Motonetin soodapuhalluslaite

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Ali Koo, 3.4.2012.

  1. Lassard

    Lassard Gearhead

    Millainen mahtaa olla täryttimen toimintaperiaate? Muutenhan tuon tee-itse-vääntämisen ei luulisi olevan ylitsepääsemätön rasti.
     
  2. jake74

    jake74 1st gear

    testasin tätä keksintöä pimentyneisiin nokisiin sytystulpiin ku piti saaha jokkisauto käyntii, 5 minsan puhaltamisen jälkeen tulpat alko antaa kipinää :lol:
     
  3. TomiV

    TomiV 1st gear

  4. kippis

    kippis Gearhead

    hyvännäköstä jälkee tulee.
    tarvii kokeilla virranjakajaan mikä just tollasessa kunnossa eikä kehtaa muuten maalattuun moottoriin laittaa.
     
  5. rodisko

    rodisko 1st gear

    Tuli hommattua tuo motonetin laite.
    Ruosteisten oven reunojen putsaus tosi hidasta ja tosiaan ruosteelle ei tapahdu oikeen mitään.

    Piti hommata perinteinen hiekkapuhalluslaite, niin sai ruosteet kyytiä.

    Maalit kyllä lähtee hitaasti ja muovi/kumiosat ei vaurioidu niin kun hiekalla.

    Varmaankin tuollaiseen kaasarin putsaukseen hyvä laite.
    Pitänee kokeilla moottoritilassa johonkin kannen puhdistukseen kun siellä ei ole hyvä hiekalla puhaltaa.
     
  6. Jamboree

    Jamboree 1st gear

    Rässi66:en puhalluksen tuotos on tullut todettua. Vuosi sitten mestari kävi puhaltamassa soodalla kuorma-auton rungon. Nopeasti homma kävi ja priimaa jälkeä tuli. Suosittelen Rässi66:en palvelusta.
     
  7. rodisko

    rodisko 1st gear

    Puhaltelin huvikseni moottoritilasta osia.
    Lähti muoviosat tosi puhtaiksi!
    esim paisuntasäiliön korkki ja muovinen ooppelin venttiilikoppa tuli tosi siisteiksi!
    Letkuklemmarit sai puhdistettua kiiltäviksi eikä tarvinnut irroittaa letkusta kun puhalteli vaan lennosta.
    Sylinterikansikin lähtee ihan puhtaaksi tällä.
    Millä muulla aineella voi puhallella näin vaivatta eikä mene kaikki paikat pilalle tai sitä hiekkaa olisi joka paikassa.

    Voi olla että ruosteetkin lähtisi soodalla, muttei kyllä tuolla motonetin vehkeellä. Paine ja syöttö pitäisi olla aika kovalla.
     
  8. Ali Koo

    Ali Koo 1st gear

    Sain appiukolta tuon kannun ja pari lekkeriä soodaa kun autoin talon peltikaton putsauksessa. Joku hänen työkaverinsa oli ehdottanut menetelmää katon putsaukseen ja appi oli sitten kyseiset vermeet Motonetistä hankkinut. No eihän sillä noissa hommissa tietenkään mitään tee, joten hukkaostos oli ollut.
    Tarjouduinkin lunastamaan kamppeet ja illalla pääsin kotona hieman kokeilemaan muutamaan alumiinivaluosaan. Hienosti lähti paskat ja kevyt hapettuma!

    On tuo harraste-Alfan alu-pannu vielä nosturissa killumassa, niin senhän voisi puhallella ennen kiinni laittamista. Kiva vehje, tosin pölisee aika lailla 8)
     
  9. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kuin kävi myös minun mestoilla. Mahtavaa jälkeä ja mukava hintataso. Tää mätänetin kone on juuri pikkuhommissa hyvä mutta Rässin koneet ihmeessä isoompiin hommiin.
     
  10. sami12

    sami12 1st gear

    tervehdys
    oli tekniikan mailma 22 numerossa testanneet vaatii kuulemma vielä vedenerottajan mukaan .nyt olisi isommat laitteet myynnissä nettikoneessa ei tarvitse ainakaan jatkuvasti täyttää eikä ostaa lisävempeleitä sekä voi liittää puhalluskaappiin.http://www.nettivaraosa.com/tyokalut/1458282

    terv pekka
     
  11. L.P.

    L.P. Gearhead

    Terve!

    Ostin kuukausi sitten Motonetin laitteen ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Suosittelen autoharrastajille ja entisöijille.

    Erityisen hyvin lähtevät puhtaaksi keltapassivoidut ja sinkityt osat. Pinta on puhalluksen jälkeen melkein kuin uutena. Ruosteet ei tietenkään lähde, vain hapettumat ja liat. Muovin pinnasta lähtee maalit hyvin. Puutakin tuli kokeiltua.

    Kämmentä pienemmille osille ja alueille hyvä. Isommille alueille varauksin. Mitään suuria ja tasaisia peltipintoja ei kannata lähteä yrittämään.

    Olen käyttänyt ilman vedenerottajaa, eikä ongelmia ole ollut. Kompressori on öljytön malli.
     
  12. mercstang

    mercstang Gearhead

    Kokeilin soodaa tuollaisella halppispöntöllö, eikä se tietenkään kulkenut mitenkään. Pönttöä sai heilutella ja potkia koko ajan, että sai pikkuisenkaan tavaraa tulemaan. Mietin siinä sitten millä sais pöntön "tärisemään" ja soodan kulkemaan. Kaikennäkösiä epäkesko-/sähkötaryjä miettiessä iski idea...

    [​IMG]
    [​IMG]

    Säätimeltä vasaralle reilu kilo painetta, täristää sopivasti ja sooda kulkee. Ei ole kuivainta ja säkit kylmässä tallissa.
    Pari säkkiä soodaa olen puhaltanut, no teho on mitä on mutta on sillä yhdet ooppelin helmat ja spoilerit ja listoja saanut puhtaaksi. Saa nähdä kuinka kauan pönttö pysyy kasassa? :lol:
     
  13. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Työpaikalla näin semmosen 3 vaiheella toimivan magneetti täryn, on semmonen kahen nyrkin kokonen ja tärisee aika hyvin kun kokeilin ruuvipenkissä..
     
  14. tsbmw

    tsbmw 1st gear

    Puhallustekniikassa huomasin, että liipasimen tiuha vetely "pussauttelu" pari kertaa sekunnissa kuluttaa soodaa vähemmän ja paine pysyy korkeampana aina iskun alussa. Nopeutti puhallusta!
     
  15. v-v

    v-v Gearhead


    Onko tuosta laitteesta porukalla kokemusta?
     
  16. B 49

    B 49 Gearhead

    Olikos täällä jollain soodaa myytävänä?
     
  17. jokihai

    jokihai 2nd gear

    Aloin laittamaan käyttistä katsastus kuntoon ja kävin hakemassa tuon soodalaitteen. Näppärästi sillä tosiaan saa pienet alueet puhtaaksi liasta ja maalista. Sitten perään kun näyttää ruostekohdille pistehiekkapuhallinta niin tulee siistiä jälkeä. Itse olen ainakin tyytyväinen hankintaan 8)
     
  18. sami12

    sami12 1st gear

    tervehdys
    hain laspekista vesivehmaalta lasimurskaa 0.05-0.15.lähtee kaikki hienosti ja on sileä pinta.ei huomaa eroa soodalle
     

Kerro tästä muillekin!