Capricen valot uusiksi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja HT, 12.6.2012.

  1. HT

    HT Gearhead

    84 Capricen sealed beam umpiot tarkoitus vaihtaa sellaisiin että saa polttimot vaihdettua ilman umpion vaihtoa. Käykös tähän touhuun esim motonetin 4x6 umpio? Täsmääkö kiinnikkeet yms.

    Kokemuksia/suosituksia?
     
  2. Substitute

    Substitute Gearhead

    Joissain umpioissa lampun kiinnityskupin keskiaukon rälläköinti isommaksi auttaa tiistekumin istuvuutta ja mahdollistaa polttimon vaihtamisen ilman että umpion irrottaa umpion kiinnityskupistaan. Noissa on joskus eroja umpion kulmissa olevien korvakkeiden malleissa, mutta kyllä ne sinne saa.
    Releistys kannataa samalla tehdä, jos sitä ei ole jo tehty. Voi alkaa valokytkimen ylivirtasuoja pätkimään muutoin.
     
  3. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    valot

    Oon vaihtanu pariin chevyyn ja yhteen käkkylään nuita varaosaputkan umpioita. Ihan heittämällä on menny paikalleen. Itse en oo laittanu niitä niin että polttimon sais vaihdettua ilman umpion irroitusta, ei oo kovin monen minuutin homma irroittaa umpioo jos vaikka kerran parissa vuodessa joutuu polttimon vaihtaa :) Pitäs toimia ilman releistystäkin jos et kahdenna ajovaloja, toki se kannattaa tehdä...Omaan cadillakkiin pitäs rueta releistää...

    Edit: Muistinkin juuri että jostain chevystä piti juurikin nuita kulmia umpiosta litistää sivuleikkurilla että se passasi, niinkun tuossa edellä jo sanottiinkin noista kulmista. En tiedä johtuiko umpion merkistä vai autosta... Noitahan saa hellana ja ainakin yhtenä tarvike merkkinä, molempia oon laittanu.
     
  4. HT

    HT Gearhead

    Tarkoitin siis sitä että pitää vaihtaa ne sealed beam umpiot sellaisiksi että pystyy polttimon vaihtamaan erikseen eikä tarvitse uutta sealed beam umpiota hommata kun polttimo palaa.
    En sitä että pitäisi umpiot niin asentaa ettei niitä tarvitse irrottaa polttimon vaihtoon. :D
     
  5. HT

    HT Gearhead

    Hellalla näyttää olevan noita 4x6 umpioita H4 ja H1.
    Onkos noi H1 paremmat? Itsellä kokemusta vain H4 lampuista. Umpioden hinnassa ei ole eroja.
     
  6. TVS

    TVS 2nd gear

    Saako nuilla sealed beam "valoilla" muka oikeasti ajaa suomessa? Eihän niissä ole minkäänlaista valokuviotakaan, valotehosta nyt puhumattakaan...

    Asiaan: itselläni on nuo hellan 6x4 kanttimalliset H4 korvausumpiot kesäkäyttiksessä, ovatten hämmentävän tehokkaat noin pieneks ja optisesti hankalan muotoseks umpioks. H1 on kaukovalo.
     
  7. HT

    HT Gearhead

    No nyt on hellan 6x4 H4 polttimolla ja parkilla. Odottavat vielä asennusta.
     
  8. Astro-87

    Astro-87 1st gear

    Morjens! Mistä löysit parkilliset umpiot? Hinta? Camaroon pitäs laittaa ja myös H1 6x4 pitkät.
     
  9. HT

    HT Gearhead

    AD-varaosasta. Hintaa joku reilu 40/kpl, tarkemmin en muista. Motonetissa olisi ollut jonkinverran halvemmat, muttei ollut hyllyssä eikä tiedä millon olisi tullut.
     
  10. HT

    HT Gearhead

    Nyt on kaikki paikallaan. Hellan H4 parkilla ajovalona + pitkänä. Hellan H1 lisäpitkänä, nämä oli motonetissa reilu 30 € ja niihin bochin H1 polttimo 2 €.
    Mitään muuta modifiointia ei vaatinut kuin vähän piuhajumppaa. Sealed beam umpioissa oli toisinpäin piuhat kun näissä H4 polttimoissa. Kun tökkäsin liittimen H4 polttimoon syttyi pitkät vaikka ei ollut pitkät päällä, sitten kun laittoi pitkät päälle - ne sammui. Piuhojen paikkaa vaihtamalla liittimessä ongelma poistui. Lisäpitkien piuhoihinkin vaihdon suojatut liittimet, kun vanhat oli avoimet.

    Hyvin pelaa ja helppo homma. Voisin kuvitella valotehonkin olevat pikkuisen parempi kuin sealed beameilla.

    Ja 84 capriceen nämä tuli.
     

Kerro tästä muillekin!