Oldsmobile Cutlass '80

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Pas(i)kiainen, 2.8.2012.

  1. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Taas pelittää apparin solenoidi! Otettiin se auki, ja ruvettiin ihmettelemään, että miten se toimii. No toimintahan oli melko yksinkertainen loppupeleissä, ku sai sen kotelon auki ja katto et miten mikäkin johto teki! Sit todettiin että se moottori ei liiku ollenkaan, joka sen lukon sitten laittaa auki taikka kiinni. Ei muutakuin vaaarovasti pihdeillä nitkuteltiin ankkurin päässä olevaa ratasta. Pikku naks kuului, ja moottori rupes pyörimään vapaasti! Ilmeisesti siis jonkinnäkönen hapettuma sinne oli tullut.

    Iskettiin auton sähköihin kiinni, ja nyt kaikista ovista kuuluu kun solenoidi tekee liikkeen, mutta takaovet ei liiku tarpeeksi vaan se solenoidi luistaa siinä tangossa. Takaovet on siis vielä avattava ja herkisteltävä. Sitten ei pitäisi olla mitään syytä miksi keskuslukitus ei toimisi :)

    Ja siitä oven tiivisteestä, ei tarvitsisi olla kummonen kun toimisi paremmin kuin ennen :D

    [​IMG]

    Ja jos joltain löytyy tuohon veivin juureen tulevaa puujäljitelmä hommelia niin voisin ostaa. Apparin puolella se on ihan finaalissa:

    [​IMG]
     
  2. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Tekeeks kukaan kimppatilauksia tonne rockautoon? Ite en oo kovin innokas tilailemaan yksin sieltä kun ei ole paypaalia ja mitä kaikkea siihen nyt vaatii. Niin jos saatais porukkaa samaan tilaukseen niin vois jaella postimaksuja ja niin edelleen?

    Ootteko kukaan ennen tonne kimppatilauksia tehneet?
     
  3. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Tuosta vuodesta on varmaan tullut jo dvd, siis kopsattu kirjat chassis manualit , fisher body manualit etc.
    Minulta löytyy kyseiset kirjat ja myös vuoden 1980 "myyntikirja",salesman book, jossa kaikki oldsin mallit ja aidot kangas ja maalinäytteet.Tietysti myös käyttö-ohjekirjaset hansikaslokeroon. Noita saa kyllä tilattua eBayltakin, jos ottaa harrastuksen vakavasti.Myös esitteet ja muuta roinaa samalta vuodelta on kerätty. Oikeastaan kaikki kirjallisuus Oldsmobilesta vuosilta 1977-1985 on hyllyssäni tai komerossa, joskus keräily lipsahti yli!
    Jos täsmennät tietoja mitä voisit tarvita,otan kopioita töissä, kun kerkiän. Laitapa yv:tä, jos tarvii!
     
  4. '68Hearse

    '68Hearse Gearhead

    tätä fakkin cutlasiblogia vois mennä piteleen jonnekki huisin vittuun overdriveltä vaikka itekki omistan käyttiksenä cutlasin... ei juuri tylsempää autoa ole vaikkakin käyttiksenä jees
     
  5. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Pikkusen taitaa ahistaa? :odroll: Kyllä tuo oldsi on ensiautoksi aikas paljon leuhkempi kampe kun esim. allekirjoittaneen ensi auto. Tuskin sinä olet mikään ketään täältä vittuun käskemään.
     
  6. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    P-rkele Oldseissa on munaa!
    Kumitiivisteiden ym. kanssa osta tosiaan oikeaan malliset valmiit. Pohjatyöt oveen ja karmiin pitää tehdä hyvin...!
    Voi, tuota 68arsea, vai mikä se on, ei tiedä asioista mitään.Tallissa sillä on varmaan oikeesti vain toyota, jota se ulkoiluttaa kerran vuodessa...!
     
  7. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    eikös motonet tai joku vastaava kioski myy tota puujäljitelmää tarra arkkina?
    muistaakseni juuri tolla kuviollakin.
     
  8. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Yritä hakea romuttamoilta ja katsele nettiä jenkkipuolelta!
     
  9. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Hehheeh että repesin tuosta 68:sin avautumista. On jolla kulla murheet :D Mielestäni ihan mukava kirjotella ja onhan se kivempi vielä jos joku seuraa. Kivempi myös kysyä neuvoa kaikesta pikkujutuista ettei aina tartte muihin topiceihin tunkea.

    No juu. Nyt pelittää etuovien keskuslukitus. Tai solenoidit tekee hommansa takanakin mutta ilmeisesti siellä lukot sen verta jumissa että luistaa vaan siinä tangossa.

    Eli huomenna takaovet auki ja lukot puhtaaksi.

