toinen puoli.
    toinen puoli olikin sit helppo ja nopee homma ku ties mitä tehä.
    1,6 abs peli oli kysees.
     
  8. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    Tilasin uudet jarrusatulat, hintaa tuli 110€ pari, toivotaan et sillä selvitään. Saan tosin vasta keskiviikkona ne et kiirettä pitää kyllä sit et kerkii sinne ajoradalle, mut aamulla aikasin ku hakee satulat ja rupee sit vääntämään niitä paikalleen ni eiköhä ne kerkiä laittamaan. Tai niin ainakin toivon.
     
  9. Jukka K

    Jukka K 1st gear

    Takajarrusatulan sylinteri pitää palauttaa asennusvaiheessa takaisin sellaisella työkalulla, jossa on kaksi tappia. Muuten se ei palaudu ja tee tilaa uusille paksummille jarrupaloille. Näin ainakin siinä Vectra C:ssä, johon minä vaihdoin uudet palat.
     
  10. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    Joo taakse pitää kyllä, ne menee vaikka kärkipihdeillä tai niin ainakin mulla meni kun ne vaihdoin. Mut nyt kyse on etu jarruista.
     
  11. J.Mukkala

    J.Mukkala 1st gear

    Nuo satulathan on liukusatulat,katsoitko missä kunossa ne liukutapit on? Siellä voi olla paskaa välissä ja ruostetta ja sen takia ne liukutapat ei liiku kuunnolla ja se satulan toinen puolisko ei palaudu ja jarru jää vähän päälle.
     
  12. Barracuda-65

    Barracuda-65 3rd gear

    Nyt toimii kun vaihdoin uudet, tosin se liukuva toinen puoli on vanha mihin tuli uudet liukutapit.
     

Kerro tästä muillekin!