Mikä reikä Fordin kaasarissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 1purehell, 5.5.2012.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mikä tuo pieni reikä on tuossa kaasuttimen päällä? (siis kaasuttimen kannessa, noiden kahden kiinnitysruuvin välissä ja johon tulee tuo tumma vipu kiihdytyspumpulta)

    Tuossa vivussa ilmeisesti kuuluisi olla jotain ja sen "jonkin" pitäisi mennä tuosta reijästä sisään? Mikähän se jokin on?

    Kaasutin on 2 kurkkuinen Autolite 2100, vuosimallia 1964. Kaikissa tuon mallin kaasareissa tuota reikää ja vipua ei ole. On vain tuo kohouma tuossa kannessa.

    [​IMG]
     
  2. bp74

    bp74 1st gear

    Oisko jonkun sortin kohokammion tuuletussysteemi? Mulla oli lavafoortissa uudempi vastaava kaasari, ja tosta kohin lähti letku saastehässäkän hiilipöntölle.
     
  3. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Sepä se näyttää olevan:

    [​IMG]
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ok. Tuossa Shit-O-maticin linkittämässä kuvassa ei siinä kuitenkaan ole tuota reikää, eikä vipuakaan. Olettaisin tuohon vipuun tulevan jotain? Olisikohan siinä joku kumitulppa tai vastaava peite? Tuo vipu nousee, kun kaasua painaa, jolloin samalla kohokammiossa olisi jonkunlainen tuuletuskin. Ja taas tyhjäkäynnillä ja kone sammuksissa reikä olisi tukittu.
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Oisko vaan joku tulppa/kumi/vastaava mikä vaan sen tukkii?

    Kyllähän tosta kuvasta selviää silti mikä se on vaikka siinä ei sitä varsinaisesti olekkaan.
     
  6. mk76

    mk76 3rd gear

    mulla oli musses joskus kyseinen kaasari ja siinä oli ainaki vaan kummi läpyskä mikä tukkii reijän
     

Kerro tästä muillekin!