    Tuohon vänkärin oveen laitoin myös uudet äänieristeet, vaikka tolla puolen oli kyllä paremmassa kunnossa. Mutta tulipa nyt vaihdettua. Samalla liimailin tuota verhousta vähän paremmin, kun se ylemmän verhoilupalan etupää oli molemmista etuovista repsallaan. Ei repsota enää :)

    Tuohon vänkärin oveen laitoin myös vähän runsaammin tota äänieristettä, ja tuntuu istuvan silti verhous hyvin. No, eipähän kuulu sitten vänkärin nalkutus ulkopuolelle :D

    [​IMG]

    Kiitti muuten vinkeistä, pitää kattella jos löytyy tommosta jäljitelmää motoneetistä.
     
  10. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Sittenhän meitä on kaks!
    Tuommonen g-body himoittais kovasti itteäkin
     
  11. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    No jo on ahdasmielistä porukkaa! Minusta on mielenkiintoista seurata tällaisia projekti topicceja. 68 voi varmaan vittuilua ja tota paskaa jatkaa tuolla -->suomi24.fi
     
  12. '68Hearse

    '68Hearse Gearhead

    jaa witun runkkarit täällä räpyttää näköjään.... ja deltarunkkari opettelee lukemaan kun sattuu löytymään kaikki mitä listauksessa on ja jokku sentään ajaa harrasteilla ympäri vuoden toisin kun eräät. itsellä ei angsteja oldseja kohtaan tai aiheen aloittajaan.. ajatus oli ettei overdriven palvelinta turhaan täyttää kun blogeja varten omat sivustat jonne vois täällä linkin vinkata mutta aivan sama wanabee harrastajille kuten fakkin chevycaprise & deltatöttörööt... I rest my case
     
  13. SauliK

    SauliK Gearhead

    joku on syöny tänä aamuna ärrin murrin keksejä
     
  14. Frösä

    Frösä 2nd gear

    Ja vetässy vielä väärään kurkkuun...
     
  15. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Unohtu muuten ottaa ne kunnon kuvat niistä pakosarjoista sulle. Pistän kuhan kerkiän siirtymään tuonne konepellin alle hommiin :)
     
  16. ChevyCaprice

    ChevyCaprice 2nd gear

    Sittenkö on vasta tosijenkkiharrastaja, kun ajelee amerikkalaisella harrasteautollaan ympäri vuoden? Onko muita kriteereitä? Mutta ajatus omalle projektiosiolle on loistava! Vai onko...?
     
  17. Substitute

    Substitute Gearhead


    Tässä autoallispykologinen analyysi edellisen kirjoituksen syystä:

    68 he-Arsella toimii kunnolla ainoastaan tuo hänen aliarvioimansa Oldsi. Katkeruus juontaa siitä että kaverit on häntä kiusanneet siitä että hän joutuu ajelmaan arkisella Oldsilla kun muut autot ei toimi.

    Osuiko yhtään oikeaan?

    Jatkakaa ihmeessä kirjoittelua kunnon autosta, sellaisesta joka edellyttää omistajaltaan enemmän munaa kuin rahaa, kyllä 68 he-Arse tämänkin koettelemuksen elämässään kestää. 8)
     
  18. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Jos tuo paskiaisen oldsi on paljon hienonpi kun 69Arsen oma niin sitä harmittaa??
    Ja eihän tuo oldsi niin vähäpätönen ole 69 Arsenkaan mielestä kun on laittanu se tuohon allekirjoitukseen muiden joukkoon? Ja jos on jotain ideoita foorumin kehittämiseksi niin tuollaisella vittuun toivottelulla ne ei ainakaan tule kellekkään selviksi...

    edit: Tiukkaa yyveetä puskee :D :D :D

    mene runkkari repiin turpaa jollekki jolle mahdollisesti pärjäät turpakäräjillä kun muu ärsytä kun blogeilla palvelimen tukkiminen. Meikä nyt ajaa kummiskin päivittäin Cutlasilla ja muutamana kesäviikonloppuna 1960 dynamic 88 olds avolla..
     
  19. SauliK

    SauliK Gearhead

    joo ei tarvi erikseen enää kuvia niistä pakosarjoista. ovat aikalailla erilaiset mitä itellä ja eivät varmasti menisi paikoilleen ilman laikkaa ja hitsaamista mutta kiitoksia kuitenkin.

    luulen silti että aika huoletta voit niitä käyttää myöskin pikkulohkossa mitä suunnittelet
     
  20. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Okei kiitos. Pitää varmaan noita putkistoja alkaa kattelemaan tarkemmin kun on kone johon ne voisi iskeä niin tietäisi mistä pitäis muokata jos tarvihtee :)
     

Kerro tästä muillekin!