Halvat kompurat ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja wili, 24.5.2005.

  1. wili

    wili 3rd gear

    No tuli tollainen GERN 2hp vapaa tuotto 253l/min hommattua. Hyvinhän tuo ulkoverhousnaulainta pyörittää, aika pitkään kestää säiliö. Ja aika hiljainen on, oikein yllätyin.

    Ostin myös tuommoisen himmelisarjan jossa on rengasmittari, puhallussuutin ja maaliruisku. Tosiaan olisi kiva saada vinkkejä tekeekö tuolla maaliruiskulla yhtään mitään, vani rupesi taas kukkimaan yhdessä leskenlehtien kanssa... :cry:
     
  2. wili

    wili 3rd gear

    Jatkoa. 3000 naulaa ammuttu ja tosiaan tuo kompura / naulain täyttää tehtävänsä. Tuo maaliruiskun toiminta/säätö kiinnostaa. Vinkkejä otetaan vastaan. Nuo halpasarjat on vissiin samaa kamaa, tämä on alasäiliöllä ja FORCE (kuulostaa lupaavalta... :D ) merkkiään
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ihan hyvä se halppisarjan maaliruisku on. Maalasin sillä yhde kaivurin, kaksikomponenttimaalilla. Jälki oli mielestäni niin hyvä kuin se vain voi olla. Minulla ei ole pahaa sanottavaa siitä ruiskusta, mutta empä olekaan ammattimaalari. Ilmantarve siinä ruiskussa on vain todella kova. Vaatii 4-5 baria, että imee kunnolla säiliöstä ja litroja sen verran, ettei tahdo kohtuukokoinenkaan kompura niitä tuotaa, vaan pitää odotella välillä lisää painetta.

    Ero kunnon ruiskuihin on minusta juuri tuossa ilman tarpeessa. Maali sillä kyllä lentää ihan hyvin ja kuvion saa säädettyä halutuksi.
     
  4. No H2O

    No H2O Gearhead

    Ööö... Pikkaisen menee ohi aiheen mutta kuitenkin... Itsellä on ollut (ja tulee olemaan) pikku kompura joka tuottaa painetta noin 150-200 litraa minuutissa (riippuu ulos otettavasta paineesta?) Ehkä 25 litran säiliöllä? On piisannut ihan kivasti noihin naulanpaukutteluhommiin ja muihinkin. Mutta pikkuhiljaa alkoi harmittamaan tuo alituinen päkätys...

    Ja tuli sitten hankittua semmoinen pikkaisen isompi joka tuottaa pikkaisen enemmän painetta... En ole oikein selvillä tuosta tyyppikilvestä, joka tapauksessa 15kg paineen tuo vekotin tekee 250 litran pyttyyn... (saatan liittää illemmalla kuvan tuosta tyyppikilvestä tähän?)

    No joka tapauksessa paineilmasydeemini tulee olemaan semmoinen että nuo kaksi tekevät painetta rosteriseen 110 litraiseen paineilmalinjaan, jolloin painetta on yhteensä noin 350-400 litraa?

    Luulisi vingun, pulttipyssyn, yms. kilkkeiden pyörivän eikä varmaan haittaa jos joku laite sitten viekin pikkaisen enemmän ilmaa 8)
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Heh, heh mulla on samanlainen, pieni naulapyssy toimii ja renkaan täyttö onnistuu, mutta ei sillä mikään pyörivä työkalu (eikä taida maaliruiskukaan toimia) toimi. Toi tuotto on ilman vastapainetta 8baarin paineella tulee ulos enää kymmeniä litroja. Esim. pieni vinku, joka vaatii vain 114 litraa minuutissa ei toimi (tai no pyöriihän jollain tapaa).
     
  6. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    nostelen vanhan aiheen..
    eli mihin on kadonnut nää "halvat" kompurat?
    vuos sitte sai vielä kodin terrasta pikkukompuran 79 euroon, vaan ei enää?
    mikäs niiden hintoja on yhtäkkiä nostanu?
    nyt halvimmat on reilusti yli satasen?
    tyyliin biltema: http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Paine ... -25-17638/
    ja nyt en hae hyvää kompuraa, sellasta vaan millä saa ilmaa renkaaseen sekä pulttimopoa/pistehiekkapuhallinta/maaliruiskua käytettyä...
     
  7. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Bilteman pienin kompura toimitti aikonaan hienosti hommansa,ei saatu kovasta yrityksestä huolimatta edes rikki. Hyvä tuote,mutta siihen kyllä pidemmän päälle vittuuntuu kun se pärrää kokoajan. Jos mahdollista säästää hetken ja ostaa isomman..
     
