Ylivuotisen bensan käyttö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 370, 31.3.2010.

  1. rainbow6

    rainbow6 3rd gear

    Mulla on pyöristä aivan samanlainen mutu-tuntuma, vaikka tekniikka nyt ei käytännössä eroa mainittavasti - pienemmät kaasarit krantumpia?
     
  2. vivamies

    vivamies 1st gear

    Pitäisi kait pitää tankkitäynnä lepoajan, mutta viimeiseen K5 blazeriin en saanut tankkia täyteen edes tilipäivänä...Nyty ois perämoottori kiinankivisodan jälkeinen...eli laittaako lisäaineita vai seostaa bensaa jollakin rypsiöljyllä...Gurut vastatkaa kiitos...tai ostan rajan takaa venäläisen moottorin jotka taitavat käydä kaikella yli 80% Strohin kaltaisilla löpöillä, talvellakin, jolloin tosin vähemmän veneillään.
     
  3. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Acadianin tankissa reilu 5 litraa yli kaksi vuotta vanhaa 98:a, hienosti käy ja kukkuu kun pihassa siirrelly ja vähän tiellä käynyt oikaisemassa...
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Turha sitä ylivuotista bensaa on pelätä. Toimii ainakin kaasarikoneissa ihan hyvin.
     
  5. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Re:

    Kokemuksesta voin kertoa, että noin 30vuotta säiliössä seisonut polttoöljy on aivan käyttökelpoista.

    Kyseessä taloyhtiön säiliössä vuodesta 1978 olleet löpöt jotka piti sitten saada "pois" säiliöstä.

    Ihan normaalisti ne paloi ok-talon säiliössä vuonna 2009.
     
  6. spinneri

    spinneri Gearhead

    Toimituksemme projektiauto, Ford Sierra Cosworth, lähti kyllä edelliskesän bensalla (heinäkuussa) käyntiin, mutta moottori piti melkoista "nakutusta" - myös tyhjäkäynnillä, miksi detonaatiota ei heti epäilty. Itse epäilin jonkin nostavan olevan jumissa, mutta nakutus loppui kuin seinään kun tankkiin tankattaa tuoretta 98E5:sta.


    Tuoreen bensan kannattaja

    Jari Sjöman
    Spinneri Magazine
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    Re:

    Noinhan se monessa tapauksessa menee.

    Pahinta onkin se jos seistessä ollessaan kaasariin jääneet bensat pääsee haihtumaan ja jäljelle jää vain hartsimainen kerros, joka tukkii todella tehokkaasti kaikki ahtaimmat kanavat.

    Joo;... Ei ole ongelma 850 tuplapumppu Holleyssa kun siinä kaikki reijät on sen kokoisia että kärpänen mahtuu lentämään läpi ja muutenkin sen kaasarin ongelmien ilmetessä saa näppäräasti siitä neljän mutterin avaamisella irti, mutta sitten jos otetaan se vuosituhannen vaihteen kyykkypyörä, jossa suutinkoot ei ole ihan sitä luokkaa ja kaasaripaketti on kahden tunnin purkuoperaation takana kiinni, niin siinä kohtaa tulee jo bensan säilytysaineet mieleen..
     

Kerro tästä muillekin!