vani 99vm 4,3 v6 sammuilee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Vortec99, 8.5.2012.

  1. Vortec99

    Vortec99 1st gear

    Nonii ja vikahan löytykin vihdoin ja viimein :) Bensapumpulle menevissä sähköpiuhoissa jotain häiriöö. Nyt on pumpulle oma katkasijansa ja taas toimii mainiosti :D Iso kiitos kuitenkin kaikille vinkkejä antaneille.
     
  2. Pro ´55

    Pro ´55 Gearhead

    Hyvä että vika löyty :D
    Ymmärsin, että rakentelit pumpulle uudet piuhat. Hmm...

    Se pumpun ohjaus (ilmeisesti myös Vortecissa) pitäis tulla tietokoneboxilta. Ja boxi taas kontroloi sitä toimintoa muutaman anturin tiedon mukaan. Boxin pitäs sammuttaa bensapumppu, mikäli esim. koneen öljynpaineen anturi kertoo ettei koneessa ole öljynpainetta.

    Oiskohan niin, että koko vika oliskin ollu öljynpaineen anturissa?
    Tai pahin skenaario olis, että koneen ölynpaine oikeesti olis liian alhainen liian ohkaisesta öljystä johtuen tai öljypumppu olis paskana ym....

    Suoraan syötettävällä bensapumpulla on toinenkin riskitekijä, kuin pelkkä konerikko.
    Jos autolla mällää kolarin, niin boxi ei sammuta bensapumppua vaan syytää bensaa konehuoneeseen niin kauan kun akussa riittää virtaa ja tankissa ainetta. Huono yhdistelmä onnettomuustilanteessa rutatulla autolla, kuumalla koneella ja katkeilleilla bensaputkilla!
    Saatat vielä ite istua ratin takana taju taskussa, etkä saa painettua laittamastasi katkaisijasta pumppua pois päältä.
    Voi tulla kuumat paikat. :oops:
     
  3. puusilmä

    puusilmä Gearhead

    Itse asiassa pumpun ohjaus taitaa mennä siten, että boxi antaa bensapumpun releelle virtaa ainoastaan käynnistyksessä parin sekunnin ajan, jonka jälkeen pumppu saa sähkönsä suoraan öljynpaineanturin yhteydessä olevan kytkimen kautta.

    Ja täyttää asiaa nuo varoitukset, mitä Pro '55 kirjoitteli, melkeinpä hakisin sen syyn vikaan niin kaikki toimisi automaattisesti
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    Jos välttämättä haluaa tehdä autonsa arvoa merkittävästi laskevia sähkövirityksiä, niin painonappi bensapumpulle on turvallisempi ratkaisu kuin keinukytkin. Jos taju lähtee tai henki karkaa, niin bensapumppu pysähtyy. Itsensä saa polttaa, mutta siinä samassa läjässä voi palaa muitakin, niin luonnon karsinta ei toimi keinukytkimen kanssa oikealla tavalla.
     
  5. Vortec99

    Vortec99 1st gear

    Joo tehtiin oma katkasija pumpulle nytten, tarkoitus olis tosiaankin ettiä oikea vika kunhan aikaa löytyy vaan tarpeeksi. ja myös "iso" huolto on edessä kans. kaikki öljyt,tulpat/johdot,suodattimet ym!
     

Kerro tästä muillekin!