saiko sivuille siirtää istuimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja choesos, 14.5.2012.

  1. choesos

    choesos 1st gear

    tästä aiheest on keskusteltu paljon tuli mieleen että saiko sen väliseinän kokonaan ottaa pois ja teha penkit sivuille tarkoitus oli tehä 2+2 auto on rekattu 2+4 paikkaseks [​IMG] tollaiseks kun tossa kuvassa
     
  2. nixon

    nixon 3rd gear

    En uskaltaisi muuttaa verovapaan penkkejä muutenkaan ja tuossa näyttäisi menevän vituiksi vielä pakun tavarankuljetustarkoituskin.
    Kuorma-autossa tai henkilöautossa varmaan ihan sama. :p
     
  3. choesos

    choesos 1st gear

    kysyin myös tuol vtcf sivuiolle ei ole siel viel vastattu. jos oon ymmärtänyt että väliseinän sais poistaa kokonaan tuosta vanista oon lukenut noita vanhoja keskusteluja. siks tekisin noin sivuille että kun auto on 2+4 rekattu mut takana ei ollut kun 3 paikkaa. ja ei tää ole ainakaan ottees verovapaa
     
  4. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    ...kannattaisiko kysyä ihan siltä viranomaiselta joka sitten päätöksenkin tekee.....eli ihan menis katsastuskonttorilla käymään... :eek:



    ....eeeiiii varmaan vielä kannata, parempi pyöritellä keskustelupalstoilla ekaks muutaman sivun verran, täällä se varma tieto ja totuus on...

    Yllä oleva oli provoa, mutta kysy katsurilta, luulisi selviävän :D
     
  5. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Onko auto siis pakettiauto?
    Ja lisäpenkit neljälle tilapäiseen kuljetukseen?

    Nuo kuvan penkit ei näytä kovin tilapäisiltä, että ne saisi niksnaks käden käänteessä taiteltua kokoon pois tavarankuljetuksen tieltä.
     
  6. choesos

    choesos 1st gear

    auto on paketti auto ja tilapäis kuletukselle 4 en ole tollein rakentanut laitoin esimerkiks meinasin lankku "kova" penkki 50mm ja sillein että ylös saapi pysymään ja niitten sisään saa laitettua työkaluja ja kaikkee
     
  7. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Kyllä onnistuu, olen tehnyt. Kysy katsastajalta ja pyydä kopio siitä pykälästä joka sanoo että "lisäistuin sijoitettuna väli- tai sivuseinään" jne. Itse pidin sen kopion lakikirjasta aina ajossakin mukana ja on se jossain tallella vieläkin. Onhan toi järjestely ollut käytössä mm. Toyotan maastureissa.
     
  8. choesos

    choesos 1st gear

    c) istuimet on kiinnitettävä istuinosan takareunasta saranoilla pysyvästi tavaratilan ulko- tai
    väliseinään siten, että ne voidaan kääntää ja lukita pystyasentoon ja etteivät ne tässä asennossa
    oleellisesti vähennä tavaran kuljetukseen tarkoitettua tilaa; tarkoittaakohan toi pykälä samaa? kopsattu laki tekstistä
     
  9. choesos

    choesos 1st gear

    saapiko siirtää ton koro katon tollaisesta matkailua autosta että sisä korkeus on 190cm kun tuonhan pystyy irroittaa ja muuttaa? ja pystyyks sit rekistöröimään matkailu autoks kun on kaikki tarvittava sisäl?
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Niin, ne lisäpenkkisäädökset, joilla penkit on aikanaan tehty, eivät ole voimassa ja periaatteessa olemassa oleviin penkkeihin tehdyt muutokset käsitellään voimassa olevien säädösten ja ohjeiden pohjalta.

    Eli jos muutat ja se konttorilla tai muuten viranomaisten toimesta huomataan, penkit poistatetaan tai sitten autovero tulee maksuun.
     
  11. tw

    tw 1st gear

    Mulla on mainittu otteessa myös työkalulaatikko. Eli saranoitu ja pystyyn lukittava istuin on käytännössä sen laatikonkansi mut eri asioina kirjattu.

