Amerikan oktaanit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 1purehell, 15.5.2012.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Menikös noi jenkkien oktaanit samalla tavalla kuin meidän? Vai oliko niin, että niiden regular 87 vastasi meidän 95:sta (paitsi alkoholin osalta, jota jenkkibensassa on yleensä enemmän) ja Super 89 on E98:a ja Premium 91 on jo 99+:aa?

    Softajuttuja mielessä...
     
  2. JC5IEDM

    JC5IEDM 3rd gear

    Tossa oktaanisivu Wikipediasta.

    Oma päätelmäni sen perusteella on se, että kun jenkkilukuun lisää noin 5, saadaan suurinpiirtein eurooppalainen luku.
     
  3. Panze

    Panze 3rd gear

    Jotenkin näin.

    So, due to the fact that RON is always from 4 to 5 points higher of its equivalent to PON or AKI, the number conversion between USA and Europe octane ratings will approximately be as follows:

    USA (PON) –> Europe (RON)

    87 –> 91
    89 –> 93
    91 –> 95
    93 –> 98
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ok! Näillä mennään. Olishan tuota voinu googleakin käyttää... :oops:
     
  5. C-barge

    C-barge Gearhead

    Noista mon/ron oktaaneista löytyy kyllä tiedot myös kotimaisilta bensantoimittajilta jolloin tarkankin arvon voi laskea itse; (MON + RON) / 2.
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

  7. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Mielenkiintoista... tuon mukaan V-Power on samaa tavaraa kuin Shellin 98 ja Nesteen 98. Mutta edelleen googlettamalla löytyy toinen tuotetiedote V-Powerille, jossa korkeammat oktaanit...
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Samaa tavaraa ne on olleet siitä lähtien, kun ST1 osti Shellin.
     
  9. choesos

    choesos 1st gear

    kalajoel oli v-pover 99 kun kevääl kävin siel
     
  10. Markkanen

    Markkanen 1st gear

    Polttoaineen puristuskestävyyttä ilmoittamassa oktaaniluvussa on eroa amerikkalaisten ja suomalaisten käytännöissä. Suomessa ja Euroopassa käytetään yleisesti RON (Research Octane Number) -lukemaa, joka kuvaa polttoaineen puristuskestävyyttä standardiolosuhteissa.

    MON (Motor Octance Number) -lukema ilmoittaa polttoaineen puristuskestävyyden kovemmassa rasituksessa. MON oktaanilukua tutkittaessa testimoottorissa käytetään kovempia kierroksia, sytytysaikoja vaihdellaan ja polttoaine esilämmitetään. MON lukema on yleensä 8-10 pistettä huonompi kuin RON.

    Yhdysvalloissa ja Kanadassa käytetään yleensä RON ja MON lukujen keskiarvona saatua AKI (Anti Knock Index) -lukemaa. Tästä syystä amerikkalaiset ilmoittamat selvästi pienempiä oktaanilukemia vaadittavalle polttoaineelle. Amerikkalaisten ilmoittama oktaanilukema ei siis vastaa Suomessa käytettyjä polttoaineen oktaaniarvoja, mikä pitää huomioida erityisesti viritysosissa.

    Karkeana laskukaavana voi käyttää seuraavaa
    RON x 0,95 = AKI


    http://www.usparts.fi/?page=59#111
     
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

    Samat soosit on sellillä ku nesteellä, satamassa kuormat otetaan samasta säiliösta,samasta terminaalista, sitte sekaan menevät injektointi kemikaalit on joka yhtiöllä eri resepteillä
     
  12. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Eli siis eri soosit on :odroll: Vai meinasitko, että lisäaineilla ei ole mitään vaikutusta, mutta muuten vain tungetaan sinne sekaan katetta pienentämään :eek:
     
  13. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Mutta tasan samat oktaanit, eli käytännössä ei mitään väliä kumpaa tankkaa.
     
  14. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Erittelisitkö tähän alle molempien yhtiöiden käyttämien lisäaineiden koostumukset, kun ei käytännössä kuitenkaan mitään väliä kumpaa tankkaa?
     
  15. SlantSix

    SlantSix 1st gear

    Samaa soossia on nykyään V-power kuin muutkin 98 litkut. Sen on jopa sanonu Shellin porukka ja huomaahan sen jo hinnastakin. Kun hinta on tippunu samalle tasolle muun 98 litkujen kanssa.

    Omassa sen huomas kun ennen ajeli kattoluukku auki, niin tuli sellanen imelä (kisabensamainen) tuoksu sisälle, ei tule enää. eli jotain on muuttunu.
    RE85 on nykyaikaa, ei joku v-power :)
     

Kerro tästä muillekin!