Ei lataa?? Dodge Ram 4x4 Diesel

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja leadsled, 22.5.2012.

  1. leadsled

    leadsled Gearhead

    Dodge lopetti lataamisen talven jälkeen. Oireili jo syksyllä ennen talviseisontaa. Vanha laturi testattiin autosähköliikkeessä ja todettiin tasasuuntausdiodin palaneen. Nyt paikoillaan uusi laturi, mutta ei vieläkään lataa. Onko näistä mennyt jännitteensäätimiä (tulipellissä) tai kenties jotain muuta hämminkiä? Auto siis vm. -90 cummins moottorilla. Laturi oli Denso 120A.
     
  2. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Omasta kioskista oli säädin p...na kun sen ostin 8 vuotta sitten. Uudella säätimellä on siitä asti lataillut vähän liiankin kanssa. Tarvikesäätimen saa parilla kympillä, laatu on kuulemma surkeaa näissä. Ei originaali Mopar-säädinkään varmaan konkurssia aiheuta. Kannattaa vetää maadoituspiuha suoraan laturilta säätimen kiinnitysruuvin alle.
     
  3. leadsled

    leadsled Gearhead

    Jännitteensäädin uusittu ja nyt pelaa. Vanhassa oli ilmeisesti korroosio vienyt voiton. Vesi oli päässyt peltikuoren ja epoksimassan väliin.
     
  4. Erska

    Erska Gearhead

    Samoten kävi mulla vuoden vanhassa säätimessä. Nyt on taas samanlainen sonta pellin alla. Otin nyt yhden viisastuneena varoiksi. Jos nuo kaksi vielä tuhoan niin alan suunnittelemaan laturin sisäistä säädintä...
     

Kerro tästä muillekin!