työkalujen akkujen elvytys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja kmovat, 19.5.2012.

  1. kmovat

    kmovat 1st gear

    oli vähänvaikea muotoilla aihe mutta itse asiaan siis. Akkuporakoneen (Dewalt) akut ei tunnu pitävän virtaa kuin nimeksi, voiko kuinka elvyttää tai korjata, uudet kennot vai kuinka? vai onko ainut mahdollisuus ostaa uudet? toinen missä on akut loppu on tuommonen Boschin akku käyttöne nurmikkotrimmeri, sama homma kone toimii mut virta ei riitä.
    ja jos uutta akkua pitää hankkia ni ei liene muuta vaihtoehtoa kuin alkuperäset? ja arvaten maksaa samaa kuin uudet koneet....
     
  2. tabs

    tabs Gearhead

  3. mesev8

    mesev8 3rd gear

    minulla oli akut Östersundomissa ennen Sipoota nykyisin kai hesaa semmosessa firmassa kun Akkukellari ja taas pelittää
     
  4. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Nörttifoorumilla joskus surraillessa, törmäsin sellaiseen Litium-ioni akun elvytysohjeeseen (siis täysin kuolleita akkuja tietokoneissa, ei lataa eikä mitään), että viskaa akun illalla pakastimeen ja aamulla pois, kun akku on lämmennyt laittaa koneeseen ja pistää latautumaan. Useempikin siellä kehu homman toimineen, mut itelle ei oo nyt sattunu yhtään kuollutta akkua kopraan ni en oo päässy testaamaan :odroll:
     
  5. Lasse@

    Lasse@ 3rd gear

    Kannattaako enää kennottaa? Muutaman tarvikeakun olen ostanut koneisiin ja nicd kennoilla oleva on ollut paljon kestävämpi kuin nimh.
     
  6. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    boshin akkuporaan ostin ebaystä (kiinasta) nicd akun, 30 kaikkinensa. uuden harrastemallin boschin olis saanut marketista 90e, siinä olis ollu 2 akkua, laturi ja vihree kone. ehkä olis kannattanu ottaa se

    kiinasta voi myös tilata noita kennoja, eikä se vaihtaminenkaan ole vaikeeta, jos on kolvi.

    kannatettavampaa se on kestävän kehityksen takia vaihtaa akkuja tai kennoja, kuin aina ostaa uusi kone. parranajokoneissa toi toteutuu vähän liian hyvin toi varaosien hinnoittelu
     
  7. piikkinokka

    piikkinokka 1st gear

    Eipä taida kannattaa elvyttely eikä kennottelu.
    Pienellä Googletuksella löytyy ältsin edullisia akkuja
    mihin tahansa vimpaan ja vanhat kun asianmukaisesti
    kierrättää ei tarvitse perustella edes "vihreyttään"
     
  8. JesseX

    JesseX 1st gear

    Nuo halvat kiinalaiset harakiri akut on täyttä kuraa. Tai sit mulle sattu vaan maanantai kappaleet kun omaan makitaan tilailin uudet 18v lion akut. Pitää nimittäin huonommin virtaa kuin ne joiden tilalle nuo tilasin <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/rotfl.gif" alt=":rotfl:" title="" />
     
  9. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Tänään just elvytin Makitan 12V 1,3Ah NiCd akun ostamalla Veijo rautakauppiaalta uuden merkkiakun 35 eurolla... Uudet 2Ah kennot olisi olleet 34 euroa itse asennettuna, ei jaksanut alkaa askartelemaan.
     
  10. kaasari

    kaasari 3rd gear

    12volttisen akun voi elvyttää antamalla autonakusta vähän enempi virtaa... nimimerkillä heräshän se black & dekkerin akkuporan akku vaikka kaik virrat oli hävinny ja oma laturi ei enää riittän herättään sitä...
     
  11. Gutless

    Gutless Gearhead

    devaltin 12v akkuporan laturi simahti. Ei syty enää merkkivalo. Onko näissä joku yleinen vaiva mitä epäillä?
     
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Re:

    Minullakin on muuten hyvä Bosch PSR14,4 mutta akut on entiset, Ni-Cd. Jotain pikkuruuveja vielä vääntelee mutta jo yksi 100mm tai yli vie akun tyhjiin.

    Uusia koneitahan kyllä saa mutta joten älytöntä miettiä uuden koneen ostoa, kun vanhakin pelaisi uusilla akuilla. Kyselin joskus maahantuojalta akkuja ja yksi akku pelkästään maksoi enempi kuin uusi kone kahdella akulla. :eek:
    Mietin jo kerran ostavani saman sarjan isomman paketin, jossa akkukäyttöinen pulttipyssy ja ruuvikone. Olisi tullut sopivat Li-on akut ja kaksi konetta vielä lisää. Enää ei vaan niitäkään saa yhteensopivan akun kanssa, ovat mokomat muuttaneet akun muotoilua.
     
  13. Gutless

    Gutless Gearhead

  14. urho3

    urho3 Gearhead

    Sama vika itellä,en oo kerenny ehtiä.Jos löydät niin vinkaa mullekkin.
     
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    Katoin kuitenkin ebaysta.Hong kongista sais 8kpl kennoja hintaan 13.85 puntaa eli noin 18 erkkiä kotiovelle kannettuna. kai niistä kahdeksasta saa jo 4 ehjää valkattua. 4kpl on hintaan 7.34 puntaa.
     
  16. Sambo

    Sambo 1st gear

    Katsos Partcosta.
    http://www.partco.fi/?Yhteystiedot
    Myös Japsien Panasonic kennoja saatavilla jos haluaa parempia.

    Itse olen usein hakenut sieltä kaikki elektroniikan komponentit,ja 2Ah kennotkin akkuporaan hain ja on kestänyt vuosia kun heitin ne orkkis Kinukit mäkeen.Edullisimmuudesta en tiedä mutta jos satut asumaan lähistöllä,tai kyllä he varmaan toimittavatkin..Toinen iso alan kauppa alueilla Lahti-Hki-Tre on Bebek.
    Ei sen välttämättä kai Iso tarvitse olla mutta yleensä pystyvät ostamaan suurempia eriä sisään ja edullisemmin-edullisempaa myös asiakkaalle :wink:

    PS.Kävin kurkkaamassa,niin kyllä se klassinen seittemänkymmpiä menee tuollakin Partcossa rikki,GP 9Ah kennoilla.Mutta halvempi sekin ja varmaan kestävämpi kuin jos ostat sen alkup.akkukasetin.
     

Kerro tästä muillekin!