  8. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

  9. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    juu, tän bongasin kotiin tulleesta mainoksestakin, tässä on yhtenä huonona puolena turhan pieni säiliö... toisaalta tuotto on pikkuiseksi kohtalainen...
    isommissa on huonona puolena se että on hankalampi kuljettaa mukana takaloosterissa...
     
  10. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Juuri näin. Niillä halpiksilla voi tehdä naulaushommia, mutta maalaus, epäkesko, pulttipyssy vaatii jo enemmän, menisiin 500 l:aan. Etenkin jos haluat yhtään hiekkapuhaltaa. Maalauksessakaan se odottamaton paineen lasku ei ole hyvä juttu. ylimääräinen painesäiliö plussaa, samoin kuivuri jos aiot hiekkapuhaltaa. Mieluummin liikaa ja katso PAINEENALAISTA tuottoa, kompuroita myydään vapana ja paineenalaisena tuottona. Ainakin Atlas Copco ilmoitta tuoton paineenalaisena.
     
  11. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    kyllä mulla aiemmin ainakin riitti 2dl ja 0.6dl yläsäiliöruiskulle(ampro), pulttimopolle(ampro), pistehiekkapuhalluslaitteelle(biltema) jne. einhellin peruskompura? samanlainen vekotin ku tuo bilteman, sitä vaan nyt ei enää ole...
    ruiskuilla paine on kuitenkin vain sen 2-3 bar jolloin pikkukompuralla 20l säiliölläkin pärjää. Kokonaista autoa en kuitenkaan ole maalaamassa..

    tottakai hiekkapuhallukseen sitten isompi, hiekkapuhalluskaappi mulla on, se vaatii about 500-600 l tuoton jos meinaa kunnolla puhaltaa ja mielellään 200l säiliön.. sellanen on kyllä tiedossa, just ny ei vaan sen kokoista tarvii...
    tai sen kuljettaminen toiselta puolen suomea on turhan hankalaa tän hetkisiin tarpeisiin nähden...
    ja kuinka tollasen laittaa tarpeen tullessa vw poolon takaloosteriin?

    mutta nyt ihmettelin vain tuota että miksi hinnat on pompannu 50% entisiin? eli 79€ -> 120€ ei kai niiden komponenttien laatu/hinta oo niin paljoa parantunu...
     
  12. transport01

    transport01 3rd gear

    Kyllä se pulttimopokin noilla piikkusilla pyörii, jos ei urakkatahtia tee. 5 pulttia napsahtaa vielä pelkillä säiliöpaineilla auki ja kiinni. seuraavan renkaan luo siiryttäessä taas ehtii jo säiliö täyttyä.
     
  13. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    niin tarkoitatko nyt tota k-raudan 6 litran säiliöllä olevaa?
     
  14. jyha

    jyha 1st gear

    niissä halvoissa kompuroissa on monesti säädettävissä oleva painekytkin. omassa pikkukompurassa nostin käynnistymisrajaa ylemmäs, niin ei säiliöpaine pääse notkahtamaan, 4->6baariin. letkupaineena käytän kuutta baaria.
    letkun paksuus ja joustavuus vaikuttaa paljon etenkin pulttimyllyn tehoon.
    kirkas punosvahvistettu 10bar kestävä vesiletku toimii hyvin, eikä värjää nurkkia listoittaessakaan, toisin kuin mustat kumiletkut.
     
  15. kippis

    kippis Gearhead

    onkos kellään positiivista kommenttia tästä :lol:
    https://www.karkkainen.com/webapp/wcs/s ... earch=true

    tai sitten otetaan suosituksia vastaan hyvästä ja edukkaasta kompurasta jolla pyöris pikku nauhahiomakone / vinku pienellä katkaisulaikalla suht koko ajan, ettei tarvis taukoja pitää :oops:

    tossa olis jo tuotto 400 puolella vähän matkaa...
     
  16. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    ostin jotai 60e maksaneen gernin pikkukompuran josta tais olla joku takasinveto ilmotuskin että ylikuumenee kun on sen verran umpinainen ja öljytön. luultavasti sisäkäytössä onkelmaa. mut lähinnä ärsyttää ku tyhjenee itteksensä. upotin vesialtaaseen pytyn yläpintaan asti niin kuplia nousi kompuran putken junttuurista. jos ois saumasta puhaltanu ni oisin vieny takasi ku on takuu voimassa. onhan toi aika onneton tarttee pikkusen turhan paljon pitää taukoo. vieläkin on vaiheessa se t-haara toiseen kompuraan niin sais noita käyttää yhtaikaa ja vois alakannua testailla letukan kylkeen.
     
  17. WSE

    WSE 1st gear

    On muuten hemmetin isoja eroja. Halpiksissa motonetin myymä mtx tools kompura on ihmeellisesti siedettävän hiljainen, muut ovat olleet lähinnä karmeita ääneltään.
     

Kerro tästä muillekin!