    Erikseen on otteessa mainuttu kaikki muu mitä tavaratila sisältää paitsi väliseinä?!

    Kannattaa muutella siten ettei mitään oleellista tule lisää. Esim laatikko istuinlaverin alla pitää lukee otteessa, vaikka sitä ei kaikissa lue.
     
  12. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Kyllä ainaki muutama vuosi sitten onnistui.....
    sit sinne saa pehmeet takapenkit. mulla on vanissa 4 kapupenkkiä ja 3 paikkanen sohva.....
     
  13. choesos

    choesos 1st gear

    sulla taitaa olla henkilöauto malli. mulla on pakettiauto malli eihän viran omaiset eikä katsuri tiiä millon ne on sinne laitettu sivulle esim. toinen kysymys kuuluu onko laissa määrätty väliseinän paikkaa jos sen siirtää vaikka takaovien eteen? vaikka ei mulla ole ottees siit mainintaa.
     
  14. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuukka meinaa sitä, että jos täyttyy matkailuauton kriteerit, niin saa silloin pehmeät penkit. Toki kaikki muutkin tarvittavat varusteet on oltava.

    Jos ei otteessa ole mainintaa väliseinästä vaan siellä lukee ainoastaan : tavaratilassa ANA TPP 57§ tai ARVA 63§ mukaiset tilapäisistuimet, niin eihän sinulla ole silloin mitään väliseinää siellä.
     
  15. choesos

    choesos 1st gear

    ottees oli TPP 57 pyk 1 tavaratilassa tilapäis kuljetusta varten 4 istuinta jotenkin noin ja liikenneministeriön päätöksen mukainen tavaratilan korkeus 131 cm ja tilavuus 7.1 m3 tai korkeus 151 cm ja tilavuus 8.2 m3.
    elikkä ei tarvia olla väliseinää tossa vaikka joku on joskus asentanut sen voi poistaa
     
  16. choesos

    choesos 1st gear

    millaisen penkin sai laittaa tohon kuskin ja vänkärin väliin?
     
  17. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Joo, siis pakun sai ainaki vielä muutama vuosi sitten muutoskatsastettua matkailuautoksi, jos laittoi baron cruiserin korkeemman katon + muut varusteet. Henkilöauton sai matalammallakin katolla matkailuautoksi. Lisää asiasta sivustolla www.vtcf.net
     
  18. overdrivw

    overdrivw 1st gear

    Tää on sitä tämän maan vitun viisasta politiikkaa.. Täysin käsittämätöntä, että tällaisia asioita joutuu edes miettimään ja kyselemään, että mitä saa OMALLE OMAISUUDELLEEN tehdä :eek: Eu jummarra :odroll:
     
  19. JKF

    JKF Gearhead

    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000415
    Elikkä kuljettajan viereen asennettavan penkin sijoitus selviää tuosta.
    Tiedä sitten mitä muita vaatimuksia sillä nykyään on.

    Tuossa about 10v sitten nykyisessä Nokian A-katsastuksessa eräs idiootti tulkitsi tuotakin pykälää väärin ja jouduin lyhentämään keskipenkin ihan tumpiksi. En silloin itte oikein päässy tarkastaan pykäliä mistään.
    Mainitti jotain tyyliin että, "tämähän on kuin henkilöauto", ja uhkaili perään tietysti veromätkyillä yms. seuraamuksilla jos jää kiinni tienpäällä.
    Samaisen idiootin naaman bongasin kerran jäkeenpäin tiellä ratsaamassa ajoneuvoja poliisin apuna.

    Äijän naama näytti siltä, että vois olettaa että on jo nyt kuollut yleiseen vitutukseen, mutta varmuuden vuoksi jatkan kyseisen aseman boikotointia ainakin toiset 10v.
    Harmi ettei silloin tullu itse tarkistettua pykäliä mistään, vaan huomasin asian oikean laidan vasta jokunen vuosi myöhemmin.
     
  20. choesos

    choesos 1st gear

    tarvihtiko olla paketti auton alun perin henkilö auto joka muutos katastettu paketti autoks vai sellainenkin kelpaa joka on alun perin pakettiauto?
     

Kerro tästä muillekin!